| | | | | |

ארוחת שישי ללא מנה בשרית זו לא באמת ארוחה ולאנשים יש את ההרגל להתקבע על מנות קבועות לשבת ובכך לחסוך אי נעימויות או מאמץ יתר, מעבר למאמץ שנדרש גם כך בהכנות השבת. לכן איגדנו לכם 5 מתכונים למנה בשרית, שוברי שגרה ולא תאמינו – קלים־קלים להכנה!

כל מנה כאן משובחת וייחודית מהשנייה, עשירה ביותר וממלאה ולא משנה איזה מתכון תבחרו, הוא תמיד ייצא מוצלח! בין המתכונים יש שלוש ארוחות הכוללות גם תוספות וחוסכות בעצם את הכנת התוספת לחוד.

תמצאו כאן צלי בקר עם תפוחי אדמה – בהגשה מרשימה וטעם גן עדן, בורקס בשר משגע כמו שמגישים באירועים – ולא פחות, אסאדו עם תפוחי אדמה בהכנה סופר־קלה ומרקם חמאה ממכר, מרק שעועית עשיר, מזין, ממלא והכי נוסטלגי שיש ומנה קצת יותר שוברת שגרה – פאי רועים מושלם במילוי בשר טחון.

1. צלי בקר עם תפוחי אדמה – ארוחה מפנקת ושוברת שגרה, שמכינים בקלות שיא ואף אחד לא יישאר רעב!

צלי בשר עם תפוחי אדמה

צלי בקר עם תפוחי אדמה

מתכון קל לארוחה צהריים, צלי בקר עם תפוחי אדמה שמשדרג יום שגרתי.
באדיבות: אילנית כרבי

ציוד

  • סיר בישול בינוני
  • כוס מידה אוניברסלית

מצרכים

הכנת הבשר:

  • 1 גוש בשר מספר 5
  • כורכום לפי הטעם
  • פלפל אנגלי לפי הטעם
  • עלי דפנה מעט
  • תפוחי אדמה כמה שאוהבים

הכנת הרוטב:

  • 2 בצל
  • 1 ראש שום + 6 שיני שום
  • 1 כף כוכום
  • 2 קוביות פטרוזיליה קפואה של דורות
  • ½1 כוסות מים רותחים
  • 1 כף מרק עוף
  • פלפל שחור גרוס מעט
  • כמון לפי הטעם
  • מלח גס קורט
  • פטרוזליה לפי הטעם
  • בזילקום מעט
  • סילאן מעט

אופן הכנה

להכנת הבשר:

  • לשלוק במים חמים גוש צלי מספר 5 עם מעט כורכום, פלפל אנגלי ועלי דפנה עד להתרככות מלאה של הבשר.(כאשר מכניסים מזלג והוא נכנס ויצא בקלות).
  • לסנן ולקרר, ורק אחרי שמתקרר לחתוך לפרוסות.
  • לשלוק תפוחי אדמה חצויים לחצי עד להתרככות( לא מידי) לסנן ולקרר.

להכנת הרוטב:

  • בסיר רחב לסגור את חתיכות הבשר בטיגון קל ולהוציא.
  • להוסיף שמן ולטגן עד להזהבה 2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות.
  • להוסיף כשש שיני שום וראש שום מקולף קלות , להוסיף כף שטוחה כורכום , 2 קוביות פטרוזיליה קפואה של דורות.
  • להוסיף את התפוחי אדמה , לערבב ואחרי 5 דקות לשפוך ככוס וחצי מים רותחים.
  • לפזר כף מרק עוף. להוסיף את חתיכות הצלי. לפזר מעל פלפל שחור גרוס, מעט כמון ומלח גס, לפזר עשבי תיבול יבשים: פטרוזיליה ובזיליקום.
  • לתת לזה להתבשל כ 45 דקות ( במידה וצריך להוסיף מים אז להוסיף מים רותחים מהצד) לאחר מכן לזגג סילאן מעל.
  • להכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ללא מכסה עד להזהבה, לפזר פטרוזיליה ולהגיש.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

2. בורקס בשר חישוק – חגיגי ומפנק, קל להכנה ועם מראה מרשים וטעם כמו שמגישים באירועים!

בורקס בשר בצק עלים חגיגי ומיוחד
בורקס בשר בצק עלים מרהיב ביופיו ומופלא בטעם עשיר, משביע ומנחם. הכנה קלה ללא צורך לרדד יעניק לכם מאפה מהמם ומושלם לכל אירוח, שבת וחג
בורקס בשר בצק עלים

איך אתם עוד לא שם?!

הצטרפו עכשיו לוואטסאפ שלנו למתכונים בריאים ותפריט מתכונים חדש כל יום.

3. מתכון אסאדו עם תפוחי אדמה – מתכון לארוחה חגיגית ומפנקת שמומלץ להכין גם בחגים ובסופי השבוע!

מתכון אסאדו עם תפוחי אדמה

מתכון אסאדו עם תפוחי אדמה

מתכון לאסאדו עם תפוחי אדמה, שמכינים בכלום זמן! ארוחה מפנקת וחגיגית!
באדיבות: מורן תורג'מן

ציוד

  • סיר רחב

מצרכים

  • 1 קילו בשר אסאדו טרי
  • 10-12 בצלי שאלוט קלופים
  • 5 תפוחי אדמה

תבלינים:

  • מלח קורט
  • פלפל שחור מעט
  • 1 כף מרק עוף
  • 1 כף מרק בצל
  • 1 כפית מלאה כורכום
  • 1 כפית שטוחה
  • פפריקה מעושנת לפי הטעם
  • כוסברה לעיטור

אופן הכנה

  • לחתוך את הבשר לחתיכות בגודל שרוצים
  • לצרוב עם מעט שמן זית במחבת משני הצדדים ולהניח בצד.
  • בסיר רחב נטגן במעט שמן את בצלי השאלוט (שלמים וקלופים).
  • נוסיף תפוחי אדמה חתוכים ולטגן על אש נמוכה כמה דקות.
  • להוסיף את הבשר ואת התבלינים (את המרק עוף לערבב בכוס עם מים רותחים), ולהוסיף מים מהברז ולהביא לרתיחה.
  • לבשל שלוש שעות לערך ולפזר מעל כוסברה בסוף הבישול.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

נפתח החשק? עשרות מתכוני בשר במרחק לחיצה אחת

4. מרק שעועית עם בשר: ארוחה חורפית שלמה ומעולה – מרק חורפי עשיר ומשביע – ארוחה שלמה בצלחת אחת!

מרק שעועית עם בשר

מרק שעועית עם בשר: ארוחה חורפית שלמה ומעולה

מרק שעועית עם בשר, שמרגיש יותר כמו תבשיל חורפי עשיר, סמיך ומלא כל טוב של קוביות בשר נימוחות, שעועית לבנה נמסה בפה, שפע ירק ורוטב אדום וסמיך. ארוחה שלמה ומשביעה בצלחת אחת!
באדיבות: אתי שחר

ציוד

  • 1 סיר לחץ

מצרכים

  • 1 ק"ג בשר לגולש חתוך לקוביות גדולות
  • 3 כוסות שעועית לבנה לברור ולהשרות לילה קודם על השיש בהרבה מים, לא לכסות, ולהחליף מים כשלוש ארבע פעמים
  • 3 בצלים גדולים קצוצים
  • 4 שיני שום
  • 2 עלי דפנה
  • ¼ צרור כוסברה עלים וגבעולים קצוצים
  • ½ צרור פטרוזיליה עלים וגבעולים קצוצים
  • 2-3 גבעולי סלרי אמריקאי פרוסים עבה
  • פלפל שחור גרוס/או רגיל
  • מלח
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • אבקת מרק עוף + ציר בקר לפי הטעם לא חובה
  • כפית שטוחה כורכום
  • 4 כפות גדושות רסק עגבניות

