|

לימון כבוש ב-5 דקות

טעם ייחודי ונדיר בכלום עבודה
בהשראת: ממטבחה של יפה סייג
ציון 4.32 על ידי 19 דירוגים
לימון כבוש

גם טעים וגם בריא, וגם המון קל להכנה, אז כבר אין סיבה לא להכין את הלימונים הכבושים הכי מושלמים שגם יכבשו לכם את הלב!

קבלו מתכון ללימון כבוש ב-5 דקות עבודה המקבלת טעם ייחודי ונדיר שאפשר לשלב באינסוף מנות ומאכלים שונים.

העצים מלאים בפרי הצהוב והאהוב ואז אין שום סיבה לא להתחיל לכבוש לימונים כבר מהיום, והחלק הכי טוב שהוא יחזיק לכם במקרר חודש, אם לא תחסלו אותו מקודם – אז קדימה להכין!

מתכון באדיבות: ממטבחה של יפה סייג

ספר המתכונים של ממטבחה של יפה סייג

 

לימון כבוש

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

 

לימון כבוש

לימון כבוש ב-5 דקות

טעם ייחודי ונדיר בכלום עבודה
ציון 4.32 על ידי 19 דירוגים
לדרג
באדיבות: ממטבחה של יפה סייג

ציוד

צנצנת זכוכית עם מכסה שניתן לסגור הרמטית

המצרכים

  • לימונים ננסיים (בהתאם לגודל הצנצנת)
  • מלח גס (בשפע)
  • מיץ לימון (טרי)
  • מעט שמן זית

לגיוונים:

  • פפריקה מתוקה (בערך כפית על כל חצי כוס מלח גס)
  • שיני שום קלופות ופרוסות (לפי הטעם)
  • פלפל חריף פרוס (לפי הטעם)
  • רוזמרין

אופן ההכנה

  • נעקר את הצנצנת - נשפוך לתוכה מים רותחים או 'נבשל' אותה בסיר עם מים רותחים. נייבש.
  • נחצה את הלימונים הקטנים (לא עד הסוף, מעין סנדוויץ').
  • נחרוץ איקס בתחתית כל לימון, כך שייפתח מעט. נדחס מלח גס לתוכו ונעביר לצנצנת.
  • נדחס את הלימונים בצנצנת, כך שכל הלימונים יהיו דחוסים ויתחילו להגיר נוזלים.
  • נסחט פנימה לצנצנת מיץ לימון ונדאג שיכסה את הלימונים עד הסוף ואז נסיים בחצי ס"מ שמן זית. נסגור היטב.
  • נשאיר את הצנצנת במקום מוצל במטבח לשבוע ואז נעביר למקרר.
  • הלימונים יהיו טובים אחרי שבועיים - שלושה. נפתח ונבדוק.
  • נאחסן בצנצנת סגורה במקרר.
  • שדרוגים - אפשר להוסיף לצנצנת הלימונים גם שיני שום פרוסות, עשבי תיבול כמו רוזמרין או עלי דפנה וכמובן תבלינים כמו פפריקה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון לימון כבוש זה? אל תהססו לשאול!

מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני תוספות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: לימון כבוש – ממטבחה של יפה סייג

Similar Posts

4 Comments

  1. שלום,
    טרם הכנתי את המתכון שלך. הסיבה היא שאני רוצה לדעת/להבין מדוע הלימונים שהכנתי כבר פעמיים מהצעות של אחרים לא צלחו אם אפשר כי ממש לא בא לי להתאמץ ולבזבז חומרים ולבסוף לזרוק הכל לפח האשפה.
    בפעם האחרונה שהכנתי לימון כבוש אחרי שסיימתי הכנסתי למקרר וחיכיתי כשבועיים. טעמתי והיא מר. זרקתי הכל.
    אין לי מושג ממה נוצרה המרירות. האם תוכלי לעזור לי להבין ולמנוע זאת מראש?!
    בתודה מראש, אילנה קוסטיקה

    1. היי אילנה!
      ראשית, חשוב לנו להבהיר שטעם הלימון הכבוש מגוון, והוא יכול לנוע בין מריר לחמוץ ולמלוח, וזאת בהתאם לזן של הלימון ואופן שבו נעשית הכבישה.
      שנית, כדי לצמצם את הסיכוי למרירות גבוהה, מומלץ לכבוש לימונים כשהם בשיא שלהם: שמנמנים עם קליפה מבריקה.
      בנוסף, חשוב גם לבחור לימונים בעלי קליפה בינונית בעובייה, לא עבה מאוד ולא דקה מאוד.
      בהצלחה ונשמח לפידבק ממך 🙂

  2. יפה יקירתי, איך אתם דורשים לדרג, כשעוד לא הכנתי אותו, על סמך מה לדרג?
    שנית, אני רוצה לשמור בווטסאפ, אי אפשר, למה ?

    1. היי קלייר, את מוזמנת לדרג לאחר שניסית את המתכון ולספר את דעתך שאנחנו תמיד נשמח לשמוע. שנית, אנחנו עובדים על שיתוף לוואטסאפ, בינתיים ניתן להדפיס ולשתף ל Pinterest. לחלופין את מוזמנת ללחוץ לחיצה ארוכה על הקישור הבא:
      https://bit.ly/3Gkfrfb
      ואז להעתיק ולהדביק איפה שתרצי, בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?