| | | |

קניידלך מושלם ואוורירי (סרטון)

מומלץ לפסח: איך להכין קניידלך מושלם רך ואוורירי! (סרטון הכנה) מתכון של קניידלך שאתם חייבים להכין בחג!
ציון 4 על ידי 2 דירוגים
קניידלך

מתכון של קניידלך קלאסיים אווריריים טעימים, מתאימים איך לא – לחג הפסח!

ואם זו הפעם הראשונה שאתם מכינים, בנוסף למתכון הבאנו לכם סרטון הכנה שיסביר לכם בדקדוק שלב אחר שלב כיצד להכין את הקניידלך, כך שאין מה להילחץ יותר מדי המתכון פשוט להכנה ולא מסובך בכלל! אז בלי להיכנס לוויכוח העדתי, הקניידלך הוא ללא ספק המאכל הלאומי והרשמי של חג הפסח, לכן אין סיכוי שנוותר עליו!

אכן מדובר באחד המאכלים השנויים במחלוקת, מכיוון שיש כאלה שמאוד אוהבים אותו ולכאלה שלא מחבבים בלשון המעטה אך אין ספק שכולנו למדנו לאהוב אותו עם השנים…כי בכל זאת הוא חייב להיות המנת פתיחה בחג הפסח, אז בין אם אתם אוהבים רק את המרק או את הכדורים עצמם, כדאי לכם לשמור את המתכון כי הוא ישמש אתכם להרבה שנים! וגם הפעם זכות הבחירה בידיים שלכם, כי תוכלו להוסיף איזה ירקות שאתם אוהבים!

 
 

ספר המתכונים של נועם זיגדון

קניידלך
צילום: נועם זיגדון

למה באמת כדאי לכם: קניידלך

  • מאכל רשמי: הקניידלך המאכל הלאומי והרשמי של חג הפסח, אין סיכוי לוותר עליו!

  • טעים ומנחם: מרק חם, טעים ומנחם זה בדיוק מה שאתם צריכים!

  • סרטון הכנה: אם זו במקרה הפעם הראשונה שאתם מכינים אז תדעו שאתם לא לבד! כי הבאנו במיוחד לכם סרטון הכנה!

  • טעמים מבית סבתא: בין אם גדלתם בבית אשכנזי או מזרחי… הקניידלך הוא מאכל "על עדתי", לכן הוא מעלה טעמים וזכרונות!

שורה תחתונה: מרק עם כדורי קניידלך חם טעים ומנחם, שחייב להיות על שולחן הפסח! 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? הקליקו לסרטון המלא

קניידלך

קניידלך מושלם ואוורירי (סרטון)

מומלץ לפסח: איך להכין קניידלך מושלם רך ואוורירי! (סרטון הכנה) מתכון של קניידלך שאתם חייבים להכין בחג!
ציון 4 על ידי 2 דירוגים
לדרג

המצרכים

מצרכים:

  • למרק:
  • 8 כוסות מים
  • גזר
  • תפוחי אדמה
  • קישואים
  • דלעת
  • בצל
  • בטטה
  • כוסברה
  • שמיר
  • עלי כרפס
  • פלפל שחור
  • מרק עוף
  • כורכום
  • מלח
  • שמן
  • 1 כף קמח מצה
  • 1 כוס מים

לכדורי הקנידלך:

  • כוסות קמח מצות (חד"פ חמה )
  • 3 ביצים ( L)
  • ½ כוס שמן
  • כוסות מים
  • חופן כוסברה (קצוצה)
  • חופן פטרוזיליה (קצוצה)
  • כורכום
  • פלפל (שחור)
  • בהרט
  • מרק עוף
  • מלח

אופן ההכנה

הכנת המרק:

  • חתכו את הירקות לקוביות קטנות וחתכו את הירק לקצוץ דק
  • הכניסו לסיר עם מים עד שהמיל ירתחו, לאחר מכן הנמיכו את האש ובשלו כ- 20 דקות
  • הוסיפו את התבלינים עם קצת שמן וערבבו היטב, הכניסו את הכדורים של קניידלך ובשלו כ- 15 דקות
  • תכניסו לתוך קערה את כוס המים והקמח מצה וערבבו היטב, ושפכו למרק
  • בשלו את המרק עוד 5 דקות עד הוא יקבל מרקם סמיך

להכנת הכדורים:

  • בקערה הכניסו את כל המצרכים וערבבו עד שיווצר מרקם אחיד
  • הניחו את הקערה בצד במשך רבע שעה כדי שכל הנוזלים יספגו
  • צרו כדורים קטנים והכניסו למרק - כשמכניסים את הכדורים למרק הם אמורים לתפוח

הערות וטיפים

רשימת הירקות בצרכים היא לא חובה , וניתן להוסיף כל ירק שאוהבים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


הבמה כולה שלכם:

"הכנתי בזכותך ואני בדרך כלל לא נכנסת למטבח. יצא טעים! תודה על המתכון וההסבר המפורט, אוהבת לצפות בך ולקבל השראה!"

בר סוויסה

 
קניידלך
צילום: בר סוויסה

"פשוט יאמי! הסברים בסרטונים פשוט מדויקים! תודה רבה ,מתכונים מעולים!"

יפה טל

 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!

Similar Posts

One Comment

  1. אמא שלי הייתה מבשלת אתת הקניידלך במיים רותחים ורק לאחר מכן למרק..כדי שהמרק יצא זך ללא שאריות של הקניידלך

4 from 2 votes (2 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements