קציצות ירק עם טוויס
מתכון מעולה בהכנה קלה
קציצות ירק שמכינים בצ'יק צ'ק מתפוחי אדמה, גזר וקישואים עם פטרוזיליה רעננה ותיבול מדויק.
קציצות ירק שחומות וקריספיות בטירוף! קלות להכנה, תגישו ונעלמות תוך שניות אז אולי כדאי שתכפילו כמויות מראש.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
20 קציצות
המצרכים
- 2 קישואים (קלופים מגורדים בפומפייה גסה)
- 1 בצל גדול (מגורד בפומפיה גסה)
- 3 גזרים (רכים מגורדים)
- 3 תפוחי אדמה (רכים ומגורדים)
- 2 ביצים (L)
- 1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
- ½ כוס פרורי לחם (המידה היא בערך ולכן רצוי להוסיף במידה והתערובת דלילה)
- 1 כפית כורכום
- 1 כף כמון
- 1 כפית פלפל שחור
- מלח (לפי הצורך)
אופן ההכנה
- להרתיח את הגזרים ותפוחי האדמה לריכוך חלקי.
- לגרד את כל הירקות עם פומפייה גסה
- להעביר לקערה ולהוסיף את שאר המצרכים.
- לערבב היטב ולתקן טעמים.
- לחמם מחבת עם שמן לא עמוק,
- לטגן להשחמה יפה משתי הצדדים..
- להעביר לרשת או לנייר סופג.
הערות וטיפים
הטוויסט במתכון שלי להרתיח את הגזר והתפוחי האדמה לעשר דקות לפני שמגרדים בפומפייה כך נחסוך את כל הנוזלים לפני הטיגון וגם נקבל קציצת ירק מושלמת בטעמה!!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: קציצות ירק עם טוויסט
אפשרי לאפות? כל מנה יכולה לעבור אפיה בתנור רק תמיד חשוב לשמן את הקציצות (עם ספריי שמן). |
מה אפשר במקום ביצים כדי שיהיה טבעוני? לשאלתך אין תחליף לביצה אבל אפשר להכין ללא ביצים אבל רק אפויות, מוסיפים לתערובת עד חצי כוס טחינה גולמית (רצוי לערוך ניסוי קטן בטיגון ואם זה טעים לטגן את שאר התערובת). |
רק עוד דבר אחד אחרון!
קציצות ירק
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: קציצות ירק מתכון מאת: פרח גבסו