לחמניות מתוקות לשבת משגעות
לחמניות מתוקות ומפנקות במיוחד לכל מועד. מתכון פשוט שחובה לשמור.
לחמניות מתוקות שהילדים לא ירצו להפסיק לאכול! מתכון שקל להכין וללא ביצים!
אין מענג יותר לשבת מכך שבדיוק יצאו מהתנור ומשאירות ריח שנשאר איתכם במשך כל היום! קבלו מתכון של לחמניות מתוקות לשבת, שמכינים ללא ביצים ויוצאות מושלמות, רכות בטירוף ועם מרקם חלומי שנמס בפה.
מתכון לחמניות מתוקות שקל להכין ואפשר להכין גם באמצע השבוע כדי לשלוח את הילדים למסגרות עם ארוחת בוקר מפנקת. ומתאימות גם לטבעוניים שלא רוצים להתפשר על טעמים משגעים. חובה להכין!
למה באמת כדאי לכם: מתכון ללחמניות מתוקות
- אין לחמים טעימים יותר מלחמניות מתוקות שמכינים בבית!
- הכי כיף לשלוח את הילדים למסגרות עם ארוחת בוקר מפנקת!
- מתכון קל וללא ביצים, שמתאים גם לטבעונים!
- מתכון שעושה מתוק בלב לכל השבת!
שורה תחתונה: אי אפשר להתנגד למאפה מתוק ומפנק, בטח לא כשהמתכון כזה קל להכנה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
מידה: כוס חד פעמית לשתייה חמה
תבנית אפיה בינונית
המצרכים
- ½ קילו קמח לבן (או קמח כוסמין לבן)
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- 4 כפות סוכר
- 1 כפית מלח
- ⅓ כוס שמן
- ¼1 כוסות מים
להברשה רגילה:
- 1 ביצה
להברשה בלי ביצים:
- 2 כפות שמן
- 1 כפית סילאן
- 1 כפית מים
אופן ההכנה
- בקערה נשים את השמרים בקמח ומערבבים היטב ואז מוסיפים את השאר.
- מוסיפים את המים ומערבבים ורק אז מוסיפים את השמן (מכיוון שהשמן מעכב את התפתחות השמרים).
- מעבדים ביד או במיקסר כ-8 דקות, הבצק יהיה מעט דביק לכן בלישה מוסיפים כף קמח לאחר עיבוד של לפחות 3-5 דקות, ואז ממשיכים לעבד היטב.
- משמנים קערה מעט ומניחים את הבצק, מרססים מעליו מעט שמן שלא יתייבש, ומכסים בנייר נצמד מעל ומגבת.
- מתפיחים את הבצק כשעה, ואז מחלקים את הבצק ל-10 חלקים ויוצרים עיגולים.
- מרדדים כל כדור לאליפסה ומגלגלים מלמטה לנחש קטן, ומגלגלים קצת בשולחן העבודה. מחממים תנור על 50 מעלות במשך 20 דקות.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ושמים להתפחה בתנור על חום 50 מעלות ופותחים מעט את הדלת.
- לאחר התפחה מברישים בביצה אחת או ב-2 כפות שמן עם כפית סילאן וכפית מים שמערבבים היטב ומורחים על הלחמניות.
- מכניסים לאפייה בחום של 180 מעלות בשלב האמצעי-תחתון, למשך 13 דקות בערך.
הערות וטיפים
ישר כשהלחמניות מוכנות מוציאים אותן ומכסים במגבת למשך 5 דקות לפחות. חובה לכסות כדי שיהיו רכות!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: לחמניות מתוקות
גם אבקת אפייה וגם שמרים? אכן בדיוק. |
איך את עושה את הצורה? את מתחילה לרדד לאורך, ומלמטה מגלגלת לנחש ומשם מגלגלת מעט על שולחן העבודה. |
זה לא מתכון טבעוני בהברשה של הלחמנייה יש ביצה טבעוני לא אוכלים ביצה. אני יודעת שטבעונים נמנעים מביצים, הכוונה בללא ביצים זה בבצק עצמו שמתאים למי שטבעוני/אלרגי, נתתי אופציה לתחליף ביצה בהברשה. כשאני לא רוצה לעשות עם ביצה, אני עושה עם האופציה הזאת. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת שוקולד פרווה חובה כל שבת
- פשטידת תפוחי אדמה מנצחת
- עוגת זברה בחושה מרשימה (סרטון הכנה)
- קציצות בשר טחון של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לשבת מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: מתכון לחמניות מתוקות מאת Moria GL
אני לא מצליחה להבין…
מחממים את התנור 20 דקות מראש ל-50 מעלות, מתפיחים בתנור חצי שעה עם תנור פתוח?
לאחר חצי שעה פותחים מעלים את הטמפרטורה ל-180?
היי רוני,
תודה רבה ששמת לב לטעויות בהוראות, נשמח לעשות סדר:
1. מחממים תנור ל-50 מעלות במשך 20 דקות ואז מתפיחים כשעה, שעה וחצי כשדלת התנור פתוחה מעט.
2. לאחר ההתפחה, מוציאים את הלחמניות, מחממים ל-180 מעלות ומכניסים לאפייה.
מקווים שהצלחנו לעזור ובהצלחה!
איך הלחמניות יוצאות כל כך מבריקות ?
היי ז'קלין,
מברישים את הלחמניות לפני האפייה 🙂
בהצלחה!
הי מתוקים!
אפשר במקום מים חלב?
ובמקום שמן חמאה מומסת?
מתקיים ערב חלבי, ואני אמורה לעשות לחמניות חלביות.
מה אתם אומרים? ישאר לי רכות כמו הפרווה?
תודה לכם על כל המתכונים המוצלחים… ?
היי רויטל,
נשמח בכל זאת לענות לשאלותייך:
1. כן.
2. אם מחליפים שמן בחמאה, יש להוסיף 1/3 לכמות שמופיעה כעת במתכון.
3. לדעתנו, הן יישארו רכות כמו הפרווה.
בהצלחה 🙂
כמה זמן תפיחה בתנור?
היי שני!
כחצי שעה 🙂