Go Back
עוף חמוץ מתוק

עוף חמוץ מתוק

מתכון מטריף לעוף סיני חמוץ מתוק שפשוט נותן הרגשה של מסעדה סינית מצויינת אצלכם במטבח.
ציון 4.50 על ידי 10 דירוגים
סוג: ארוחה עיקרית
באדיבות: איילת ממן

ציוד

כוס: חד פעמית קרה
מחבת גדולה בינונית

המצרכים

  • שמן
  • 2 גמבה/פלפל שושקה
  • 3 שום כתוש
  • כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 לימון
  • 1/2 כפית שומשום לבן
  • כפית דבש (אפשרות)
  • חבילה חזה עוף פרפר
  • 1/2 1 כוסות קמח
  • כפית פפריקה מתוקה
  • ביצה
  • כוס סודה קרה

אופן ההכנה

  • רוטב:
  • במחבת נטגן במעט שמן את הגמבה/פלפל שושקה שנחתוך לרצועות/קוביות קטנות קטנות מראש, עד שמתרכך היטב
  • נוסיף 3 שיני שום כתוש, כוס חד פעמי רוטב צ'ילי מתוק, מלח ופלפל שחור גרוס, ונסחוט חצי לימון ונוסיף שומשום לבן.
  • לתת להכל לבעבע ואז נטעם ונוסיף אם משהו חסר (ניתן להוסיף גם מעט דבש). נכבה או נשים על אש נמוכה מאוד שהרוטב לא יתאדה מידי.
  • עוף:
  • נחתוך פרפר חזה עוף לקוביות בינוניות (לא גדולות מדי) ונמלח מעט
  • אחרי זאת נערבב בקערה כוס וחצי קמח עם חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור גרוס ופפריקה מתוקה.
  • נוסיף ביצה ונוסיף כוס סודה קרה מאוד בהדרגה (אולי תצטרכו קצת פחות מכוס, נוסיף ונערבב עם מטרפה עד שיש בלילה מעט סמיכה לא מדי) נעשה את הבלילה סמוך לטיגון ולא מראש.
  • ניקח סיר קטן ונשים שמן בנדיבות שיהיה טיגון עמוק, נטבול את החזה עוף בבלילה ומיד נשמן ונטגן עד להזהבה.
  • ישר אחרי טיגון נעביר לרוטב שהכנו ונערבב שתי דקות כך שהרוטב נספג.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.