| | |

צלי בקר עם תפוחי אדמה

לשבת או לחג אין ארוחה טעימה מזו - מתכון צלי בקר!
בהשראת: אילנית כרבי 
ציון 4.54 על ידי 15 דירוגים
צלי בקר עם תפוחי אדמה

מתכון צלי בקר- לשבת או לחג אין ארוחה טעימה מזו!

צלי בקר עם תפוחי אדמה מניפה בקישוט תפוחי אדמה קטנים.

צלי בקר עם תפוחי אדמה
צילום: אילנית כרבי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

צלי בקר עם תפוחי אדמה

צלי בקר עם תפוחי אדמה

לשבת או לחג אין ארוחה טעימה מזו - מתכון צלי בקר!
ציון 4.54 על ידי 15 דירוגים
לדרג
באדיבות: אילנית כרבי 

המצרכים

  • 1 גוש בשר 5 או 6 (עדיף 5)
  • 1 כפית פלפל אנגלי
  • 1 ¼ כפית כורכום
  • 5 עלי דפנה
  • 2-3 תפוחי אדמה
  • ½ קילוגרם בצלי שאלוט
  • 1 ראש שום
  • 1 כף טריאקי
  • 2 כפות סילאן
  • 1 סלסלה פטריות שלמות (250 גרם)
  • 1 כף מרק עוף
  • 5 גבעולי פטרוזיליה
  • 1 חופן של סלרי
  • 2 כפות רוטב סויה (להכפיל אם אוהבים יותר)
  • 1 כפית מלח (קורט)
  • 1 כפית תבלין על האש

אופן ההכנה

  • לשלוק גוש שלם של בשר 5 או 6( עדיף 5).
  • להוסיף למים פלפל אנגלי, מעט כורכום ועלי דפנה (טיפ של אילנית בניזרי האלופה) עד להתרככות הבשר (3 שעות בערך).
  • אחרי שהבשר רך להניח בצד עד שמתקרר.
  • כשמתקרר לפרוס לצורת מניפה כמו בתמונה.
  • לתפוחי אדמה: לקלף תפוחי אדמה קונים ולבשל במים רותחים עד להתרככות, להוציא עם כף עם חורים למסננת.
  • לקחת סיר שמתאים לתנור, לטגן חבילה של בצלי שאלוט חתוכים לחצאי עיגולים.
  • אחרי שהבצל משחים להוסיף ראש שום כף טריאקי, מעט סילאן, כורכום ולערבב.
  • להכניס את התפוחי אדמה ולערבב קלות שיתפסו צבע יפה.
  • להכניס את הבשר ולטגן מכל צדדיו, ולהוסיף סלסלת פטריות שלמות לסיר.
  • להוסיף מים מהציר של הבשר עם כף מרק עוף, למזוג מהרוטב על הבשר.
  • לפזר פלפל שחור גרוס , מעט פטרוזיליה טרייה ויבשה וחופן של סלרי ומעט רוטב סויה.
  • על התפוחי אדמה נפזר מלח, ותבלין לעל האש (לא לפחד, יוצא מעדן בהבטחה).על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך.
  • נוסיף שוב מים מהציר ונכניס לתנור ללא מכסה על 200 מעלות טורבו לכעשר דקות לקבלת גוון מושלם ונפזר פטרוזיליה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: צלי בקר

איזה בשר זה, אני בארצות הברית?
החלק של הכתף.
איך את עושה את המניפה?
פורסת לפרוסות אבל לא עד הסוף.
היי אילנית כרבי אני רוצה להכין לפסח את המתכון הבעיה שטריאקי וסויה הם קטניות יש מצב בלי ועדיין יהיה טעים או לעשות מתכון אחר?
במקום הטריאקי שימי כף סילאן ואת יכולה לוותר על הסויה. לפני שאת מכניסה לתנור תזגגי שוב סילאן מעל הכל.
אם הוא לא מספיק להתקרר ואני מכניסה אותו שלם לתנור? יש הבדל ?
אם את עושה את זה רק תוודאי שאכן הבשר רך לגמרי.
אפשר עם מספר 8?
רק בתנאי שאת מרככת אותו ממש ממש לפני כן, כי 8 יותר קשה לרכך.

 


הבמה כולה שלכם:
צלי בקר עם תפוחי אדמה
צילום: סימה שקד

"יצא מעולה תודה רבה!"
סימה שקד

 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מה דעתך על אלה?

8 תגובות

  1. הי, משהו לא מסתדר לי…
    כתוב לבשל את גוש הבשר עד ריכוך כשלוש שעות. לקרר ולפרוס.
    אח"כ כתוב להכניס לתבנית את גוש הבשר ולטגן …

    1. היי רחלי, נכון מאוד – מבשלים את הגוש, פורסים אותו כמו בתמונה (לא עד הסוף), ואז את הגוש הזה מטגנים במחבת כמו שרשום במתכון, בהצלחה ובתיאבון!

    1. היי יוסף,
      לא, אפשר להכין בסיר רגיל רק לקחת בחשבון שזה ייקח יותר זמן, בערך כפול מהזמן שלוקח עם סיר לחץ. זה בסדר גמור, אין השפעה על האיכות של המנה.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?