| |

עוגיות מגולגלות

אף אחד לא יחשוד בעוגיות המגולגלות האלה שהן נטולות מרגרינה ומבצק מפנק בלי וגרגיר אחד של סוכר, אך הן יפליאו אתכם בפריכות אינסופית ובמתקתקות נהדרת של מילוי משובח שיתגלגל לכם בפה בעונג
בהשראת: מאיה קורקוס
ציון 4.19 על ידי 37 דירוגים
עוגיות מגולגלות ללא תוספת סוכר.

הן נראות מושלמות כאילו הרגע יצאו מהתנור של קונדיטור מוביל במעדניה משובחת, ואף אחד לא יחשוד לרגע שהן נטולות מרגרינה, ומבצק מנצח בלי סוכר, אבל יתגלגלו על הלשון במתיקות מופלאה…

אז מה יש בהן בעוגיות המגולגלות האלה שהופך אותן לקינוח מושלם ליד הקפה, ולפינוק מתוק וטעים בלי סיבה מיוחדת? האמת, שיש בהן מעט מאוד, אבל הכל איכותי, מדויק וטעים

בצק פריך, רך וקל לעבודה, הכנה קצרה ופשוטה, והכי חשוב הן מקבלות בשמחה כל מילוי שרק תבחרו – תמרים עם קינמון ואגוזים קצוצים, ממרח שוקולד או ריבה טעימה, כך שכל אחד ימצא לעצמו את הביס המתוק המושלם בשבילו

 
עוגיות מגולגלות ללא תוספת סוכר.
צילום: מאיה קורקוס

למה באמת כדאי לכם: עוגיות מגולגלות

  • כי הן נטולות מרגרינה, אבל רכות, פריכות ונימוחות בזכות בצק פריך קל ופשוט 
  • כן הן מבצק נטול סוכר, אבל מתוקות ומופלאות בזכות מילוי תמרים, ריבה, או כל מה שאוהבים
שורה תחתונה: כי הן יתגלגלו לכם על הלשון בעונג בזכות מתכון קליל ופשוט, ויגלגלו אליכם אלףףף מחמאות
 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? עוגיות מגולגלות

עוגיות מגולגלות ללא תוספת סוכר.

עוגיות מגולגלות

אף אחד לא יחשוד בעוגיות המגולגלות האלה שהן נטולות מרגרינה ומבצק מפנק בלי וגרגיר אחד של סוכר, אך הן יפליאו אתכם בפריכות אינסופית ובמתקתקות נהדרת של מילוי משובח שיתגלגל לכם בפה בעונג
ציון 4.19 על ידי 37 דירוגים
לדרג
באדיבות: מאיה קורקוס

המצרכים

לבצק:

  • 3 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¾ כוס שמן
  • ½ כוס מים

למילוי:

  • ממרח תמרים עם קינמון ואגוזים קצוצים, ממרח שוקולד, ריבה וכל מה שאוהבים

אופן ההכנה

  • לשים את חומרי הבצק במיקסר - מתחילים במצרכים היבשים ובהדרגה מוסיפים את הרטובים. אחרי הלישה במיקסר אפשר ללוש עוד קצת על השיש על משטח מקומח
  • מחלקים ל-3 כדורים. בשל זה אפשר להכניס לקירו של חצי שעה במקרר, אבל לא חובה. כעת מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים כל אחד מהכדורים לנחש ארוך. מורחים לאורך מהמילוי הרצוי, מגלגלים היטב וחורצים קלות קווי חיתוך עדינים לא עד הסוף, רק מלמעלה
  • מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות, בערך 25 דקות, עד העוגיות קצת משחימות. מצננים, חותכים ומגישים..

הערות וטיפים

  • שימו לב לא לייבש יותר מידי בזמן האפייה כי אחרת העוגיות יוצאות קשות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגיות מגולגלות ללא תוספת סוכר.
צילום: מאיה קורקוס

שאלות נפוצות: עוגיות מגולגלות

כמה זמן בתנור? ואיזה חום?
170 מעלות, בערך 25 דקות, עד שקצת משחים. שימו לב לא לייבש יותר מידי כי אחרת העוגיות יוצאות קשות

צריך לקרר לפני הרידוד?
לא, אבל מי שרוצה  – אין בעיה

הבצק לא מתפורר?
לא. הוא מאוד נוח לעבודה. לשים אותו במיקסר ואח"כ קצת על השיש עם משטח מקומח.


