| | |

מתכון לחרוסת אותנטית ב-2 מצרכים

חרוסת כמו בבית הוריי: מתכון לחרוסת ב-2 מצרכים (הכי בריא וקל!) אותנטית וטעימה , שמגיעה הישר מהמטבח הכורדי!
בהשראת: אריאלה גולדמן
ציון 4.28 על ידי 25 דירוגים
מתכון לחרוסת

מתכון לחרוסת כורדית אמיתית, שתחזיר אתכם עמוק עמוק אל תוך השורשים שלכם שאולי כבר שכחתם!

אז אם אתם במקרה כורדים או עיראקים, החרוסת הזאת תגרם לכם לחזור לתקופה שממנה באו הדורות הקודמים במשפחה. לא סתם היא עוברת דורות שלמים-זה בהחלט הממרח הכי טעים שהכרנו! במתכון לחרוסת יש רק כ-2 מרכיבים, לכן החלטנו להקל עליכם ,והפעם לא תצרכו לעשות רשימה ארוכה של קניות.

אם גם אתם אוהבים לאכול חרוסת לא רק בשולחן הפסח אלא לאורך כל משך השנה, המתכון לחרוסת הוא בדיוק בשבילכם! מעבר לזה שהיא נמצאת בשולחן סדר הפסח, מדובר בממרח טעים ביותר שחבל לא לאכול אותו גם בהמשך השנה! ואם אתם רוצים רעיונות על מה למרוח את החרוסת אז מצה או חסה יעשו את העבודה! ואם גם לכם יש זיקה להיסטוריה ,לתרבות, לשורשים שלכם – אוכל זו דרך מצוינת להתחבר לשורשים ולחבר בין תקופות זמן שונות, כי דרך הפה אפשר להעביר דברים שהעיניים לא יכולות להבין!

 
 

ספר המתכונים של אריאלה גולדמן

 מתכון לחרוסת
צילום: אריאלה גולדמן

למה באמת כדאי לכם: מתכון לחרוסת

  • ממרח משגע: ממרח שתמיד טעים, לא רק בחג הפסח!

  • 2 מצרכים: בלי לעשות רשימת קניות ארוכה, רק 2 מצרכים וזה הכל!

  • להתחבר לשורשים: מתכון לחרוסת שיגרם לכם להתחבר לתרבות ולהיסטוריה!

  • חסה ומצה: אם כבר יצא לכם למרוח את החרוסת על חסה או מצה אתם וודאי מבינים כמה זה טעים!

שורה תחתונה: חרוסת אותנטית בלי הרבה מרכיבים, שתגרום לכם לחזור אחורה בזמן אל המטבח הכורדי הישן!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון לחרוסת

מתכון לחרוסת אותנטית ב-2 מצרכים

חרוסת כמו בבית הוריי: מתכון לחרוסת ב-2 מצרכים (הכי בריא וקל!) אותנטית וטעימה , שמגיעה הישר מהמטבח הכורדי!
ציון 4.28 על ידי 25 דירוגים
לדרג
באדיבות: אריאלה גולדמן

המצרכים

מצרכים:

  • צנצנת סילאן (טבעי)
  • 100 גרם אגוזי מלך גרוסים (או בוטנים גרוסים)

אופן ההכנה

  • יוצקים את הסילאן לקערה לפי הכמות הרצויה לאחר מכן מוסיפים את האגוזים הגרוסים (ניתן לשלב אגוזים לפי בחירתכם / או בוטנים גרוסים ) מערבבים
  • ומאחסנים בטמפ החדר מכוסה בניילון נצמד

חרוסת של היהודים בכורדיסטן

  • כך הכינו היהודים בעירק/ כורדיסטן את החרוסת :
  • בעירק/ כורדיסטן השרו תמרים במים למשך ימים אחדים, סיננו אותם בסלים והרתיחו את המיץ שנזל מהסלים עד שיתעבה. הוסיפו שקדים או אגוזים כתושים וערבבו, כך שמתקבלת חרוסת דמוית טיט, כהלכה.

הערות וטיפים

החרוסת נשארת בטמפ' החדר עד שלושה ימים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מתכון לחרוסת

החרוסת שהיו מכינים לפני שהמציאו את הסילאן היא סמיכה ולא דלילה כמו סילאן

תרשי לי לתקן אותך: בעירק/ כורדיסטן השרו תמרים במים למשך ימים אחדים, ולאחר תהליך ארוך…נוצרה חרוסת שדומה לטיט וזה סילאן לכל דבר.

כמה זמן בטמפרטורת החדר?

בדרך כלל עד 3 ימים, לכן עדיף להכין כמות קטנה.

 מתכון לחרוסת
צילום: אריאלה גולדמן

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

 

Similar Posts

6 Comments

  1. אנחנו יהודי מצריים מכינים עם שני מצרכים, תמרים ויין מתוק.
    מי שאוהב יכול להוסיף בוטנים או פיסטוקים קצוצים.

  2. 5 stars
    כך בדיוק אמי ז"ל היתה מכינה את החרוסת(עם בוטנים קלויים וגרוסים).
    כמה שהמתכון פשוט-לדעתי זאת החרוסת הטעימה ביותר.מובן שאני ממשיכה את המסורת,ומכינה בכל שנה את החרוסת כמו בבית הורי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?