אופן הכנה

  • לחמם 3 כפות שמן בסיר לחץ עמוק ולצרוב את נתחי הבשר עד שהם שחומים ומאפירים,
  • להוסיף תבלינים מלבד המלח, ולפתוח טעמים כדקה שתיים על להבה נמוכה כדי שלא יישרפו.
  • להוסיף בצל קצוץ ושיני שום חצויות, לערבב, להוסיף גבעולי סלרי פרוסים, לערבב ולטגן יחד 5 דקות, להוסיף את הכוסברה והפטרוזיליה, להוסיף את השעועית מסוננת מהמים, לערבב ולהמשיך לבשל כ- 5 דקות.
  • להוסיף מים רותחים בכמות המרק הרצויה, להביא לרתיחה ולבשל 45 דקות. לאחר פתיחת סיר הלחץ, לטעום ולתקן תיבול,
  • אפשר להוסיף לבישול עגבנייה חצויה שתיתן טעם ותגיר נוזלים וגם 2 גזרים שלמים (לא חובה)

טיפים והערות

  • בשלב הצריבה אפשר להוסיף ולצרוב עצמות מוח. בשר אוסובוקו עם עצם ייתן המון המון טעם. וכך כל בשר שמן שמתאים למרק חורפי עשיר
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

5. פאי רועים בתנור ללא ביצים – מנה עשירה המכילה ערכים תזונתיים גבוהים, ללא ביצים ואין צורך בתוספת ליד מלבד סלט ירוק עשיר להשלמה.

מתכון לפאי רועים

פאי רועים בתנור ללא ביצים

מתכון לפאי רועים משגע, פשטידת תפוחי אדמה עם בשר טחון. מנה מנחמת וטעימה!
באדיבות: אילנית בניזרי

ציוד

  • תבנית עגולה 24,25,26 / מרובעת בינוני

מצרכים

להכנת המחית:

  • 7 תפוחי אדמה לבשל במים עד שמתרככים
  • ½ כוס מים
  • ½ כוס שמן
  • מלח קורט
  • פלפל שחור מעט
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כפית בהרט
  • אגוז מוסקט מעט
  • 1 כפית פטרוזיליה יבשה

להכנת המלית:

  • ½ קילו בשר בקר טחון
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 חופן פטרוזיליה לקצוץ
  • 1 חופן כוסברה לקצוץ

תבלינים:

  • מלח קורט
  • פלפל שחור מעט
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כפית בהרט / אגוז מוסקט / ראס אל חנות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה

אופן הכנה

  • נבשל במים שבעה תפוחי אדמה עד שמתרככים ולמעוך לפירה.
  • להוסיף בהדרגה כ-1/2 כוס מים מהסיר שהרתחנו ולערבב, להוסיף כ-1/2 כוס שמן לערבב.
  • לתבל במלח, פלפל שחור, חצי כפית כורכום, חצי כפית בהרט, או אגוז מוסקט וכפית פטרוזיליה יבשה.
  • לערבב עם כף , המחית צריכה להיות חלקה ורכה.

להכנת המלית:

  • מטגנים במחבת עם כף שמן אחת את הבצל עד שמזהיב.
  • מוסיפים את הכורכום ואת הפפריקה לפתיחת תבלינים.
  • מכניסים למחבת את הבשר הטחון, מערבבים, ומוסיפים גם את שאר התבלינים, הפטרוזיליה ולא לשכוח את הכוסברה.
  • עם מזלג נפתח טוב טוב, ונמשיך בטיגון עד שצבע הבשר משתנה והוא מוכן.
  • נוריד את המחבת מהאש, ונסנן את הנוזלים (אם יש).

להרכבת הפשטידה:

  • משטחים בתבנית חצי מכמות התפוח אדמה.
  • נשפוך מעל לתפוח אדמה את הבשר שטיגנו.
  • מעל לבשר נשטח את החצי השני של מחית תפוחי האדמה, ןנעטר מעל בשומשום.
  • נשים בתבנית ולהכניס לתנור חום 190 מעלות כשעה עד שמזהיב.

טיפים והערות

אפשרי בחלק העליון להכניס לשקית זילוף ולזלף עם צנטר כוכב.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

יש לכם שאלות על אחד ממתכוני בשר באוסף? אל תהססו לשאול למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *