עוגת שמרים שוקולד קלה להכנה
עוגת שמרים שוקולד בהכנה מדויקת שתניב לכם את התוצאה הכי – אבל הכי טעימה!
אמרתם בצק שמרים ושוקולד – כאילו קראתם לי! אחת החולשות הגדולות שלי הן מאפי שמרים עמוסים בשוקולד טעים ואיכותי. עוגות כאלה אני מכינה רק בבית ולעולם לא קונה, כך יש לי את השליטה על איכות החומרים, על כמויות ועל התוצר הסופי שמשכר את כל מי שנמצא בבית בזמן האפייה.
המתכון הזה הוא המוביל ביותר, מתכון לעוגת שמרים ושוקולד הכי מפנקת שיש להגשה לבני המשפחה ולאורחים.
עוגת שמרים שוקולד קלה להכנה עם מתכון פשוט כדי שיהיה לכם נוח, מצורפים שני סרטוני הסבר להכנת שתי פריסות שונות של העוגה המושלמת הזו!
למה באמת כדאי לכם: עוגת שמרים שוקולד
- מתכון עוגת שמרים מעולה שתמיד מצליחה ממש קלה להכנה שכל אחד יכול להכין!
- כל כך טעימה שלא תאמינו שהכנתם אותה אצלכם בבית!
- העוגה הכי מפנקת שתוכלו להכין כדי לפנק את המשפחה והחברים!
- שילוב קטלני של בצק שמרים איכותי עם שוקולד איכותי!
שורה תחתונה: בצק שמרים ושוקולד, ריח האפייה בבית וכל ביס חלום – מי צריך עוד שורה תחתונה?!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:
ציוד
המצרכים
- 5 כוסות קמח
- ½1 כפות שמרים יבשים
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- ½ כוס סוכר
- 1 מיכל שמנת חמוצה (200 גרם)
- 3 ביצים
- 1 חבילה גרם חמאה (200 גרם)
- ¼ כוס שמן
- ½ כפית מלח
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
להכנת קרם שוקולד:
- ½ כוס סוכר דמררה
- 1 חבילה חמאה (100 גרם )
- 5 כפות קקאו
- 1 כפית קינמון
- 1 חבילה שוקולד מריר (100 גרם)
להכנת שכבת השוקולד:
- נוטלה (או ממרח השחר)
- חלווה/אגוזים קצוצים (לפי הטעם למי שאוהב)
סירופ להברשה בסוף האפייה:
- 1 כוס מים
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית אבקת וניל (10 גרם)
אופן ההכנה
- לשים בקערת המיקסר קמח, שמרים סוכר ולערבב.
- להוסיף ביצים וללוש להוסיף שמנת ולהמשיך ללוש להוסיף חמאה שמן ומלח וללוש עוד כמה דקות לקבלת בצק רך ונעים.
- להכניס לשקית ולהכניס למקרר לשעה להוציא ללוש ושוב להכניס למקרר ל 4 שעות או יותר.
- לחלק ל-3 כדורים . לקמח מעט ולרדד דק למרוח שכבה דקה מהקרם.
- לקפל לצורה של מלבן שיהיה סגור ולרדד שוב למרובע למרוח ממרח שוקולד מה שאוהבים נוטלה או השחר.
- לגלגל צפוף לרולדה. לחתוך באמצע ולעשות צמה שבחלק עם השוקולד כלפי מעלה.
- לתת לנוח חצי שעה למרוח. ביצה ולפזר שקדים דקים ולאפות 180 מעלות בערך 40 דקות כשמוכן להבריש עם סירופ הסוכר.
- לרדד כדור אחד דק למרוח קרם להניח מעל עוד כדור בצק מרודד דק לחתוך למשולשים קטנים לגלגל.
- למרוח ביצה ולאפות - בסוף להבריש סירופ.
להכנת קרם שוקולד:
- לבשל את המרכיבים על הגז לקבלת קרם.
סירופ להברשה בסוף האפייה:
- לבשל על הגז את המרכיבים.
הערות וטיפים
- שוקולד טוויקס, קינדר בואנו, ביסקוויטים לוטוס, לטחון הכל יחד למרוח על הבצק נוטלה ומעל לפזר את התערובת.
- נוטלה עם אגוזים למרוח נוטלה ולפזר מעל אגוזים טחונים עם קינמון.
- אפשר למלא רק עם ממרח שוקולד ולפזר חלווה או אגוזים. אפשר להכין גם קרואסונים.
- אפשר במקום שוקולד. להמיס חמאה למרוח לפזר מעל מעט סוכר וקינמון ולגלגל לקרואסון.
- אפשר גם לרדד דק למרוח שוקולד לחתוך משולשים ולגלגל .
שאלות נפוצות: עוגת שמרים שוקולד נוטלה
איך זה שהבצק יוצא גם עם צבע שחור, האם את ממלאה אותו במשהו לפני מריחת הנוטלה? שכבה ראשונה למרוח קרם לקפל לרדד ואז נוטלה. |
אם אני רוצה את העוגות שמרים פרווה מה אפשר לשים במקום חמאה? מחמאה. |
בתוך הקרם המבושל אין מים לפי המרשם לפי דעתי צריך מעט מים לבישול? לא צריך מים החמאה מספיק נוזלית. |
אפשר למרוח שתי שכבות שוקולד במקום שכבת קקאו? אפשר תמרחי שכבה דקה. |
קודם מורחים את הקרם שבושל על הגז ואח״כ ממרח שוקולד נוטלה ? כן, צריך למרוח קרם אחר כך לקפל את הבצק לרדד שוב ואז למרוח נוטלה. |
הבמה כולה שלכם:
עוגת שמרים שוקולד
"תודה על מתכון אליפות …..
עוגת השמרים הכי טעימה שאכלתי !!!!!"
שולי טליאז שקרצי
"הכנתי את העוגה בשבת וקיבלתי מלא מחמאות..!"
יעל בוכרה
"אני גם הכנתי .. ניסיון ראשון בחיי …
נקווה שבפעמים הבאות יצא טעים ויפה כמו שלך!"
יפעת לוי ואחנון
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
שלום טעמתי את העוגה והיא חלומית לא מצאתי סרטון אם אפשר לשלוח לי אשמח
הקרם יוצא דליל מה עושים?
אם הקרם דליל אז יש לבשל אותו זמן קצר נוסף ולתת לנוזלים להתאדות עד לקבלת הסמיכות רצויה.
איך אפשר לראות סרטונים?
בבקשה –
סרטון 1 – https://www.facebook.com/100007072578945/videos/2288704704708593/?t=0
סרטון 2 – https://www.facebook.com/100007072578945/videos/2288702631375467/?t=0
איך אפשר להפוך לפרווה?
בבקשה כמה מתכוני עוגות שמרים שוקולד שהן פרווה שבטח תאהבי:
https://metukimil.co.il/?s=%D7%A9%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D+%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93+%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%95%D7%94
המתכון הכי טוב וטעים!!! יוצא מדהים
מדהים