פטריות מוקפצות ואורז לצהריים
מתכון פטריות מוקפצות מוגשות לצד אורז עם אפונה ושמיר לצהריים מפנק וטבעוני!
כבר ידוע שצריכת הבשר אצלנו – הישראלים, גדולה מאוד ! אין יום שבשר לא נמצא אצלנו בתפריט, ומבחינה בריאותית צריכה מוגברת של בשר מזיקה לבריאות. רק שיהיה ברור אנחנו לא קוראים לכם להיות טבעונים ולשנות את כל אורח חייכם , אלא רק לגוון מעט בתפריט לכן הבאנו לכם מתכון טבעוני – ללקק את האצבעות!
פטריות נחשבות ל"בשר של הטבע" הן בשרניות ,עבות ומלאות – כמובן שתוכלו לצלות אותן במידת העשייה האהובה עליכם, לצידן יהיה מוגש אורז עם אפונה ושמיר.כל המרכיבים הללו הופכים את המנה לטעימה ,צבעונית ושמחה. והבטחה שלנו – אחרי שתאכלו את המנה תוכלו לשכוח מהסטיגמה שאוכל טבעוני הוא תפל ועצוב.
למה באמת כדאי לכם: פטריות מקופצות
- תפריט מגוון : אנו ממליצים לכם לשלב גם מנות טבעונית בתפריט השבועי שלכם ולא לצרוך רק בשר כל הזמן!
- טעים, שמח , וצבעוני: המרכיבים במנה הופכים אותה למנה שמחה וצבעונית!
- בשר של הטבע: הפטריות הן "בשרניות" ועבות, כך שהבשר לא יחסר לכם!
- ארוחה עיקרית: המנה הזו בהחלט עונה להגדרה של ארוחה עיקרית – היא משביעה, טעימה ומזינה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
פטריות מוקפצות ואורז לצהריים
המצרכים
המרכיבים לאורז עם אפונה ושמיר:
- 3 כוסות אורז (לא שטוף)
- 1 חבילת שמיר (קצוץ)
- ⅔ חבילת אפונה (קפואה שטופה)
- ¾ כוס שמן
- 1 כף גדושה מלח
- 1 כפית בהרט
- 2 כפות בזיליקום ( יבש)
מרכיבים לפטריות:
- 6 פטריות פורטובלו (בינוניות וטריות)
- 5-6 כפות שמן (זית)
- 3 כפות רוטב סויה ( איכותי)
- 2 שיני שום (קצוצות)
- גרגירי פלפל שחור גרוס
- גרעיני חמניה
אופן ההכנה
אופן הכנת אורז עם אפונה ושמיר:
- להרתיח בסיר מים.
- כשהמים רותחים להנמיך הלהבה ולהוסיף מעט שמן ומלח.
- לשפוך את האורז לסיר, ולערבב מדי פעם על הלהבה הנמוכה.
- כשהאורז נפתח מעט והופך לבן, יש להוריד מהאש ולהעביר למסננת.
- לשטוף האורז טוב תחת הברז, לפני שכל הנוזלים ירדו יש להעביר לקערה.
- להוסיף לאורז את השמיר, האפונה, 3/4 כוס שמן, המלח והבהרט והבזיליקום היבש ולערבב.
- בינתיים לשטוף את הסיר טוב טוב שלא ישאר בו עמילן ולהניח על האש.
- להשאיר על להבה לא קטנה מדי ל- 20-25 דקות.
- כשמוכן (אפשר לטעום עם כפית), להסיר מהאש ולהניח מגבת תחת המכסה לכמה דקות.
אופן ההכנת פטריות:
- חותכים את הפטריות לרבעים או לחצאים לפי הגודל.
- נותנים לפטריות לעמוד כחצי שעה עם הרוטב. (שמן זית, סויה, שום, פלפל שחור)
- שמים מחבת על להבה גבוהה ומוסיפים את הפטריות עם הרוטב.
- מקפיצים כ- 5 דקות ומכסים עם מכסה.
- מקפיצים עוד 5-8 דקות עם מכסה.
- מוציאים ומוסיפים בצל ירוק וגרעיני חמניה .
שאלות נפוצות: פטריות מוקפצות
להשים את האורז בסיר על האש לעשרים / עשרים וחמש דקות בלי מים , האורז לא ישרף? |
רק עוד דבר אחד אחרון!
פטריות מוקפצות ואורז לצהריים
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!