Go Back
+ servings
לחמניות פסח

לחמניות פסח מטריפות ופריכות

מתכון לחמניות פסח הכי הכי מטריפות ופריכות שיש (כמו לחם כפרי!) לחמניות מושלמות לאווירת חג הפסח!
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
כמות 18 לחמניות
זמן הכנה: 30 minutes
זמן בישול/אפייה: 50 minutes
סה״כ זמן: 1 hour 20 minutes
באדיבות: אריאלה גולדמן

ציוד

תבנית מרופדת בנייר אפייה
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

מצרכים:

  • 2 כוסות מים
  • ½ כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור (גרוס - להוסיף לפי הטעם)
  • 2 כוסות קמח מצה (דק לעוגות)
  • 6 ביצים (L)
  • מלח גס (אפשר לעטר במלח גס)

אופן ההכנה

אופן הכנה:

  • מחממים תנור מראש ל – 200 מעלות תכנית אפייה רגילה
  • אם עוצמת התנור שלכן חזקה מידי הנמיכו ל 180 מעלות
  • יוצקים לסיר מים ושמן, מוסיפים מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  • מכבים את האש, מוסיפים קמח מצה ומערבבים לאחר מכן מצננים מעט.
  • מוסיפים את הביצים אחת- אחת תוך כדי בחישה ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  • ( בוחשים ביצה אחת עד שנטמעת בתערובת ואז מוסיפים ביצה נוספת)
  • מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים לחמניות מאורכות שמנמנות / או עגולות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  • כל האפייה על אותה טמפ' 200 – 180 מעלות תלוי כמובן בעוצמת התנור
  • אופים כ 45-50 דקות עד שהלחמניות זהובות והמעטפת פריכה. בזמן האפייה לא פותחים בכלל את דלת התנור !
  • מכבים את התנור ומשאירים בתוכו את הלחמניות לעוד 15 דקות ורק אז מוציאים.

הערות וטיפים

צילום: קמח מצה לעוגות - דק במיוחד.
לחמניות פסח
צילום: אריאלה גולדמן
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.