Go Back
פטריות מוקפצות ואורז לצהריים מרי קוגן

פטריות מוקפצות ואורז לצהריים

נמאס מבשרי? רוצים מתכון טבעוני טעים ומפנק? מתכון פטריות מוקפצות לצהריים מפנק וטבעוני!
ציון 4 על ידי 2 דירוגים
סוג: ארוחה עיקרית
באדיבות: מרי קוגן

המצרכים

המרכיבים לאורז עם אפונה ושמיר:

  • 3 כוסות אורז (לא שטוף)
  • 1 חבילת שמיר (קצוץ)
  • חבילת אפונה (קפואה שטופה)
  • ¾ כוס שמן
  • 1 כף גדושה מלח
  • 1 כפית בהרט
  • 2 כפות בזיליקום ( יבש)

מרכיבים לפטריות:

  • 6 פטריות פורטובלו (בינוניות וטריות)
  • 5-6 כפות שמן (זית)
  • 3 כפות רוטב סויה ( איכותי)
  • 2 שיני שום (קצוצות)
  • גרגירי פלפל שחור גרוס
  • גרעיני חמניה

אופן ההכנה

אופן הכנת אורז עם אפונה ושמיר:

  • להרתיח בסיר מים.
  • כשהמים רותחים להנמיך הלהבה ולהוסיף מעט שמן ומלח.
  • לשפוך את האורז לסיר, ולערבב מדי פעם על הלהבה הנמוכה.
  • כשהאורז נפתח מעט והופך לבן, יש להוריד מהאש ולהעביר למסננת.
  • לשטוף האורז טוב תחת הברז, לפני שכל הנוזלים ירדו יש להעביר לקערה.
  • להוסיף לאורז את השמיר, האפונה, 3/4 כוס שמן, המלח והבהרט והבזיליקום היבש ולערבב.
  • בינתיים לשטוף את הסיר טוב טוב שלא ישאר בו עמילן ולהניח על האש.
  • להשאיר על להבה לא קטנה מדי ל- 20-25 דקות.
  • כשמוכן (אפשר לטעום עם כפית), להסיר מהאש ולהניח מגבת תחת המכסה לכמה דקות.

אופן ההכנת פטריות:

  • חותכים את הפטריות לרבעים או לחצאים לפי הגודל.
  • נותנים לפטריות לעמוד כחצי שעה עם הרוטב. (שמן זית, סויה, שום, פלפל שחור)
  • שמים מחבת על להבה גבוהה ומוסיפים את הפטריות עם הרוטב.
  • מקפיצים כ- 5 דקות ומכסים עם מכסה.
  • מקפיצים עוד 5-8 דקות עם מכסה.
  • מוציאים ומוסיפים בצל ירוק וגרעיני חמניה .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.