| | | |

בוריקטס מאפה ללא גלוטן לשבועות

בוריקטס מאפה ללא גלוטן - נהדר לארוחת שבועות, לערב קליל או לבוקר שבת מפנק לצד ביצים, סלטים וזיתים. ביס חלומי עטוף פריכות וגבינות נימוחות בהכנה קלילה ומהירה!
בהשראת: Mari נטול גלוטן
ציון 4 על ידי דירוג אחד
בוריקטס מאפה ללא גלוטן לשבועו

למרות שהם כל כך קלים להכנה, אל תטעו בשחומים השובבים האלה – כי הם גם טעימים בטירוף, וגם יהיו בול מאפה האידיאלי שאתם חושקים בו לכל ארוחה!

ואיך לא? סוד הקסם של בוריקטס מאפה ללא גלוטן לשבועות הוא שילוב מנצח של קלילות הכנה, מילוי גבינות עשיר ומעטה פריך משגע! שיעשה לכם חג מפוצץ ומתפצפץ עם גבינות מובחרות ונימוחות, פריכות ממכרת מבחוץ, וביס חלומי שלא תפסיקו לזלול.

נהדרים לכל ארוחת שבועות, לערב חלבי קליל וטעים או לבוקר שבת מפנק לצד ביצים קשות, סלטים, זיתים ומגוון מתבלים…

ספר המתכונים של Mari נטול גלוטן 

בוריקטס מאפה ללא גלוטן לשבועו
צילום: Mari נטול גלוטן

למה באמת כדאי לכם: מאפה ללא גלוטן

 

  • נהדרים לכל ארוחת שבועות, ערב חלבי קליל  או לבוקר שבת מפנק
  • בוריקיטס ללא גלוטן  – מאפה שבועות פריך ומושלם בגרסה ממכרת!

שורה תחתונה: ביס חלומי שלא תפסיקו לזלול שבועות…

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? מאפה ללא גלוטן

בוריקטס מאפה ללא גלוטן לשבועו

בוריקטס מאפה ללא גלוטן לשבועות

בוריקטס מאפה ללא גלוטן - נהדר לארוחת שבועות, לערב קליל או לבוקר שבת מפנק לצד ביצים, סלטים וזיתים. ביס חלומי עטוף פריכות וגבינות נימוחות בהכנה קלילה ומהירה!
ציון 4 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: Mari נטול גלוטן

המצרכים

לבצק:

  • 280 גרם קמח תמי כתום (או תמי תופח ואז אין צורך באבקת אפייה)
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1 גביע יוגורט עיזים (150 גרם)
  • 100 גרם גבינת שמנת
  • 200 גרם חמאה קרה (חתוכה לקוביות)
  • 1 ביצה L

למילוי:

  • גבינה מלוחה מגוררת
  • גבינה צהובה מגוררת
  • 2 כפות גבינת שמנת (מי שאוהב יכול להוסיף טונה וגרגירי תירס)

אופן ההכנה

  • במעבד מזון (ניתן גם במיקסר עם וו גיטרה) לערבל את כל חומרי הבצק בכמה פולסים. להעביר למשטח מקומח, לעבד לבצק אחיד ולשים במקרר לפחות לשעה וחצי שעתיים למנוחה!
  • לאחר רידוד הבצק על משטח סיליקון טיפה מקומח - לקרוץ עיגולים, אפשר גם עם שבלונה, לזלף קצת מהמילוי גבינות ולקפל לחצי ירח, להדק את הקצוות, להניח בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה, למרוח בביצה טרופה המעורבבת עם 3 טיפות שמן, לפזר שומשום ולאפות ב-200 מעלות טורבו עד הזהבה

הערות וטיפים

  • מי שלא רוצה הרבה שומן במאפה - יכולה להחליף לגבינות שמנת באחוזי שומן נמוכים יותר
  • אפשר למלא גם בטונה, תירס או זיתים יחד עם הגבינות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

בוריקטס מאפה ללא גלוטן לשבועו
צילום: Mari נטול גלוטן

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

Similar Posts

2 Comments

  1. אפשר להמיר את הבוריקטיס בקמח אחר ללא גלוטן קמח רב תכליתי מולינו או קונדיטור

    1. היי זאנט!
      נכון, אפשר בהחלט ותודה רבה שהוספת לנו מחוכמתך.
      מזמינים אותך להצטרף אלינו גם לקבוצת הפייסבוק שלנו כדי שתוכלי ליהנות ממתכונים חדשים שעולים כל יום ושנוכל אנחנו ליהנות מהידע והניסיון הקולינרי שלך 🙂
      https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?