Go Back
מרק שעועית עם בשר

מרק שעועית עם בשר: ארוחה חורפית שלמה ומעולה

מרק שעועית עם בשר, שמרגיש יותר כמו תבשיל חורפי עשיר, סמיך ומלא כל טוב של קוביות בשר נימוחות, שעועית לבנה נמסה בפה, שפע ירק ורוטב אדום וסמיך. ארוחה שלמה ומשביעה בצלחת אחת!
ציון 4.34 על ידי 18 דירוגים
באדיבות: אתי שחר

ציוד

1 סיר לחץ

המצרכים

  • 1 ק"ג בשר לגולש (חתוך לקוביות גדולות)
  • 3 כוסות שעועית לבנה (לברור ולהשרות לילה קודם על השיש בהרבה מים, לא לכסות, ולהחליף מים כשלוש ארבע פעמים)
  • 3 בצלים גדולים קצוצים
  • 4 שיני שום
  • 2 עלי דפנה
  • ¼ צרור כוסברה עלים וגבעולים קצוצים
  • ½ צרור פטרוזיליה עלים וגבעולים קצוצים
  • 2-3 גבעולי סלרי אמריקאי פרוסים עבה
  • פלפל שחור גרוס/או רגיל
  • מלח
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • אבקת מרק עוף + ציר בקר לפי הטעם (לא חובה)
  • כפית שטוחה כורכום
  • 4 כפות גדושות רסק עגבניות

אופן ההכנה

  • לחמם 3 כפות שמן בסיר לחץ עמוק ולצרוב את נתחי הבשר עד שהם שחומים ומאפירים,
  • להוסיף תבלינים מלבד המלח, ולפתוח טעמים כדקה שתיים על להבה נמוכה כדי שלא יישרפו.
  • להוסיף בצל קצוץ ושיני שום חצויות, לערבב, להוסיף גבעולי סלרי פרוסים, לערבב ולטגן יחד 5 דקות, להוסיף את הכוסברה והפטרוזיליה, להוסיף את השעועית מסוננת מהמים, לערבב ולהמשיך לבשל כ- 5 דקות.
  • להוסיף מים רותחים בכמות המרק הרצויה, להביא לרתיחה ולבשל 45 דקות. לאחר פתיחת סיר הלחץ, לטעום ולתקן תיבול,
  • אפשר להוסיף לבישול עגבנייה חצויה שתיתן טעם ותגיר נוזלים וגם 2 גזרים שלמים (לא חובה)

הערות וטיפים

  • בשלב הצריבה אפשר להוסיף ולצרוב עצמות מוח. בשר אוסובוקו עם עצם ייתן המון המון טעם. וכך כל בשר שמן שמתאים למרק חורפי עשיר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.