כרובית שלמה בתנור של סבתא לאה
מה קורה לכרובית שנמרחת ברוטב מושלם ונכנסת לתנור? היא הופכת למנה מדהימה שקוראים לה כרובית בתנור – נשנוש פריך ומחמם בטן, בפחות מ-5 דקות עבודה!
כרובית בתנור היו אחד הנשנושים שכולם הכי אוהבים ובמיוחד הילדים, איך שהיא יוצאת מהתנור אף אחד לא יכול לעמוד בפיתוי ומתגנבים למטבח לזלול עוד ועוד.
מתכון נהדר לארוחת ערב טעימה במיוחד. כל מה שצריך לעשות זה לבשל את הכרובית במים מומלחים היטב – השלב הזה גם מוודא שהכרובית תצא נקייה אבל גם קריטי לטעם ולמרקם. אם ניסיתם לאפות פעם כרובית בתנור והיא יצאה כזאת שרופה מבחוץ אבל קשה מבפנים זה בגלל שלא בישלתם אותה קודם. הבישול המקדים הופך אותה ממש לחמאתית וגם מתבל אותה במליחות.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
כרובית בתנור
כרובית שלמה בתנור של סבתא לאה
ציוד
המצרכים
- 1 כרובית (שלמה ויפה)
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כפית מלח
לרוטב:
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית אבקת שום או כפית שום גבישי
- 1 כפית אבקת מרק בצל
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- ¼ כפית פפריקה חריפה (אופציה לאוהבי החריף)
- 4-5 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- חתכו את עלי הכרובית הירוקים וזרקו לפח.
- בדקו שהכרובית יושבת היטב במצב שטוח על התבנית, אם לא, חתכו מעט מתחתית גזע הכרובית ויישרו.
- הכניסו את הכרובית בשלמותה לסיר עם מלא מים קרים (1 ס"מ מים מעל הכרובית).
- מוסיפים כף מיץ לימון וכפית מלח, מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 7 דקות נוספות.
- מסננים היטב במי ברז ונותנים לכרובית כמה דקות להתקרר ולהתייבש.
- בקערה לערבב היטב את מרכיבי הרוטב לתערובת חלקה.
- מורחים היטב את הכרובית מלמטה ומלמעלה בעזרת הידיים.
- מחממים תנור ל-200 מעלות .
- מניחים את הכרובית על תבנית אפייה עם נייר אפייה ומכסים בנייר כסף.
- אופים בתנור שחומם מראש על חום של 200 מעלות למשך 25 דקות.
- לאחר 25 דקות להוריד את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות, להסיר את נייר הכסף ולאפות עוד 20-25 דקות עד להזהבה יפה (ממליצה בעזרת סכין חדה לבדוק שאכן הכרובית צלויה היטב, עם הסכין עוברת חלק הכרובית מוכנה).
- הוציאו את הכרובית מהתנור ותנו לה להתקרר ולהתייצב בחזרה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
נמנעים מבשר? פשוט נמאס ובא לכם צמחוני? סידרנו אותכם!