עוף חמוץ מתוק
מתכון מטריף לעוף סיני חמוץ מתוק שפשוט נותן הרגשה של מסעדה סינית מצויינת אצלכם במטבח.
עם אוכל כזה נפלא בבית לא תרצו יותר לאכול סיני בחוץ!
עוף חמוץ מתוק טעים ומיוחד שהוא בעצם מנת הדגל של המטבח הסיני.
מכינים מרוטב קסום של צ'ילי מתוק שמשולב עם שפע ירקות בצבעים שונים וטובלים בו חזה עוף חתוך קוביות במגוון תבלינים שנותנים לו טעם חמוץ ועדין.
מגישים לצד אורז לבן/מוקפץ לקבלת ארוחה מלאה ומשביעה שכולם יעופו עליה!
כי פשוט אין כמו עוף חמוץ מתוק כמו במסעדות אוטנטיות.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
עוף חמוץ מתוק
מתכון מטריף לעוף סיני חמוץ מתוק שפשוט נותן הרגשה של מסעדה סינית מצויינת אצלכם במטבח.לדרגציוד
כוס: חד פעמית קרהמחבת גדולה בינוניתהמצרכים
- שמן
- 2 גמבה/פלפל שושקה
- 3 שום כתוש
- כוס רוטב צ'ילי מתוק
- 1/2 1 כפיות מלח
- כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 לימון
- 1/2 כפית שומשום לבן
- כפית דבש (אפשרות)
- חבילה חזה עוף פרפר
- 1/2 1 כוסות קמח
- כפית פפריקה מתוקה
- ביצה
- כוס סודה קרה
אופן ההכנה
- רוטב:
- במחבת נטגן במעט שמן את הגמבה/פלפל שושקה שנחתוך לרצועות/קוביות קטנות קטנות מראש, עד שמתרכך היטב
- נוסיף 3 שיני שום כתוש, כוס חד פעמי רוטב צ'ילי מתוק, מלח ופלפל שחור גרוס, ונסחוט חצי לימון ונוסיף שומשום לבן.
- לתת להכל לבעבע ואז נטעם ונוסיף אם משהו חסר (ניתן להוסיף גם מעט דבש). נכבה או נשים על אש נמוכה מאוד שהרוטב לא יתאדה מידי.
- עוף:
- נחתוך פרפר חזה עוף לקוביות בינוניות (לא גדולות מדי) ונמלח מעט
- אחרי זאת נערבב בקערה כוס וחצי קמח עם חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור גרוס ופפריקה מתוקה.
- נוסיף ביצה ונוסיף כוס סודה קרה מאוד בהדרגה (אולי תצטרכו קצת פחות מכוס, נוסיף ונערבב עם מטרפה עד שיש בלילה מעט סמיכה לא מדי) נעשה את הבלילה סמוך לטיגון ולא מראש.
- ניקח סיר קטן ונשים שמן בנדיבות שיהיה טיגון עמוק, נטבול את החזה עוף בבלילה ומיד נשמן ונטגן עד להזהבה.
- ישר אחרי טיגון נעביר לרוטב שהכנו ונערבב שתי דקות כך שהרוטב נספג.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוף חמוץ מתוק
כתבת פרפר חזה עוף, אי אפשר חזה עוף רגיל? זה עוף פרוס בד"כ כבר דק מידי ולכן עדיף פרפר ואז ניתן לחתוך קוביות שיש להן בשר. |
יתאים גם עם כנפיים קטנות? כנפיים אני ממליצה לא לעשות עם בלילת הטמפורה כמו את העוף חמוץ מתוק, לקמח את הכנפיים ולטגן היטב ואז ישר לרוטב יוצא מצוין. |
האם זה יוצא חריף מדי? תשובה: אין פה שום דבר חריף, יוצא מתקתק מהצ'ילי המתוק. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: איילת ממן
לפני יומיים הצגתם עוגת גבינה קלה להכנה עים פירורים אפויה תוכלו לשלוח שוב את המתכון תודה רבה
היי!
את מתכוונת למתכון הזה – עוגת גבינה של נועם זיגדון?
בסוף של "המצרכים" כתוב "טמפורה".
למה הכוונה?
היי גילה!
סליחה על הבלבול, הטמפורה הייתה שם בטעות.
יש בלילה של קמח וסודה לשתייה, אז אנחנו מתנצלים על חוסר הבהירות.
בהצלחה 🙂
הי, לא הבנתי בשביל מה הבלילה עם הקמח והסודה?? האם זאת הטמפורה?
היי מירן!
סליחה על הבלבול – במתכון נכתב בטעות טמפורה אך אין בו טמפורה, אלא בלילת קמח וסודה עם תבלינים.
בהצלחה רבה, מאחלים שייצא לך מושלם 🙂
אני מעדיף חומץ אורז במקום לימון, עם לימון יש לרוטב טעם של סבון. את הקמח ממליץ להחליף בקורנפלור, הטמפורה תצא מעולה
היי אסף!
תודה רבה על תגובה חשובה 🙂
שמחים ששיתפת אותנו בטיפים שלך, והאמת היא שהיינו רוצים לראות אותך גם בקבוצת הפייסבוק שלנו
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
לא מובן לי למה אין כמויות מדוייקות לכל דבר, ממש לא יצא לי ככה, הטמפורה לא נדבקה בכלל לעוף והרוטב לא היה מספיק
היי נטלי, הכמויות המדויקות רשומות באופן ההכנה מתחת למצרכים. אם משהו לא ברור אנחנו תמיד כאן לכל שאלה שתהיה לך ♥
בהצלחה ובתיאבון ♥
צוות מתוקים