| | | | |

עוגיות שקדים קלות וטעימות ב-10 דקות

תוך כלום זמן תמצאו את עצמכם מנשנשים בלי סוף עוגיות מושלמות אלה!
ציון 4.25 על ידי 8 דירוגים
מתכון לעוגיות שקדים

תגובה נבחרת

דיאנה

כשזה מגיע לעוגיות, בדרך כלל, כולנו בוחרים בעוגיות שוקולד צ'יפס או צימוקים, אבל היום יוצאים מאזור הנוחות ומנסים עוגייה מיוחדת וחדשה שבמהירות תהפוך לעוגיה הכי אהובה עליכם!

העוגיות האלה הן פחות פופולריות אבל גם לעוגיות שקדים מגיע המון אהבה! ובגלל זה, נשתף אותכם במתכון לעוגיות שקדים עם כל מה שאתם צריכים לדעת כדי לאפות את העוגייה המושלמת שתשאיר את כולם המומים.

מוכנים להכין עוגיות שקדים סופר קלות אך טעימות? בואו נתחיל!

מתכון לעוגיות שקדים
מתכון לעוגיות שקדים

למה כדאי לכם לנסות: עוגיות שקדים

  • עם מתכון הזה, טעם השקדים הוא לא רק טעם עדין ברקע, הוא מרכז תשומת הלב ומכסה את כל העוגייה. בכל ביס תמצאו מלא שקדים פרוסים!
  • לאלה מאיתנו שאין להם שעות על גבי שעות להשקיע בקינוחים, מתכון זה הוא בדיוק בשבילכם. תוך 25 דקות מקסימום יהיה לכם עוגיות מוכנות לחיסול!
  • בגלל הטעם העשיר של השקדים ונגיעות הוניל, אפשר לשלב עוגיות אלה עם כל משקה לצד – בין אם זה כוס של חלב חם, קפה רותח, תה או אפילו מיץ תפוחים!

שורה תחתונה: אם בא לכם עוגיות עשירות בטעם ובמרקם, אתם חייבים לנסות מתכון עוגיות שקדים זה. ייקח לכם רק 10 דקות לאפות ואז אפשר ליהנות מטעם שישאיר אתכם עם חשק לעוד ועוד!


כל מה שתצטרכו להכנת עוגיות שקדים

מתכון לעוגיות שקדים

איך להימנע מטעויות נפוצות במתכון: עוגיות שקדים

טעות #1

הכי חשוב להימנע מערבוב יתר! טעות זו יכולה להפוך את הבצק לבצק קשה ולא נעים לעבודה ויכול אפילו להרוס את מרקם העוגיות.


טעות #2

טעות נפוצה שנייה זה להתעלם מטמפרטורת הבצק. אם במתכון מבקשים שהבצק יהיה בטמפרטורת החדר או בטמפרטורה קרירה, תוודאו שזו אכן הטמפרטורה שאתם עובדים איתה.

למה? כי למשל, בצק קריר יכולה להרוס את צורת העוגייה במהלך האפייה.


טעות #3

ידעתם שצבע נייר האפייה יכול לעשות הבדל גדול ולהשפיע על העוגיות? באמת!
נייר אפייה כהה סופג חום בקלות מה שמשאיר את תחתית העוגיות שלכם חומה ושחומה.

לכן אל תשכחו להשתמש בתחתית של סיליקון או נייר אפייה בהיר כדי למנוע הידבקות והשחמה לא רצויה.


מתכון לעוגיות שקדים

איך לאחסן עוגיות שקדים

לפני שנעבור להכנה של העוגיות, אתם צריכים לדעת איך לאחסן אותם כמו שצריך. כי אחרי הכל קשה לחסל מגש שלם לבד, אלא אם זה טעים מדי!

אז למקרה שנשאר אחרי המשפחה קצת עוגיות, הנה רעיות לאחסון העוגיות בצורה מיטבית:

תנו לעוגיות להתקרר

לפני ששמים את העוגיות באיזשהו מיכל, צריך לתת להם להתקרר לטמפרטורת החדר.
וזה כדי למנע מהם להפוך לספוגים מהאדים תוך כדי האחסון.

