לחמניות פסח מטריפות ופריכות
לחמניות מיוחדות לחג הפסח , פריכות ונימוחות שלא תוכלו להפסיק לאכול!
חג הפסח הוא חג של טיולים , חופש , משפחה וחברים… אז אם אתם במקרה אוהבים לטייל בטבע ומחפשים מה להשים בצידנית או בסלסלת הפיקניק שלכם , לחמניות פסח בטעם כפרי הן הלחמניות המושלמות בשבילכם! מבחוץ הן קריספיות ומפנים הן אומנם נראות כמו פחזניות אבל הטעם שלהם כפרי ביותר!
כשמגיע החגים זה בדיוק הזמן לעשות "שבירת שיגרה" ובמקום הקפה של המשרד תוכלו להחליף במשקה מרענן או במקום הלחמניות של הסופר תוכלו להחליף בלחמניות פסח כפריות וטעימות ,שלא אוכלים כל יום!
בסוף האפייה של הלחמניות יצא לכם כ – 18 לחמניות פסח טעימות במיוחד! ואם 18 לחמניות נראה לכם יותר מדי , אז אל דאגה בסוף היום לא יישאר אפילו פירור מהלחמניות.
למה באמת כדאי לכם: לחמניות פסח
- הכי טעים שיש: בסוף היום לא תישאר אפילו לחמנייה אחת, כי אי אפשר להפסיק לטרוף אותן!
- פיקניק: אם אתם במקרה הולכים לפיקניק בחג הפסח, הלחמניות פסח הן בדיוק בשבילכם!
- אווירה כפרית: זה הזמן לעשות "שבירת שגרה ולהחליף את המצות מהסופר ללחמניות שישנו לכם את האווירה!
- תוספות: לחם טוב תמיד צריך תוספת לידו , לכן תוכלו למרוח עליו איזה תוספת שרק מתחשק לכם!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
לחמניות פסח מטריפות ופריכות
ציוד
המצרכים
מצרכים:
- 2 כוסות מים
- ½ כוס שמן
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור (גרוס - להוסיף לפי הטעם)
- 2 כוסות קמח מצה (דק לעוגות)
- 6 ביצים (L)
- מלח גס (אפשר לעטר במלח גס)
אופן ההכנה
אופן הכנה:
- מחממים תנור מראש ל – 200 מעלות תכנית אפייה רגילה
- אם עוצמת התנור שלכן חזקה מידי הנמיכו ל 180 מעלות
- יוצקים לסיר מים ושמן, מוסיפים מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
- מכבים את האש, מוסיפים קמח מצה ומערבבים לאחר מכן מצננים מעט.
- מוסיפים את הביצים אחת- אחת תוך כדי בחישה ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
- ( בוחשים ביצה אחת עד שנטמעת בתערובת ואז מוסיפים ביצה נוספת)
- מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים לחמניות מאורכות שמנמנות / או עגולות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- כל האפייה על אותה טמפ' 200 – 180 מעלות תלוי כמובן בעוצמת התנור
- אופים כ 45-50 דקות עד שהלחמניות זהובות והמעטפת פריכה. בזמן האפייה לא פותחים בכלל את דלת התנור !
- מכבים את התנור ומשאירים בתוכו את הלחמניות לעוד 15 דקות ורק אז מוציאים.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: לחמניות פסח
בלי אבקת אפיה? |
אפשר קמח שקדים? |
האם המרקם הוא כמו של פחזנית? |
האם אפשר להקפיא? |
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני פסח מושלמים. אל תפספסו!
הי, יש לי קמח מצה רגיל. יעבוד עם אבקת אפיה?
היי פנינה,
כן, אבל לא בטוחים שזה יהיה כשר לפסח. כדאי לבדוק.
בהצלחה!
איפה קונים קמח תירס
יש בסופרים של סוגת וכל מיני חברות אחרות.
זה ממש לא לחמניות פריכות ומטריפות..למה סתם לכתוב???? זה מתכון נטו לפחזניות מלוחות…
המראה הפנימי מזכיר פחזנית אבל הטעם כמו לחם כפרי. מומלץ בחום בחג.