להרתיח בסיר מים.
כשהמים רותחים להנמיך הלהבה ולהוסיף מעט שמן ומלח.
לשפוך את האורז לסיר, ולערבב מדי פעם על הלהבה הנמוכה.
כשהאורז נפתח מעט והופך לבן, יש להוריד מהאש ולהעביר למסננת.
לשטוף האורז טוב תחת הברז, לפני שכל הנוזלים ירדו יש להעביר לקערה.
להוסיף לאורז את השמיר, האפונה, 3/4 כוס שמן, המלח והבהרט והבזיליקום היבש ולערבב.
בינתיים לשטוף את הסיר טוב טוב שלא ישאר בו עמילן ולהניח על האש.
להשאיר על להבה לא קטנה מדי ל- 20-25 דקות.
כשמוכן (אפשר לטעום עם כפית), להסיר מהאש ולהניח מגבת תחת המכסה לכמה דקות.