מתכון פוקאצ'ה ביתית אוורירית בקלי קלות


תגובה נבחרת
"מתכון פוקאצ'ה קל באמת, לא יכולתי להאמין שקיבלתי את אותם התוצאות! הסרטונים שאתם משתפים ממש מועילים, אני מתעודדת לנסות את המתכונים כל פעם שאחד מהם יוצא, תודה רבה!""
הדס

אם אתם חובבים של אוכל איטלקי, מתכון פוקאצ'ה ביתי זה יהפוך אותכם למעריצים מושבעים ברגע! הוא רך, אוורירי וטעים להפליא – כמעט כמו פיצה!
לחם פוקצ'ה הוא מעדן איטלקי ורסטילי שמשתלב נהדר עם כמעט כל ארוחה. בין אם מדובר בארוחת בוקר, צהריים או ערב, כמה פרוסות של לחם פוקצ'ה טרי ישתלבו בצורה מושלמת עם הארוחה שלכם.
מתכון פוקאצ'ה ביתי זה כל כך טעים, שיש לנו אפילו גרסה ללא גלוטן כדי שכולם יוכלו ליהנות ממנו.
אז אל תתמהמהו, יאללה תתחילו לאפות!

למה אתם הולכים להתאהב
מתכון פוקאצ'ה
- בשונה מרוב הפיתות שאתם מכירים, לחם פוקצ'ה אינו "שטוח" לחלוטין. הוא למעשה עבה, אוורירי ובעל אותו טעם עשיר כמו במאפייה. זה קצת יותר עבה ואוורירי במרקם – כמעט כמו בצק פיצה!
- לחם פוקאצ'ה הוא לחם שאפשר לשדך אותו להמון תוספות וארוחות שונות – הוא יכול להיות מלוח, כמו המתכון הזה, ואפשר לשדך אותו עם תבלינים וירקות טריים או הגבינה האהובה עליכם. והוא גם יכול להיות מתוק אם מוסיפים קצת סוכר לבצק וככה נהנים מפינוק אמיתי הידוע גם בשם פוקצ'ה ונציאנית.
- אין על השילוב המושלם בין קרום זהוב ופריך מבחוץ לבין פירורים רכים ואווריריים מבפנים. לזה תוסיפו קצת שמן זית מעולה עם טעם אדמתי וטבעי ותקבלו חלום של כל חובב אפייה.
שורה תחתונה: תתכוננו להתענג על לחם פוקאצ'ה ביתי רך כעננים וחלומי. איך שלוקחים ביס ראשון ורואים כמה זה פשוט אך טעים, תמצאו את עצמכם מכינים את זה באופן קבוע!


כל מה שתצטרכו להכנת:
מתכון פוקאצ'ה אוורירית
לפני שמתחילים..תבדקו אם יש לכם את כל מה שנחוץ

שאלות נפוצות:
מתכון פוקאצ'ה
האם צריך אבקת אפייה כדי להכין את הלחם?
במתכון פוקאצ'ה זה, לא תצטרכו להוסיף אבקת אפייה ללחם זה כדי להימנע מזה שהבצק יתנפח.
איזה קמח הכי טוב להכנת הלחם הזה?
כדי לקבל תוצאות מיטביות מומלץ להשתמש בקמח 00 , זה הקמח הכי טהור שיש בשוק. אבל אם קשה לכם למצוא את זה, אפשר גם להשתמש בקמח רגיל המניב תוצאות מוצלחות במיוחד גם כן (במתכון פוקאצ'ה זה משתמשים בקמח רגיל)


טיפים לעוגה מושלמת:
פוקאצ'ה ביתית
לחות
אם יש משהו שצריך לדעת על בצק ללחם פוקאצ'ה , זה שהבצק צריך להיות לח במיוחד. אם הבצק יבש מדי על האצבעות שלכם תוך כדי לישה, מומלץ להוסיף מים פושרים. מומלץ לשמור על אחוז מים של 65% לפחות כדי לקבל את המרקם הנכון. גם אם לא אוהבים שבצק נדבק לידיים, במתכון הזה זה חובה!
טמפרטורה
אם מזג האוויר בחוץ קר מדי, אז יש סיכוי גבוה שהבצק שלכם יתפח יותר לאט או לא בכלל, לכן מומלץ לעבוד בטמפרטורת חדר ובמקום חמים כדי שהבצק יתפח כמו שצריך.
איכות השמן
פוקאצ'ה זה לחם שומני, אז הבחירה שלכם לשמן היא קריטית כדי לקבל איכות לחם גבוהה. מומלץ להשתמש בשמן זית כתית המעניק טעם נהדר ללחם ומשדרג אותו ברמות. אם אין, אפשר להשתמש בשמן קנולה או שמן צמחי כלשהו.