 
 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון! 

Similar Posts

26 Comments

  1. 5 stars
    בס"ד
    טעים טעים טעים!!!!!
    הכנתי כמות כפולה והתחסל הכול. באמת לא להאמין שאפשר להכין עוגיות פריכות ללא מרגרינה.
    מומלץ מומלץ מומלץ!!!!
    רק חבל שמשמין…
    תודה!

    1. היי איילה,
      שמחים מאוד מאוד שאהבתם את המתכון 🙂
      את צודקת, לא צריך להשתמש במרגרינה!

  2. טעים טעים טעים! שמתי את הבצק במקרר חצי שעה והיה תענוג לעבוד איתו. הילדים הכינו איתי ביחד וממש נהנן! תוצאה פשוט מושלמת 🙂

  3. 1 star
    העוגיות לא יצאו פריכות. העוגיות יצאו יחסית יותר דומה לבצק שמרים דקיק מאשר פריך מתפורר. אפילו יותר דומה ללחם.

  4. 1 star
    בכותרת רשום ללא סוכר אבל כבר בתמונה הראשונה יש כמויות מסחריות של אבקת סוכר שרק על זה העוגיות צריכים ליהות אם מדבקה אדומה של "סוכר בכמות גבוה"

    1. היי יצחק, תודה רבה על התגובה שלך!
      מתנצלים על הבלבול – הכוונה היא לבצק ללא סוכר.
      נכון שיש אבקת סוכר על העוגיות, אך מלבד האבקה אין תוספת סוכר לבן בבצק כלל.
      מכל מקום, זה לא מתכון שמתאים לסוכרתיים או לכל מי שלא אוכל סוכר מפני שגם התמרים מכילים סוכר (אמנם טבעי אך השפעתו זהה לזו של סוכר לבן).
      בהצלחה 🙂

    1. היי ציפי!
      תודה על התגובה שלך ומתנצלים על הבלבול.
      כוונתנו היתה להדגיש שהמתכון הזה הוא פרווה אך אינו משתמש במרגרינה כמרכיב שומני.
      עם זאת, ברור שחייב להיות איזשהו סוג של שומן במתכון אחרת לא ניתן יהיה להכינו כראוי.
      מקווים שתנסי ותהני 🙂

    1. היי קרן, שמחים מאוד שאת אוהבת את העוגיות!
      את צודקת בהחלט, אך המתכון אינו מתיימר להתאים לסוכרתיים, אלא הוא מיועד למי שמעונין להפחית בכמויות הסוכר הלבן במתכונים מן הסוג הזה.
      תודה רבה על התגובה שלך 🙂
      נשמח לראותך גם בקבוצת הפייסבוק שלנו
      https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/

    2. ניתן להשתמש בקמח כוסמין ואת הממרח להכין ממש מתמרים ולכך במים חמים.

      1. היי עמית, תודה רבה על התגובה שלך!
        חשוב לשים לב שסוכרתיים לא יכולים לאכול תמרים מפני שהם מכילים הרבה מאוד סוכר טבעי.
        המתכון הספציפי הזה לא מתאים כלל לסוכרתיים.
        נשמח לראות אותך בקבוצת הפייסבוק שלנו 🙂
        https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/

      2. היי שולה,
        שמחים מאוד שנהנית מהמתכון ומודים לך ששיתפת אותנו בטיפ הנהדר שלך 🙂

    3. היי .נישמע פצצה ,אבל שאלה..במקום קמח לבן אפשרי כוסמין ??? במקום תמרים אפשרי ריבה ללא סוכר,ובקשר לקנח בבקשה???

      1. היי לאה,
        אפשר בהחלט להשתמש בקמח כוסמין ובריבה ללא סוכר.
        בהצלחה 🙂

  5. התמרים מתוקים ויש אבקת סוכר, זה מספיק מתוק..אז לא להגיד שללא תוספת סוכר

  6. 4 stars
    "מפדרים באבקת סוכר…."
    הכוונה טובה ונשמע מפתה
    אך יש טעות בכותרת
    ואין אמת בפרסום…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?