| | | | | | |

עראייס קריספי בחוץ ועשוי בפנים

קריספי בחוץ ועשוי בפנים: מתכון עראייס עסיסי בול כמו שצריך! פיתה ממולאת בבשר טחון ללקק את האצבעות!
בהשראת: מרי קוגן
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
עראייס קריספי בחוץ ועשוי בפנים מרי קוגן

פיתה ממולאת בבשר טחון לצד סלט קטן – כמה שזה נשמע פשוט ככה טעים! אם עוד לא הכרתם את הכוכב החדש שכובש את המטבח הביתי , תכירו את העראייס.

כולנו מכירים את התחושה החלומית שאוכלים בשר חם וטרי והנוזלים את הבשר מטפטפים עליכם… בנוסף העראייס מרוכז בטעמים, מכיוון שהבשר כלוא בתוך הפיתה הוא שומר על הטעמים שלו. וכמובן שאפשר להוסיף תוספת של סלט ירקות מרענן בצד או סלט פירות פרשי לצד שייק או קוקטייל טוב – תמיד ישדרגו את המנה!

ואם נחזור למקורות אז העראייס בא הישר מלבנון ונחשב למאכל "של עניים" אך כבש בטעם גם את העשירים, ובהמשך גם אותנו הישראלים!
ואם כבר דיברנו על ישראלים, אז כמובן ש"על האש" זה בהחלט תחום ההתמחות שלנו! כך שהעראייס הוא מתכון מצוין ל"על האש" ישראלי אסלי.

 

ספר המתכונים של מרי קוגן

 

עראייס קריספי בחוץ ועשוי בפנים
צילום: מרי קוגן

למה באמת כדאי לכם: עראייס

  • ככה פשוט ככה טעים: אמנם מדובר רק בפיתה ממולאת בבשר אבל במבחן הטעם היא עוברת ובגדול!
  • לא מוסבך: שלבי הכנת העראייס מאוד פשוטים וקלים
  • על האש: המנה הזאת מושלמת לעל האש ישראלי אסלי!
  • נוסטלגי: אם נולדתם או ביקרתם בלבנון אתם וודאי מתגעגעים לטעמים המקומיים!
שורה תחתונה: זה ללא ספק המנה הכי מתאימה לצהריים קייצי וחמים!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עראייס קריספי בחוץ ועשוי בפנים מרי קוגן

עראייס קריספי בחוץ ועשוי בפנים

קריספי בחוץ ועשוי בפנים: מתכון עראייס עסיסי בול כמו שצריך! פיתה ממולאת בבשר טחון ללקק את האצבעות!
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
לדרג
זמן הכנה: 15 minutes
זמן בישול/אפייה: 14 minutes
סה״כ זמן: 29 minutes
סוג: ארוחה עיקרית
באדיבות: מרי קוגן

ציוד

מחבת פסים

המצרכים

מצרכים למילוי :

  • ½ קילו בשר (טחון בקר)
  • 2 שיני שום ( קצוצות)
  • 1 פלפל (צ'ילי קצוץ)
  • חופן שמיר
  • כפית סחוג

אופן ההכנה

אופן ההכנה :

  • בקערה לערבב את כלל המצרכים להוסיף מלח ופלפל שחור מעט ( יש לא מעט חריף במנה)
  • לחלק 4 פיתות לשני חלקים או לחתוך לחצי או לחתוך באמצע כך שיוצאים 2 עיגול
  • למלא את הבשר כפי שהוא ( חי) על עיגול אחד לסגור עם העיגול השני( כמו כריך)
  • לחמם מחבת פסים יצוקה
  • למרוח צד אחד של פיתה בתערובת של פפריקה מתוקה ושמן ( לערבב בכוס כף של פפריקה עם רבע כוס שמן , להשרות את התערובת עשר דקות כדי שהפפריקה תטמע בשמן )
  • להניח את הצד עם השמן על המחבת החמה , למרוח כעת גם את הצד השני , להניח מעל מכסה שיסגור על המחבת לתת לכל צד 7 דקות , הבשר יוצא מוכן WD והפיתה יוצאת קריספית בטירוף, אפשר לחתוך באמצע או לאכול ככה , לצד סלט.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
עראייס קריספי בחוץ ועשוי בפנים
צילום: מרי קוגן

עראייס קריספי בחוץ ועשוי בפנים
צילום: מרי קוגן

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: מקור: Meri Kogan | מוזמנים לעקוב באינסטגרם: @meri_kogan 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?