עוגת סברינה מתכון פרווה לפסח
עוגת סברינה במתכון פרווה לחג הפסח – כולל סרטון הכנה שיעשה לכם את חווית הבישול מהנה וכיפית הרבה יותר!
עוגת סברינה לא מכינים כל יום , בדרך כלל שומרים אותה לאירועים חגיגיים או מיוחדים. ומה יותר חגיגי ומיוחד מחג הפסח! אז אם חיכיתם לאירוע מיוחד כדי להכין אותה , אל תחכו ורוצו להכין!
בתחתית נמצאת העוגה הטעימה להפליא, ומעליה יש קצפת עם דובדבנים מסוכרים וכמובן סירופ טעים ומתוק , שנספג בתוך העוגה ונותן לה טעם מתוק ביותר!וכמובן שאפשר להכין אותה אישית , כל שאם יש לכם הרבה אורחים בחג תוכלו להכין סברינה אישית כדי שלאף אחד לא ייחסר!
אם תיכנסו לקונדיטוריה בדרך כלל תראו בוויטרינה עוגת סברינה מוצגת לראווה , ובכן , לא סתם היא שם. כמו שאתם רואים מדובר באחת העוגות היפות לתצוגה ולתמונות, אז אל תשכחו לצלם!
ספר המתכונים של סילביה פינוקים מהמטבח שלי
למה באמת כדאי לכם: עוגת סברינה
-
הכי טעימה שיש: אם אתם חולים על מתוק , עוגת סברינה היא בדיוק בשבילכם!
-
לא כל יום חג: זאת עוגה שבדרך כלל מכינים בחגים או אירוע מיוחד , לכן לכבוד החג זה הזמן להכין אותה!
-
הכי יפה שיש: עוגת סברינה היא ללא ספק אחת העוגות היפות והמרשימות בעולם הקונדיטוריה!
-
צרפת: הסברינה מאוד פופולרית בצרפת , כך שאם ביקרתם שם אתם וודאי מתגעגעים לטעמים המקומיים!
שורה תחתונה: זאת עוגת הסברינה טעימה להפליא ,שתחזיר לכם את הנינוח והטעם המתוק לפה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:
עוגת סברינה מתכון פרווה לפסח
ציוד
המצרכים
מצרכים :
- 7 ביצים
- 7 כפות סוכר
- 7 כפות קמח (מצה)
- 2 כפות אגוזים קצוצים (לא חייב אבל מוסיף)
- 2 כפות קמח של פסח
- 2 כפות קמח תפוח אדמה
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
מצרכים לסירופ :
- 3 כוסות סוכר
- 2 כוסות מים
- 2 כפות דבש (או סילאן)
מצרכים לקצפת:
- 2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל, קצפת צמחית לפרווה)
- 3 שקיות סוכר וניל (30 גר')
מצרכים לקישוט:
- דובדבנים (מסוכרים)
אופן ההכנה
אופן הכנה :
- לפי שמתחלים ששמים את הקמח שמים 2 כפות קמח תופח. ואם אין לכם קמח תופח … אז 2 כפות קמח רגיל+ 1 שקית אבקת אפייה ( 10 גרם )
- להקציף חלבונים וסוכר לקצף נוקשה
- להוסיף את החלמונים ולהקציף כמה שניות
- לערבב את הקמח עם אבקת האפייה ולהוסיף בתנועת קיפול
- להוסיף קמח מצה ואגוזים ושוב בתנועת קיפול
- לשמן תבנית חד פעמית מלבנית 20*30 או עגולה 28
- לאפות 180 מ' בערך 30 ד' עד שקיסם יוצא יבש ולצקת מעל את הסירופ
הכנת הסירופ :
- לסיר מעל אש גלויה את המים ,סוכר וסילאן ולבשל ( לערבב מידי פעם ) 10 ש׳
- להוסיף שאר החומרים
- ולצקת על העוגה כשהיא חמה
הכנת הקצפת :
- להקציף את השמנת והסוכר וניל
- לקרם חלק ויציב
- לצקת / לזלף על העוגה
- ולקשט בדובדבנים
- ולהכניס למקרר
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: עוגת סברינה
אפשר למרוח ריבה לפני הקצפת? לא , זה יהיה מתוק מדי. |
3 כוסות סוכר זה לא הרבה מדי? לא, כי חלק מהסירופ נספג והשאר יוצא החוצה, אבל אפשר להוריד מכמות הסוכר לי טעמך האישי. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני פסח מושלמים. אל תפספסו!
כתוב שזו עוגה כשרה לפסח ופרווה והמתכון עם קמח רגיל ושמנת מתוקה איך בדיוק זה מסתדר לפסח לא הבנתי
היי ברכה, הקמח הוא קמח מצה לפסח, ולפרווה פשוט להחליף שמנת מתוקה בשמנת צמחית, בהצלחה!