Go Back
מתכון לפאי רועים

פאי רועים בתנור ללא ביצים

מתכון לפאי רועים משגע, פשטידת תפוחי אדמה עם בשר טחון. מנה מנחמת וטעימה!
ציון 3.80 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: אילנית בניזרי

ציוד

תבנית עגולה 24,25,26 / מרובעת בינוני

המצרכים

להכנת המחית:

  • 7 תפוחי אדמה (לבשל במים עד שמתרככים)
  • ½ כוס מים
  • ½ כוס שמן
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (מעט)
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כפית בהרט
  • אגוז מוסקט (מעט)
  • 1 כפית פטרוזיליה יבשה

להכנת המלית:

  • ½ קילו בשר בקר טחון
  • 1 בצל ( קצוץ )
  • 1 חופן פטרוזיליה (לקצוץ)
  • 1 חופן כוסברה (לקצוץ)

תבלינים:

  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (מעט)
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כפית בהרט / אגוז מוסקט / ראס אל חנות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה

אופן ההכנה

  • נבשל במים שבעה תפוחי אדמה עד שמתרככים ולמעוך לפירה.
  • להוסיף בהדרגה כ-1/2 כוס מים מהסיר שהרתחנו ולערבב, להוסיף כ-1/2 כוס שמן לערבב.
  • לתבל במלח, פלפל שחור, חצי כפית כורכום, חצי כפית בהרט, או אגוז מוסקט וכפית פטרוזיליה יבשה.
  • לערבב עם כף , המחית צריכה להיות חלקה ורכה.

להכנת המלית:

  • מטגנים במחבת עם כף שמן אחת את הבצל עד שמזהיב.
  • מוסיפים את הכורכום ואת הפפריקה לפתיחת תבלינים.
  • מכניסים למחבת את הבשר הטחון, מערבבים, ומוסיפים גם את שאר התבלינים, הפטרוזיליה ולא לשכוח את הכוסברה.
  • עם מזלג נפתח טוב טוב, ונמשיך בטיגון עד שצבע הבשר משתנה והוא מוכן.
  • נוריד את המחבת מהאש, ונסנן את הנוזלים (אם יש).

להרכבת הפשטידה:

  • משטחים בתבנית חצי מכמות התפוח אדמה.
  • נשפוך מעל לתפוח אדמה את הבשר שטיגנו.
  • מעל לבשר נשטח את החצי השני של מחית תפוחי האדמה, ןנעטר מעל בשומשום.
  • נשים בתבנית ולהכניס לתנור חום 190 מעלות כשעה עד שמזהיב.

הערות וטיפים

אפשרי בחלק העליון להכניס לשקית זילוף ולזלף עם צנטר כוכב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.