להפריד בין טעמים שונים

נכון בסופו של דבר הן רק עוגיות, אבל לאחסן סוגים שונים של עוגיות באותו מיכל יכול להרוס את הטעם שלהן, מה שישאיר אותכם עם עוגיות בטעמים מעורבבים ושונים. ולכן מומלץ לשמור כל סוג במיכל שונה.

אופציות לאחסון:

לבסוף, יש שני שיטות מרכזיות לאחסון העוגיות:

  • בטמפרטורת החדר: רוב העוגיות יכולות להישאר במצב טוב למשך כמה ימים. כל מה שצריך לעשות זה לאחסן אותם במקום יבש ורחוק מהשמש.
  • במקפיא: אפשר לשמור את העוגיות למשך זמן ארוך יותר בקופסה מתאימה לפריזר. הם יכולים להישאר במקפיא עד ל-12 חודשים, וכאשר רוצים להנות מעוגיות מושלמות אלה, אפשר להוציא להפשרה בטמפרטורת החדר.

מתכון לעוגיות שקדים

גם אתם יכולים להכין בקלי קלות

איך? צפו בסרטון והכינו לפי המתכון!

מתכון לעוגיות שקדים

עוגיות שקדים קלות וטעימות ב-10 דקות

תוך כלום זמן תמצאו את עצמכם מנשנשים בלי סוף עוגיות מושלמות אלה!
ציון 4.25 על ידי 8 דירוגים
לדרג

המצרכים

  • חמאה רכה (200 גרם)
  • קמח (½2 כוסות)
  • כוס שקדים (טחונים)
  • כוס שקדים (פרוסים)
  • סוכר (½ כוס)
  • אבקת אפיה (½ כפית)
  • שקית סוכר וניל
  • ביצה
  • מים (3 כפות)
  • מלח (½ כפית)
  • סוכר חום (לציפוי)

אופן ההכנה

  • לפני שמתחילים בהכנה בשעה, מוציאים את החמאה מהמקרר ושמים בטמפרטורת חדר.
  • לאחר שהחמאה התרככה, מוסיפים סוכר וקמח לקערה גדולה ומערבבים עם כף.
  • לאחר מכן מוסיפים את החמאה שחתכנו לקוביות לתוך הקערה
    מתכון לעוגיות שקדים
  • ללוש את הבצק בידיים עד שמקבלים בצק רך אך מפורר.
    מתכון לעוגיות שקדים
  • להוסיף באיטיות את השקדים הפרוסים וטחונים, אבקת אפייה, מלח וסוכר וניל. מערבבים עם כף או מרית.
    מתכון לעוגיות שקדים
  • לאחר שמקבלים תערובת אחידה, מוסיפים את הביצים ומים
    מתכון לעוגיות שקדים
  • מתחילים ללוש בידיים עד שמקבלים בצק דביק אבל אחיד.
    מתכון לעוגיות שקדים
  • חותכים את הבצק לשני כדורים שווים, ומגלגלים כל כדור לרולדה בידיים על גבי נייר אפייה
    מתכון לעוגיות שקדים
  • מפזרים כמות טובה של סוכר חום על נייר האפייה באופן אחיד.
  • שמים את הרולדה ליד הסוכר החום, ומתחילים לגלגל מעל לסוכר עד שכל הרולדה מתכסה.
    מתכון לעוגיות שקדים
  • חוזרים על אותה פעולה עם הכדור בצק השני, ואז שמים את שניהם במקפיא למשך חצי שעה.
  • לאחר מכן, מוציאים את הבצק וחותכים לחתיכות דקות וקטנות עם סכין
    מתכון לעוגיות שקדים
  • מרפדים מגש בנייר אפייה ומסדרים את העוגיות מעל.
  • אופים למשך 10-15 דקות בחום של 160 מעלות עד שמקבלים צבע זהוב קצת.
    מתכון לעוגיות שקדים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

הבמה כולה שלכם

רוצים הזדמנות לככב אצלנו באתר? תשאירו תגובה ושלחו תמונות לאינסטגרם או לפייסבוק


קל להכנה ויצא פצצה!

שרה

חבר מתוקים

יצא לי עוגיות שקדים דקיקות וממכרות!

סתיו סעדון עמר

חבר מתוקים

רק עוד דבר אחד אחרון!

 התעורר החשק למתוק? עשרות מתכוני עוגות מנצחים מחכים לכם – עכשיו באתר!


Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?