| | | | |

פטריות מוקפצות ואורז לצהריים

נמאס מבשרי? רוצים מתכון טבעוני טעים ומפנק? מתכון פטריות מוקפצות לצהריים מפנק וטבעוני!
בהשראת: מרי קוגן
ציון 4 על ידי 2 דירוגים
פטריות מוקפצות ואורז לצהריים מרי קוגן

מתכון פטריות מוקפצות מוגשות לצד אורז עם אפונה ושמיר לצהריים מפנק וטבעוני!

כבר ידוע שצריכת הבשר אצלנו – הישראלים, גדולה מאוד ! אין יום שבשר לא נמצא אצלנו בתפריט, ומבחינה בריאותית צריכה מוגברת של בשר מזיקה לבריאות. רק שיהיה ברור אנחנו לא קוראים לכם להיות טבעונים ולשנות את כל אורח חייכם , אלא רק לגוון מעט בתפריט לכן הבאנו לכם מתכון טבעוני – ללקק את האצבעות!

פטריות נחשבות ל"בשר של הטבע" הן בשרניות ,עבות ומלאות – כמובן שתוכלו לצלות אותן במידת העשייה האהובה עליכם, לצידן יהיה מוגש אורז עם אפונה ושמיר.כל המרכיבים הללו הופכים את המנה לטעימה ,צבעונית ושמחה. והבטחה שלנו – אחרי שתאכלו את המנה תוכלו לשכוח מהסטיגמה שאוכל טבעוני הוא תפל ועצוב. 

 

ספר המתכונים של מרי קוגן

פטריות מוקפצות
צילום: מרי קוגן

למה באמת כדאי לכם: פטריות מקופצות

  • תפריט מגוון : אנו ממליצים לכם לשלב גם מנות טבעונית בתפריט השבועי שלכם ולא לצרוך רק בשר כל הזמן!
  • טעים, שמח , וצבעוני: המרכיבים במנה הופכים אותה למנה שמחה וצבעונית!
  • בשר של הטבע: הפטריות הן "בשרניות" ועבות, כך שהבשר לא יחסר לכם!
  • ארוחה עיקרית: המנה הזו בהחלט עונה להגדרה של ארוחה עיקרית – היא משביעה, טעימה ומזינה!
     
שורה תחתונה: פטריות מוקפצות מעולות. מנה טבעונית הכי טעימה, צבעונית,שמחה שתעשה לכם טוב בקיבה ובעיקר בנשמה!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

 אז איך מכינים?

פטריות מוקפצות ואורז לצהריים מרי קוגן

פטריות מוקפצות ואורז לצהריים

נמאס מבשרי? רוצים מתכון טבעוני טעים ומפנק? מתכון פטריות מוקפצות לצהריים מפנק וטבעוני!
ציון 4 על ידי 2 דירוגים
לדרג
סוג: ארוחה עיקרית
באדיבות: מרי קוגן

המצרכים

המרכיבים לאורז עם אפונה ושמיר:

  • 3 כוסות אורז (לא שטוף)
  • 1 חבילת שמיר (קצוץ)
  • חבילת אפונה (קפואה שטופה)
  • ¾ כוס שמן
  • 1 כף גדושה מלח
  • 1 כפית בהרט
  • 2 כפות בזיליקום ( יבש)

מרכיבים לפטריות:

  • 6 פטריות פורטובלו (בינוניות וטריות)
  • 5-6 כפות שמן (זית)
  • 3 כפות רוטב סויה ( איכותי)
  • 2 שיני שום (קצוצות)
  • גרגירי פלפל שחור גרוס
  • גרעיני חמניה

אופן ההכנה

אופן הכנת אורז עם אפונה ושמיר:

  • להרתיח בסיר מים.
  • כשהמים רותחים להנמיך הלהבה ולהוסיף מעט שמן ומלח.
  • לשפוך את האורז לסיר, ולערבב מדי פעם על הלהבה הנמוכה.
  • כשהאורז נפתח מעט והופך לבן, יש להוריד מהאש ולהעביר למסננת.
  • לשטוף האורז טוב תחת הברז, לפני שכל הנוזלים ירדו יש להעביר לקערה.
  • להוסיף לאורז את השמיר, האפונה, 3/4 כוס שמן, המלח והבהרט והבזיליקום היבש ולערבב.
  • בינתיים לשטוף את הסיר טוב טוב שלא ישאר בו עמילן ולהניח על האש.
  • להשאיר על להבה לא קטנה מדי ל- 20-25 דקות.
  • כשמוכן (אפשר לטעום עם כפית), להסיר מהאש ולהניח מגבת תחת המכסה לכמה דקות.

אופן ההכנת פטריות:

  • חותכים את הפטריות לרבעים או לחצאים לפי הגודל.
  • נותנים לפטריות לעמוד כחצי שעה עם הרוטב. (שמן זית, סויה, שום, פלפל שחור)
  • שמים מחבת על להבה גבוהה ומוסיפים את הפטריות עם הרוטב.
  • מקפיצים כ- 5 דקות ומכסים עם מכסה.
  • מקפיצים עוד 5-8 דקות עם מכסה.
  • מוציאים ומוסיפים בצל ירוק וגרעיני חמניה .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 


שאלות נפוצות: פטריות מוקפצות

להשים את האורז בסיר על האש לעשרים / עשרים וחמש דקות בלי מים , האורז לא ישרף?
אחרי שאת רואה שהאורז טיפה מלבין את מורידה מהגז , שוטפת במים ומעבירה במסננת , לאחר מכן שוטפת טוב את הסיר מהעמילן , מחזירה את האורז לסיר , בשטיפה שעשית האורז ספח אליו מים ולכן אין צורך שוב להוסיף מים בפעם השנייה שאת מבשלת אותו כמו כן זה על אש יחסית קטנה , האורז בשלב הזה עובר אידוי ולא בישול… בסוף יוצא אורז אחד אחד.

פטריות מוקפצות
צילום: מרי קוגן

 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!
פטריות מוקפצות ואורז לצהריים

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: מקור: Meri Kogan | מוזמנים לעקוב באינסטגרם: @meri_kogan 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?