Go Back
צלי בשר עם תפוחי אדמה

צלי בקר עם תפוחי אדמה

מתכון קל לארוחה צהריים, צלי בקר עם תפוחי אדמה שמשדרג יום שגרתי.
ציון 4.67 על ידי 15 דירוגים
באדיבות: אילנית כרבי

ציוד

סיר בישול בינוני
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

הכנת הבשר:

  • 1 גוש בשר (מספר 5)
  • כורכום (לפי הטעם)
  • פלפל אנגלי (לפי הטעם)
  • עלי דפנה (מעט)
  • תפוחי אדמה (כמה שאוהבים)

הכנת הרוטב:

  • 2 בצל
  • 1 ראש שום + 6 שיני שום
  • 1 כף כוכום
  • 2 קוביות פטרוזיליה קפואה של דורות
  • ½1 כוסות מים רותחים
  • 1 כף מרק עוף
  • פלפל שחור גרוס (מעט)
  • כמון (לפי הטעם)
  • מלח גס (קורט)
  • פטרוזליה (לפי הטעם)
  • בזילקום (מעט)
  • סילאן (מעט)

אופן ההכנה

להכנת הבשר:

  • לשלוק במים חמים גוש צלי מספר 5 עם מעט כורכום, פלפל אנגלי ועלי דפנה עד להתרככות מלאה של הבשר.(כאשר מכניסים מזלג והוא נכנס ויצא בקלות).
  • לסנן ולקרר, ורק אחרי שמתקרר לחתוך לפרוסות.
  • לשלוק תפוחי אדמה חצויים לחצי עד להתרככות( לא מידי) לסנן ולקרר.

להכנת הרוטב:

  • בסיר רחב לסגור את חתיכות הבשר בטיגון קל ולהוציא.
  • להוסיף שמן ולטגן עד להזהבה 2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות.
  • להוסיף כשש שיני שום וראש שום מקולף קלות , להוסיף כף שטוחה כורכום , 2 קוביות פטרוזיליה קפואה של דורות.
  • להוסיף את התפוחי אדמה , לערבב ואחרי 5 דקות לשפוך ככוס וחצי מים רותחים.
  • לפזר כף מרק עוף. להוסיף את חתיכות הצלי. לפזר מעל פלפל שחור גרוס, מעט כמון ומלח גס, לפזר עשבי תיבול יבשים: פטרוזיליה ובזיליקום.
  • לתת לזה להתבשל כ 45 דקות ( במידה וצריך להוסיף מים אז להוסיף מים רותחים מהצד) לאחר מכן לזגג סילאן מעל.
  • להכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ללא מכסה עד להזהבה, לפזר פטרוזיליה ולהגיש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.