| |

פלפלים ממולאים הכי טעים שיש

פלפלים ממולאים במילוי בשר ואורז רכים ועסיסיים ברוטב עגבניות משגע, עשיר וסמיך ייתנו לכם ארוחה מלאה ומטריפה בסיר אחד (ואפשר גם עם קישואים)
בהשראת: אתי שחר
ציון 4.63 על ידי 8 דירוגים
פלפלים ממולאים

מה אנחנו מחפשים בארוחת צהריים? מנה משביעה, מנחמת ועשירה שתמלא אותנו בשובע ובטעמים נהדרים! לכל אלו יש מתכון אחד מושלם – פלפלים ממולאים במילוי בשר ואורז ברוטב משגע.

מתכון לפלפל ממולא ב-3 צבעים יתנו לכם ארוחה מלאה בסיר אחד. ההכנה קלה, מילוי האורז והבשר רך ועסיסי ורוטב העגבניות מעל יצבע את הסיר בצבע אדום עמוק ויקנה לממולאים סמיכות ועושר טעמים משגע.

פלפלים ממולאים או קישואים ממולאים יקבלו טעם נוסף אם תכניסו אותם בסיום הבישול לתנור בחום גבוה ל 10 דקות לצריבה קלה או מתחת לגריל לחמש דקות, אבל לגמרי אפשר רק לבשל אותם וליהנות ממנה סופר טעימה, יפה ומזינה לכל המשפחה

ספר המתכונים של אתי שחר

פלפלים ממולאים
צילום: אתי שחר

למה באמת כדאי לכם: פלפל ממולא באורז

 

  • אם נשארה מלית בשר ואורז, אפשר להוסיף ביצה ופירורי לחם, להכין כדורי בשר ולהניח בסיר לשלמות טעמים נוספת
  • פלפל ממולא בשר ואורז או קישואים ממולאים יקבלו טעם נוסף אם תכניסו אותם בסיום הבישול לתנור בחום גבוה ל 10 דקות לצריבה קלה או מתחת לגריל לחמש דקות

שורה תחתונה: פלפלים ממולאים שימלאו אתכם בשמחה בבטן עם ארוחה שלמה בסיר אחד

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?
מתכון לממולאים

פלפלים ממולאים

פלפלים ממולאים הכי טעים שיש

פלפלים ממולאים במילוי בשר ואורז רכים ועסיסיים ברוטב עגבניות משגע, עשיר וסמיך ייתנו לכם ארוחה מלאה ומטריפה בסיר אחד (ואפשר גם עם קישואים)
ציון 4.63 על ידי 8 דירוגים
לדרג
באדיבות: אתי שחר

המצרכים

  • ירקות למילוי:
  • 3 פלפלים אדומים בגודל בינוני
  • 3 פלפלים ירוקים בהירים בגודל בינוני
  • 2 קישואים עבים וארוכים
  • למלית:
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 כוס אורז (פרסי / בסמטי)
  • שמן קנולה לטיגון
  • 250 - 300 גרם בשר בקר טחון
  • 3 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1 עגבניה מגוררת על פומפייה דקה ללא הקליפה
  • פלפל שחור
  • מלח
  • קצת בהרט
  • לרוטב:
  • 300 גרם רסק עגבניות
  • 2-3 כוסות מים רותחים
  • פלפל
  • מלח
  • 1 כפית סוכר
  • שום כתוש

אופן ההכנה

  • נוריד בכל פלפל את הכובע עם הגבעול ונשמור בצד את המכסה. ננקה את פנים הפלפלים מגרעינים ומכל החלקים הלבנים
  • נקלף את הקישואים בקולפן ירקות ונחצה כל קישוא לשניים. נרוקן את הפנים של כל קישוא מהצד שחתכנו נשאיר דפנות דקים ונשאיר סגור בצד אחד,נסדר את הירקות בצפיפות בסיר רחב ושטוח עם דפנות גבוהים מעט.
  • להכנת המלית:
  • נחמם שמן במחבת, נוסיף את הבצל הקצוץ ונזהיב קלות, נוסיף את הבשר הטחון ונערבב, נוסיף את האורז ונערבב כדקותיים עד שנעשה לבן, ונוסיף את הפטרוזיליה והעגבניה המגוררת.
  • נתבל בפלפל, מלח ומי שרוצה להוסיף בהרט, נבשל יחד כ-5 דקות ונערבב מדי פעם. נסיר מהאש, ונמלא את הירקות שבסיר מבלי לדחוס כדי לאפשר לאורז לתפוח ולירקות לשמור על צורתם היפה.
  • להכנת הרוטב:
  • בסיר קטן נשים רסק עגבניות, מים רותחים ותבלינים ונבשל יחד כ-5 דקות. נטעם ונתקן תיבול. נטפטף כף מהרוטב בכל ירק ממולא, ואת שאר הרוטב ניצוק מסביב לירקות, כדי חצי מגובהם.
  • כעת נשים לכל פלפל את כובעו ללא הגרעינים, נביא לרתיחה ונבשל על אש נמוכה בסיר מכוסה חלקית כשעה. בסיר צריך להיות בעבוע קל בלבד משך כל זמן הבישול. במהלך הבישול נרטיבים בכף את הממולאים שלא יתייבשו מלמעלה. כדי שהאורז ישמור על צורתו ולא יהפוך להיות עיסתי יש להימנע מבישול יתר

הערות וטיפים

  • אפשר להשתמש גם בקישואים עגולים בנוסף לפלפלים בשלושה צבעים,
  • אם נשארה מלית בשר ואורז, אפשר להוסיף ביצה וכף פירורי לחם, ללוש היטב לתערובת אחידה ולהכין כדורי בשר שאפשר לפזור מעל הממולאים ולהרטיב אותם מעט מהרוטב במהלך הבישול
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

פלפלים ממולאים
צילום: אתי שחר
פלפלים ממולאים
צילום: אתי שחר
פלפלים ממולאים
צילום: אתי שחר
פלפלים ממולאים
צילום: אתי שחר

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

בחורף, סתיו או קיץ – לפעמים כל מה שרוצים זה להישאר במיטה, להתפנק עם אוכל מנחם, וזהו – כי מגיע לכם!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

4 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?