| |

חלות לשבת מתכון מנצח עם טיפים (לחמניות)

קבלו מתכון לחלות לשבת, יפות, מושלמות ורכות שכל ביס מהן יעלה לכם חיוך.
בהשראת: רוני מירל
ציון 4.31 על ידי 13 דירוגים
חלה לשבת, מתכון לחלה, חלה מתוקה, חלה מתכון, חלות לשבת

חלות לשבת ולחמניות שמכינים מבצק אחד! מתכון פשוט ומדויק, שכולל טיפים נהדרים, ושכל אחד יכול להכין – רק לעקוב אחר ההנחיות ותקבלו 2 חלות סקסיות לשבת ו־6 לחמניות שובבות לצידן!

רבים האנשים שמעדיפים לקנות חלות בחוץ מאשר להכין, ורבות הפעמים שהסיבה לכך היא המחשבה שהכנת חלות מורכבת מדי. אז אנחנו כאן כדי לומר לכם שגם אתם יכולים להכין חלות יפהפיות ואפילו לחסוך בכך לא מעט כסף.

קבלו מתכון לחלות לשבת, יפות, מושלמות ורכות שכל ביס מהן יעלה לכם חיוך, ומאותו הבצק בדיוק תקבלו גם 6 לחמניות מפנקות שלא תוכלו לעמוד בפיתוי ותחסלו אותן עם הסלטים עוד לפני שתיכנס השבת!

ספר המתכונים של רוני מירל

חלה לשבת, מתכון לחלה, חלה מתוקה, חלה מתכון, חלות לשבת
צילום: רוני מירל

למה באמת כדאי לכם: חלה לשבת

  • מתכון לחלה פשוט הכולל טיפים מנצחים להכנת חלות לשבת מושלמות!
  • חלה מתכון מושלם שבסוף ההכנה תקבלו 2 חלות ו־6 לחמניות מפנקות!
  • חלות ולחמניות בהכנה ביתית שעולות פחות מהקנויות!
  • חלות לשבת מתוקות, רכות ומפנקות שלא תרצו להפסיק לאכול!

שורה תחתונה: אחרי שתכינו חלות לשבת שבמתכון הזה, לא תוכלו אפילו לחשוב לקנות חלות בחוץ!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה

חלה לשבת, מתכון לחלה, חלה מתוקה, חלה מתכון, חלות לשבת
צילום: רוני מירל
חלה לשבת, מתכון לחלה, חלה מתוקה, חלה מתכון, חלות לשבת
צילום: רוני מירל
חלה לשבת, מתכון לחלה, חלה מתוקה, חלה מתכון, חלות לשבת

חלות לשבת מתכון מנצח עם טיפים (לחמניות)

קבלו מתכון לחלות לשבת, יפות, מושלמות ורכות שכל ביס מהן יעלה לכם חיוך.
ציון 4.31 על ידי 13 דירוגים
לדרג
באדיבות: רוני מירל

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 1 קילו קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים (סה״כ 20 גרם)
  • 6-8 כפות סוכר לבן (תלוי במתיקות שרוצים)
  • ½ כוס שמן (סה״כ 100 מ״ל)
  • 1 כף מלח
  • 1 כף משפר אפיה (10 גרם סה״כ מומלץ אך לא חובה!)
  • 2-½2 כוסות מים בטמפרטורת חדר/ברז (כ- 500/550 מ״ל)

להברשה:

  • 1 ביצה
  • 1 כף מים
  • ½ כף סילן

לפיזור:

  • שומשום (בנדיבות - לא חובה אך נותן קראסט נפלא)

