|

חזה עוף ממולא בפסטו בתנור

חזה עוף ממולא בפסטו בתנור. העוף יוצא רך ועסיסי. מפתיע כמה שקל להכין ומפתיע עוד יותר עד כמה שהוא טעים!
בהשראת: נעומי ברוכים
ציון 4.31 על ידי 13 דירוגים
חזה עוף ממולא בפסטו בתנור

חזה עוף ממולא בפסטו בתנור! מהיום אפשר להכין מהעוף הטרי שקניתם הרבה יותר מ"רק" שניצל! חזה עוף ממולא בפסטו שווה במיוחד שמתאים הן לארוחת צהריים רגילה והן לארוחה חגיגית של שבת.

המתכון קל להכנה, העוף לא מתייבש ואפילו יוצא רך ועסיסי והמנה בצבעוניותה מושלמת לשולחן ארוחת החג בצירוף טעם חגיגי וסוחף! 

כשאני רוצה לתת טוויסט בארוחה שאני מגישה, אני מכינה את המנה הזו ותמיד גורפת מחמאות רבות. פשוט מנה מנצחת בכלום זמן עבודה ובלי מאמץ, מומלצת ביותר!

חזה עוף ממולא בפסטו בתנור
צילום: נעומי ברוכים

למה באמת כדאי לכם: חזה עוף ממולא

  • המנה שתפתיע את הסובבים בשולחן.
  • מתכון מנצח בכלום מאמץ!
  • טעימה כל כך שכולם יטרפו!
  • תגרוף מחמאות להרבה זמן!

שורה תחתונה: לעבוד מעט ועם זאת להגיש את העוף עם טוויסט שיגניב את האורחים, כולם יטרפו ולא יפסיקו לספר כמה שהוא טעים!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

חזה עוף ממולא בפסטו בתנור

חזה עוף ממולא בפסטו בתנור

חזה עוף ממולא בפסטו בתנור. העוף יוצא רך ועסיסי. מפתיע כמה שקל להכין ומפתיע עוד יותר עד כמה שהוא טעים!
ציון 4.31 על ידי 13 דירוגים
לדרג
באדיבות: נעומי ברוכים

המצרכים

לפסטו:

  • 4 צרורות בזיליקום
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 10 שיני שום
  • ½ 1 כוסות צנוברים או שקדים או אגוזים קלויים
  • ½ כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור (לפי הטעם)

לעוף:

  • 1/2 קילו חזה עוף (בערך שתי יחידות גדולות)
  • ¼ כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • מיץ לימון (מלימון אחד, לפי הטעם)
  • כוס שמן זית (לעסות ולהשרות)
  • 1 כף תבלין שווארמה
  • 1 כף פפריקה חריפה

אופן ההכנה

הכנת פסטו:

  • נערבב הכל במיקסר ונשמור בהקפאה.

הכנת העוף:

  • נחמם תנור מראש ל 200 מעלות.
  • נחתוך את החזה כמו בתמונה.
  • נשרה במלח, פלפל שחור, לימון, שמן זית, תבלין שווארמה ופפריקה חריפה. משרים לחצי שעה ויותר במקרר.
  • נמלא את חזה העוף ונבשל בתנור ל - 15 דקות ללא כיסוי.
  • נוריד טמפרטורה ל 180, נכסה בנייר כסף ונבשל לעוד עשרים עד חצי שעה.

הערות וטיפים

יש לערבב את כל התבלינים יחדיו, לפזר את תערובת התבלינים על חלקיו של העוף ולעסות אותו היטב ולהשרות 
מילויים אחרים:
  • מילוי פיסטוקים וחמוציות: לטגן בצל קצוץ עם שמן זית וכורכום עד שמזהיב ואז להוסיף פיסטוקים
  • קצוצים וחמוציות. לערבב למשך כמה דקות ולתבל איך שתיבלנו את החזה העוף. 
  • מילוי של סחוג: לטגן בצל קצוץ עם שמן זית וכורכום עד שמזהיב ואז להוסיף שום ופלפלים צבעוניים (רצועות דקות) וגם פלפל חריף ירוק. ושוב נתבל אותו תיבול. 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: חזה עוף ממולא

אפשר עם מילוי אחר? אני לא מתחברת לפסטו בעיקר בגלל הבזיליקום וחשבתי על ממרח כוסברה עם אגוזים..
בוודאי! כל מילוי שאת רוצה.
איך זה נהיה רך ולא יבש?
בגלל המילוי בחריצים.
יש אפשרות להשתמש ב פסטו מוכן? כמו של אוליביה למשל.
כמובן, ניתן להשתמש בכל פסטו.
חזה עוף ממולא בפסטו
צילום: Naomi Beroukhim

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!
חזה עוף ממולא ברוטב פסטו

מתכון הזה הינו חלק מאוסף ארוחות צהריים מושלמות. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

מה דעתך על אלה?

8 תגובות

  1. אשמח לסרטון או הסבר ברור יותר איך לפרוס את חזבץה העוף לפני המילוי . תודה רבה

    1. היי רינת, פשוט עושים חתכים מלמעלה של כח חתיכת חזה עוף עם הסכין (לא עד הסוף) כמו בתמונה.

    1. היי אסתי!
      ממש מתנצלים, את צודקת. הכמות של העוף היתה חסרה ובעקבות התגובה שלך הוספנו אותה – חצי קילו חזה עוף.
      בהצלחה 🙂

    1. היי דבי!
      בתמונה מופיע חזה עוף עם חריצים ממולאים בפסטו, כך שאין צורך לגלגל אלא רק לחתוך חריצים.
      בהצלחה 🙂

  2. 5 stars
    מתי להשרות את חזות העוף- לפני החריצים או אחרי ? או שאין לזה משמעות?
    אני הכנתי היום מ- 5 חזה עוף שלם חצוי לחצי .
    השתמשתי בממרח פסטה מוכן – צנצנת קטנה של אוליביה 180 גר' – כמעט כל הצנצנת .
    יצא מעולה !!! תודה למתכון מוצלח מאוד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?