| | | |

קלות ובריאות: לחמניות שיבולת שועל מהירות

לחמניות שיבולת שועל מהירות, בריאות ומזינות. מושלמות לארוחת בוקר או עקב קלילה לצד סלט וממרחים שונים, ככריך חביתה עשיר, או עם דבש או ריבה נוטפי מתיקות
בהשראת: עידית מרום
ציון 4.25 על ידי 8 דירוגים
לחמניות שיבולת שועל

הילדים ביקשו לחמנייה עם חביתה לארוחת בוקר. הכי קל לרוץ למכולת לקנות, אבל עוד יותר קל ובריא פשוט לאפות בבית!

לחמניות שיבולת שועל מהירות, רכות ובריאות, מזינות ומלאות בערכים תזונתיים מעולים, במרקם עסיסי ומענג!

ערבוב קליל, התפחה קצרצרה וקדימה לתנור, ממנו יצאו מאפים זהובים ושמנמנים, אך לגמרי לא משמינים, שרק מחכים להתלוות לסלט טעים, לכריך עשיר, לממרחים רכים, או סתם ככה עם דבש נוטף או ריבה מתוקה

ספר המתכונים של עידית מרום

 
לחמניות שיבולת שועל
צילום: עידית מרום

למה באמת כדאי לכם: לחמניות שיבולת שועל

  • הכי קל ובריא לאפות בבית
  • מושלמות לארוחת בוקר או עקב קלילה ומזינה
שורה תחתונה: רכות, בריאות, עסיסיות ושמנמנות, אך לגמרי לא משמינות...

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? לחמניות שיבולת שועל

לחמניות שיבולת שועל

קלות ובריאות: לחמניות שיבולת שועל מהירות

לחמניות שיבולת שועל מהירות, בריאות ומזינות. מושלמות לארוחת בוקר או עקב קלילה לצד סלט וממרחים שונים, ככריך חביתה עשיר, או עם דבש או ריבה נוטפי מתיקות
ציון 4.25 על ידי 8 דירוגים
לדרג
כמות 9 לחמניות
באדיבות: עידית מרום

המצרכים

  • ½1 כוס שיבולת שועל דקה
  • ¼2 כוסות קמח כוסמין מלא
  • 1 כפית שטוחה שמרים יבשים
  • כוס שמן זית
  • 1 כף מייפל טהור
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • ½1 כוס מים פושרים
  • ביצה (או מעט חלב סויה)

אופן ההכנה

  • לערבב בקערה בעזרת כף שבולת שועל, קמח כוסמין ושמרים יבשים. להוסיף שמן זית, מייפל, מלח וכוס וחצי מים פושרים.
  • בידיים משומנות לשים את הבצק כמה דקות עד לאיחוד, אין צורך בלישה ארוכה, הבצק יוצא מעט דביק ורך זה בסדר, שיבולת השועל תמשיך להתנפח ולספוח נוזלים.
  • אם הבצק דליל מדי אפשר להוסיף עוד 1/4 כוס קמח. להניח להתפחה במקום חמים כשעה.
  • בידיים משומנות ליצור כדורים מעט פחוסים, יוצאות כ- 9 לחמניות. להניח ללחמניות לנוח לעוד 15 דקות.
  • למרוח בביצה/מעט חלב סויה ולפזר מעט שיבולת שועל מעל כל לחמנייה. לאפות בתנור שחומם על 175 מעלות כ25-30 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 


שאלות נפוצות: לחמניות שיבולת שועל

אפשר להשתמש בקמח רגיל?
כן, תתחילי עם 2 כוסות קמח

מה אפשר במקום קמח?
המתכון מצריך קמח, אם רוצים לחמניות ללא גלוטן אפשר לנסות להמיר בקמח קינואה/כוסמת

אפשרי לטחון שיבולת שועל גסה ולהשתמש בה?
בהחלט, אבל לתת לה טחינה קלה לא ממש עד לקמח


הבמה כולה שלכם!

הכנתי יצא מוששששלם! את המים כדאי להוסיף בהדרגה ולא בבת אחת, ואז אין צורך בכל כמות המים ויצא נהדר

איילה לניאדו

לחמניות שיבולת שועל
צילום: איילה לניאדו

ממש טעיםםם

שרון חורש

לחמניות שיבולת שועל
צילום: שרון חורש

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


 רק עוד דבר אחד אחרון! 

נפתח החשק לפחמימה? תיאבון לעוד? פיצה, פוקצ'ה או שדווקא חצ'פורי אמיתי?

עוד מתכונים מעניינים באתר

מחפשים עוד ביס בצקי מושלם? עוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!

 
מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם

Similar Posts

4 Comments

  1. שלום,
    במתכון רשום: 1 כפית כפית שמרים יבשים
    האם כפית אחת שמרים יבשים מספיקה לכמות כזו של קמח? או שיש צורך בכף?
    האם "כפית" נכתבה פעמיים בטעות?

    1. היי אסתר,
      המילה כפית נכתבה פעמיים בטעות.
      הכוונה לכפית אחת שטוחה של שמרים יבשים.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?