שלבי הכנה בגדול..
אפשר לסכם את כל ההכנה ב-4 צעדים פשוטים
ערבוב המצרכים
בקערה גדולה מוסיפים את המרכיבים בסדר הבא: מים פושרים, שמרים, סוכר, מלח ושמן זית.
לאחר מכן מערבבים אותם במיקסר ידני, ומוסיפים את הקמח באופן הדרגתי תוך כדי לישה עד שהבצק מתעבה קצת.
לאחר מכן מפשילים שרוולים ולשים בידיים!
מנוחה
לאחר לישה, משאירים את הבצק באותה קערה ומכסים במגבת ונותנים לו מנוחה של 10 דקות.
לאחר מכן תראו שהבצק נהיה גדול יותר, ואז לוקחים את החלק התחתון של הבצק ומקפלים אותו למעלה, וככה עושים לכל הצדדים 3-4 פעמים.

עיסוי הבצק
לאחר שהבצק נח מספיק, מעירים אותו מחדש! מעבירים את הבצק לתבנית עם שמן בנדיבות (מומלץ שמן זית) ומשטחים את הבצק ומעסים אותו עם השמן כדי לתת לפוקצ'ה המראה המפורסם שלה.
לאחר מכן מכסים את התבנית ונותנים לבצק עוד מנוחה של 10 דקות
אפייה
פוקאצ'ה בלי תוספות זה כמו בראוניז מבלי גלידה – זה טעים בטירוף אבל מפספסים את כל הכיף!
מומלץ להוסיף פלפלים, בצל, ארטישוק, חצילים וגם עגבניות שרי כתוספות מעל לפוקצ'ה. אפשר גם לתבל בעשבי תיבול כמו תימין ורוזמרין ועוד.
ואם בא לכם טוויסט טעים במיוחד, אפשר ללכת על פיצה פוקאצ'ה – מוסיפים קצת רוטב פיצה מעל וגבינת פרמזן (כמו בפיצה רגילה) וקצת עלי בזיליקום מעל ואתם מוכנים.
לאחר שמסיימים עם התוספות, מכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-250 מעלות לאפייה של 30-35 דקות או עד הזהבה.

גם אתם יכולים להכין בקלי קלות!
איך? צפו בסרטון והכינו לפי המתכון!

ציוד
המצרכים
- 2.5 כוסות קמח (כ- 350 גרם)
- 1 כף שמרים (10 גרם)
- 1 כפית סוכר (5 גרם)
- 1 כפית מלח (5 גרם)
- 1 כוס מים פושרים (240 מ”ל)
- ⅓ כוס שמן זית (למריחה)
- 1 כפית מלח גס
אופן ההכנה
- בקערה גדולה, מוסיפים את המים פושרים, שמרים, סוכר, מלח ושמן זית ומערבבים
- מוסיפים בהדרגה את הקמח (2-3 כפות כל פעם) ומערבבים עם שאר המרכיבים. מתחילים לערבב במיקסר ידני, ואז כאשר הבצק מתגבש משתמשים בידיים עד לקבלת בצק חלק ואחיד
- ללוש את הבצק בעדינות בידיים עד שמקבלים בצק דביק אבל שאפשר להסיר בקלות מצדדי הקערה.
- מכדררים את הבצק לכדור ומכסים במגבת ונותנים לו מנוחה של 10 דקות. חוזרים על החלק הזה של הלישה ומנוחה לפחות 3-4 פעמים.
- עכשיו תקבלו בצק תפוח ומוכפל בגודל. מעבירים לתבנית משומנת בשמן זית (אין צורך בנייר אפייה)
- משטחים את הבצק עם קצוות האצבעות. הקפידו לפוצץ בועות אוויר.
- מכסים את הבצק ונותנים לו מנוחה של 10 דקות נוספות.
- מזגגים שמן זית מעל ומורחים באופן שווה מעל לבצק, ומשטחים את הבצק כדי שיגיע לכל התבנית
- מוסיפים מעל איזה תוספות שאוהבים
- מכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-250 מעלות למשך 30-35 דקות או עד להזהבה.
