|

לחמניות פסח מטריפות ופריכות

מתכון לחמניות פסח הכי הכי מטריפות ופריכות שיש (כמו לחם כפרי!) לחמניות מושלמות לאווירת חג הפסח!
בהשראת: אריאלה גולדמן
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
לחמניות פסח

לחמניות מיוחדות לחג הפסח , פריכות ונימוחות שלא תוכלו להפסיק לאכול!

חג הפסח הוא חג של טיולים , חופש , משפחה וחברים… אז אם אתם במקרה אוהבים לטייל בטבע ומחפשים מה להשים בצידנית או בסלסלת הפיקניק שלכם , לחמניות פסח בטעם כפרי הן הלחמניות המושלמות בשבילכם! מבחוץ הן קריספיות ומפנים הן אומנם נראות כמו פחזניות אבל הטעם שלהם כפרי ביותר!

כשמגיע החגים זה בדיוק הזמן לעשות "שבירת שיגרה" ובמקום הקפה של המשרד תוכלו להחליף במשקה מרענן או במקום הלחמניות של הסופר תוכלו להחליף בלחמניות פסח כפריות וטעימות ,שלא אוכלים כל יום!

בסוף האפייה של הלחמניות יצא לכם כ – 18 לחמניות פסח טעימות במיוחד! ואם 18 לחמניות נראה לכם יותר מדי , אז אל דאגה בסוף היום לא יישאר אפילו פירור מהלחמניות.

 

ספר המתכונים של אריאלה גולדמן

לחמניות פסח
צילום: אריאלה גולדמן

למה באמת כדאי לכם: לחמניות פסח

  • הכי טעים שיש: בסוף היום לא תישאר אפילו לחמנייה אחת, כי אי אפשר להפסיק לטרוף אותן!
  • פיקניק: אם אתם במקרה הולכים לפיקניק בחג הפסח, הלחמניות פסח הן בדיוק בשבילכם!
  • אווירה כפרית: זה הזמן לעשות "שבירת שגרה ולהחליף את המצות מהסופר ללחמניות שישנו לכם את האווירה! 
  • תוספות: לחם טוב תמיד צריך תוספת לידו , לכן תוכלו למרוח עליו איזה תוספת שרק מתחשק לכם!
שורה תחתונה: אלה ללא ספק הלחמניות הכי טעימות, נימוחות ופריכות לפסח שלא תוכלו להפסיק לאכול!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

לחמניות פסח

לחמניות פסח מטריפות ופריכות

מתכון לחמניות פסח הכי הכי מטריפות ופריכות שיש (כמו לחם כפרי!) לחמניות מושלמות לאווירת חג הפסח!
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
לדרג
כמות 18 לחמניות
זמן הכנה: 30 minutes
זמן בישול/אפייה: 50 minutes
סה״כ זמן: 1 hour 20 minutes
באדיבות: אריאלה גולדמן

ציוד

תבנית מרופדת בנייר אפייה
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

מצרכים:

  • 2 כוסות מים
  • ½ כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור (גרוס - להוסיף לפי הטעם)
  • 2 כוסות קמח מצה (דק לעוגות)
  • 6 ביצים (L)
  • מלח גס (אפשר לעטר במלח גס)

אופן ההכנה

אופן הכנה:

  • מחממים תנור מראש ל – 200 מעלות תכנית אפייה רגילה
  • אם עוצמת התנור שלכן חזקה מידי הנמיכו ל 180 מעלות
  • יוצקים לסיר מים ושמן, מוסיפים מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  • מכבים את האש, מוסיפים קמח מצה ומערבבים לאחר מכן מצננים מעט.
  • מוסיפים את הביצים אחת- אחת תוך כדי בחישה ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  • ( בוחשים ביצה אחת עד שנטמעת בתערובת ואז מוסיפים ביצה נוספת)
  • מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים לחמניות מאורכות שמנמנות / או עגולות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  • כל האפייה על אותה טמפ' 200 – 180 מעלות תלוי כמובן בעוצמת התנור
  • אופים כ 45-50 דקות עד שהלחמניות זהובות והמעטפת פריכה. בזמן האפייה לא פותחים בכלל את דלת התנור !
  • מכבים את התנור ומשאירים בתוכו את הלחמניות לעוד 15 דקות ורק אז מוציאים.

הערות וטיפים

צילום: קמח מצה לעוגות - דק במיוחד.
לחמניות פסח
צילום: אריאלה גולדמן
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: לחמניות פסח 

בלי אבקת אפיה?
אני לא מוסיפה אבקת אפייה כי הקמח עצמו מיוחד לאפיית עוגות ומכיל בתוכו מרכיבים במיוחד לאפייה.

אפשר קמח שקדים?
לא , כי שימוש בקמח שקדים מצריך שינוי ביתר המרכיבים. 

האם המרקם הוא כמו של פחזנית?
המראה הפנימי מזכיר פחזנית אבל הטעם כמו לחם כפרי.

האם אפשר להקפיא?
כן , למרות שהן מתחסלות במהירות אז לא יישאר לך מה להקפיא…

לחמניות פסח
צילום: אריאלה גולדמן

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!

מקור: Ariella Goldman

Similar Posts

6 Comments

  1. זה ממש לא לחמניות פריכות ומטריפות..למה סתם לכתוב???? זה מתכון נטו לפחזניות מלוחות…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?