כללי | ארוחות ערב | ארוחות צהריים | ללא גלוטן | ללא סוכר | ללא תוספת סוכר | מתכונים בריאים | מתכונים דיאטטים | מתכונים טבעוניים | מתכונים צמחוניים | פרווה | צמחוני
מתכון קציצות ללא קמח וסוכר
קציצות סלק וקינואה מדהימות שתמיד מפתיעות ומסקרנות את האורחים
קציצות אפשר להכין בשלל סוגים ועם מגוון ירקות ולכל קציצה יש את הייחוד שלה, אבל קציצות כאלה עוד לא פגשתם! הפעם הבאנו לכם מתכון של קציצות סלק משגעות, שאוכלים אותן כמו חטיף בארוחת הערב!
קציצות סלק וקינואה מדהימות שתמיד מפתיעות ומסקרנות את האורחים, כך שתמצאו את עצמכם קוטפים מחמאות ומקבלים תגובות שלא חשבנו שלביבות סלק זה כזה טעים!
אז קבלו לכם קציצות של סלק וקינואה מהממות שיעשו לכולם את השבוע!
ציוד
2 סירים
המצרכים
- 1 כוס קינואה צבעונית
- 3-4 סלקים (קלופים)
- 1 בצל (קצוץ - אפשר שבבי בצל יבש)
- כוסברה/פטרוזיליה (קצוצה)
- מלח (קורט)
- פלפל שחור (מעט)
- פפריקה אדומה (לפי הטעם)
- כמון (לפי הטעם)
- 2 ביצים
- ½ כוס קמח חומוס
- 3-4 כפות שיבולת שועל ללא גלוטן
אופן ההכנה
- בשני סירים נפרדים עם מים וכפית מלח מבשלים: באחד - כוס קינואה צבעונית, עד שמתרכך ונהיה קצת דביק והמים מצטמצמים, ובשני - 3-4 סלקים קלופים, עד שמתחיל להתרכך, אבל לא יותר מידיי.
- מקררים בטמפרטורת החדר.
- לקערה מגרדים את הסלקים בפומפייה, סוחטים את הנוזלים ומוסיפים את הקינואה, בצל קצוץ (אפשר שבבי בצל יבש), כוסברה/פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה, כמון, 2 ביצים, כחצי כוס קמח חומוס ו 3-4 כפות שיבולת שועל ללא גלוטן ומערבבים הכל.
- ניתן לתערובת "לנוח" כחצי שעה.
2 אפשרויות הכנה:
- ליצור קציצות שטוחות ולטגן.
- ליצור קציצות שטוחות לאפות בחום של 180 מעלות עד להזהבה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה מוכיח שוב את מה שידענו תמיד – אפשר לאכול טוב גם כששומרים על המשקל…
עוד מתכונים מעניינים באתר
צריכים עוד הוכחות? בבקשה עוד מלא מתכונים דיאטטים מושלמים שיעשו לכם טעים – מחכים עכשיו באתר!
מקור: קציצות סלק וקינואה מתכון מאת: dery.kitchen