אופן ההכנה

  • ראשית נערבב היטב את הקמח עם משפר האפייה ונניח בצד.
  • בקערת לישה נשים כוס 1 של מים, 1 כף סוכר, שמרים ונערבב היטב.
  • נכסה במגבת ונמתין כ-10 דקות (תהליך זה נותן לשמרים לתסוס וזה גם מבטיח שהשמרים פעילים, אם אין תסיסה השמרים פגומים).
  • לאחר מכן נוסיף את שאר הסוכר ועוד כוס מים ונערבב היטב.
  • נוסיף את הקמח ונתחיל ללוש כ-2-3 דקות (לישה במיקסר תהיה במהירות הנמוכה ביותר), נוסיף את השמן ואת המלח ונמשיך בלישה (בגלל השמן יקח לבצק זמן להתאחד חזרה).
  • במידה ועושים במיקסר: הלישה כ-10 עד 12 דקות לפחות מהירות נמוכה. בלישה ידנית: לא פחות מ-15 עד 20 דקות.
  • הבצק אמור להיות מעט דביק, במידה ובמהלך הלישה רואים שהוא לא דביק, יש להוסיף את חצי כוס המים הנותרים (50 מ״ל).
  • נשמן קלות את הידיים, נמתח את כדור הבצק מלמעלה כלפי החלק התחתון לקבלת עיגול חלק, נעטוף בניילון נצמד ומעל מגבת ונניח להתפחה.
  • נחלק את הבצק ל-12 חלקים שווים (כל כדור יצא בערך כ140 עד 150 גרם). מומלץ להשתמש במשקל על מנת לקבל חלקים שווים אבל לא חובה.
  • כעת כפי שעשינו בבצק לאחר הלישה, נעשה עם כל חתיכת בצק, נמתח מהחלק העליון כלפי מטה, ליצירת כדור ואז בעזרת היד (תנוחת כלוב על חתיכת הבצק) נסובב אותו על המשטח לקבלת כדור חלק.
  • נשמן קלות עם ספריי שמן, נניח עליהם שקית ניילון.
  • נניח בצד למנוחה של כ-10 דקות.
  • כעת נתחיל מהחתיכה הראשונה שכדררנו וכך הלאה... נניח על משטח ובאמצעות מערוך נפתח את הבצק לצורת מלבן (ראה תמונה) כ-1/2 ס״מ גובה, לא פחות מזה שהבצק לא יקרע.
  • נגלגל את הבצק לצורת גליל ונקמח אותו בנדיבות (ראה תמונה).
  • בעזרת יד אחת נאחז בגליל וביד השנייה נעבור קלות על הגליל להסרת שאריות הקמח ונניח לעוד 10 דקות מנוחה.
  • כעת ניקח גליל אחד (שוב נתחיל מהראשון) ובעזרת הידיים נאריך/נמתח את הגליל מהאמצע כלפי חוץ, עד לקבלת גליל ארוך (כ-40 ס״מ).
  • להכנת חלה: ניקח 3 רצועות וניקלע צורת צמה
  • להכנת לחמנייה: נעשה קשר אחד ונניח.
  • כעת נתפיח שוב לשלושת רבעי גודל התפחה (לא להכפלת הנפח).
  • נטרוף את הביצה עם המים והסילן ונבריש בעדינות (שלא ייפול הנפח) ונפזר את השומשום.
  • נמתין 5 דקות ונאפה בתנור שחומם בראש ל-180 מעלות (כעשרים דקות) עד שהחלה/ לחמניות משחימות יפה בחלק העליון והתחתון.

הערות וטיפים

  • אין להשתמש במים חמים/חמימים, זה גורם לשמרים לעשות פעולה מהירה אך מונע את ההתפחה כמו שצריך.
  • לא להיות נדיב עם שמרים בשביל ״עוד קצת אווריריות״, 20 גרם מספיקים בהחלט.
  • משפר אפיה מסייע לחלות להשאר טריות לאורך זמן.
  • אני לא משתמש בביצים בבצק - זה גורם לחלות לאבד את הטריות מהר.
  • בלישה ידנית, לא לשים מתחת ל-15 עד 20 דקות, עם כל הכבוד אתם לא מיקסר! (התעייפתם, אין בעיה, תנו מנוחה של כמה דקות ותחזרו ללישה, זה בסדר, לא יקרה לבצק כלום, רק כסו אותו בזמן ההמתנה).
  • הבצק ביצירת הגלילים מתנגד לכם, אל תלחמו, תנו לגלוטן לעשות את שלו, אפשרו עוד עשר דקות מנוחה.
  • בזמן יצירת העיגולים ופתיחת הבצק למלבנים, לא הייתי ממליץ להשתמש בקימוח למניעת הדבקה, עדיף להשתמש בממש מעט ספריי שמן.
  • הקימוח יגיע בשלב מאוחר יותר (עפ״י המתכון).
  • לאחר האפיה תנו לחלות להגיע לטמפרטורת החדר, אל תמהרו לחתוך בעודו חם, זה יהפוך את החלה לבצקית.
  • בכל מנוחה של הבצק יש לכסות אותו ולמנוע מאוויר לחדור ולייבש את הבצק.
  • תמיד תעבדו עם הבצק מהחלק העליון כלפי הפנים התחתון, החלק העליון תמיד תמיד נשאר עליון.
  • לישה במיקסר תמיד תהיה לישה במהירות איטית 1-2 מקסימים, תנו לגלוטן לעבוד כמו שצריך מבלי לקרוע את הבצק.
  • זמן ההתפחה תלוי בטמפרטורת החדר, יש להתפיח כ-40 דקות עד שעה לכל היותר. נפח הבצק אמור להיות כשלושת רבעי מהנפח שלפני התפיחה (אין להניח לבצק לתפוח להכפלת הנפח).
  • בשום אופן אין להדק את הקשרים, לא בחלה ולא בלחמנייה, הבצק הולך לתפיחה נוספת ויש לאפשר לו מקום.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

חלה לשבת, מתכון לחלה, חלה מתוקה, חלה מתכון, חלות לשבת
צילום: רוני מירל

רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: חלה מתוקה מתכון מאת: Ronny Mirel

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?