מופלטה למימונה
אין מימונה בלי מופלטה! אז אנחנו מביאים לכם היום את המתכון של חגית אלקבץ האלופה למופלטה מרוקאית אסלית רכה וטעימה.
אין מימונה בלי מופלטה!
אז אנחנו מביאים לכם היום את המתכון של חגית אלקבץ האלופה.
למופלטה מרוקאית אסלית רכה וטעימה שתעשה לכם את החג! למה אתם מחכים? רוצו להכין!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:
מופלטה למימונה
אין מימונה בלי מופלטה! אז אנחנו מביאים לכם היום את המתכון של חגית אלקבץ האלופה למופלטה מרוקאית אסלית רכה וטעימה.
לדרג
המצרכים
להכנת הבצק:
- 1 קילו קמח
- 2 כפות סוכר
- ½ כפית מלח
- 1 כפית שמרים יבשים
- ¼2 כוסות כוסות מים חמימים
להגשה:
- ממרח חמאה
- דבש
אופן ההכנה
- שמים את הכמויות המדויקות ישר במיקסר ומכינים את הבצק.
- מכסים את הבצק לכחצי שעה ולחלק ל- 20-25 כדורים.
- מניחים את הכדורים בצלחת עם שמן ופותחים אותם לעלה דק דק. הכי דק שאפשר.
- שמים עלה ראשון על מחבת חמה (רצוי מחבת טפלון), וכבר פותחים את העלה השני.....
- ממשיכים כך אחד מעל השני, וכשיש בערך 7-8 עלים להוציא על צלחת. וככה עד שמסיימים.
- לכסות בניילון את כל העלים המוכנים שיישארו רכים וטעימים.
- על הצד הקראנצ'י והשחום של המופלטה מורחים חמאה ודבש. את הצד הרך לגלגל ולהגיש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: מופלטה למימונה
לא מצליחה להרים מהשיש למחבת נקרע לי למה?
צריך לשמן אותם טוב. |
איך אפשר להקפיא? לחלק לשקיות קטנות ולהקפיא. |
אפשר מתכון לחצי מהכמות? אפשרי להשתמש עם קמח מלא? פשוט תחצי כמויות מכל, ולא עדיף לא להשתמש בקמח מלא. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני פסח מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
-
- מתכון: לחם כשר לפסח
- מתכון: עוגת שוקולד פרווה לפסח
- מתכון: עוגת תפוזים לפסח רכה ועסיסית
- מתכון: חיתוכיות שוקולד קוקוס לפסח
- מתכון: מאפים לפסח במילוי גבינה
- מתכון: לחם כשר לפסח פריך וחלומי
- מתכון: בלינצ’ס כשר לפסח במילוי כבד קצוץ
- מתכון: בלינצ'ס כשר לפסח
- מתכון: לחם כשר לפסח
מקור: חגית אלקבץ
האם אפשרי לקבל את כמות המים לפי מ"ל?
כחצי ליטר בערך, בהצלחה!