עראייס קריספי בחוץ ועשוי בפנים
פיתה ממולאת בבשר טחון לצד סלט קטן – כמה שזה נשמע פשוט ככה טעים! אם עוד לא הכרתם את הכוכב החדש שכובש את המטבח הביתי , תכירו את העראייס.
כולנו מכירים את התחושה החלומית שאוכלים בשר חם וטרי והנוזלים את הבשר מטפטפים עליכם… בנוסף העראייס מרוכז בטעמים, מכיוון שהבשר כלוא בתוך הפיתה הוא שומר על הטעמים שלו. וכמובן שאפשר להוסיף תוספת של סלט ירקות מרענן בצד או סלט פירות פרשי לצד שייק או קוקטייל טוב – תמיד ישדרגו את המנה!
ואם נחזור למקורות אז העראייס בא הישר מלבנון ונחשב למאכל "של עניים" אך כבש בטעם גם את העשירים, ובהמשך גם אותנו הישראלים!
ואם כבר דיברנו על ישראלים, אז כמובן ש"על האש" זה בהחלט תחום ההתמחות שלנו! כך שהעראייס הוא מתכון מצוין ל"על האש" ישראלי אסלי.
למה באמת כדאי לכם: עראייס
- ככה פשוט ככה טעים: אמנם מדובר רק בפיתה ממולאת בבשר אבל במבחן הטעם היא עוברת ובגדול!
- לא מוסבך: שלבי הכנת העראייס מאוד פשוטים וקלים
- על האש: המנה הזאת מושלמת לעל האש ישראלי אסלי!
- נוסטלגי: אם נולדתם או ביקרתם בלבנון אתם וודאי מתגעגעים לטעמים המקומיים!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
עראייס קריספי בחוץ ועשוי בפנים
ציוד
המצרכים
מצרכים למילוי :
- ½ קילו בשר (טחון בקר)
- 2 שיני שום ( קצוצות)
- 1 פלפל (צ'ילי קצוץ)
- חופן שמיר
- כפית סחוג
אופן ההכנה
אופן ההכנה :
- בקערה לערבב את כלל המצרכים להוסיף מלח ופלפל שחור מעט ( יש לא מעט חריף במנה)
- לחלק 4 פיתות לשני חלקים או לחתוך לחצי או לחתוך באמצע כך שיוצאים 2 עיגול
- למלא את הבשר כפי שהוא ( חי) על עיגול אחד לסגור עם העיגול השני( כמו כריך)
- לחמם מחבת פסים יצוקה
- למרוח צד אחד של פיתה בתערובת של פפריקה מתוקה ושמן ( לערבב בכוס כף של פפריקה עם רבע כוס שמן , להשרות את התערובת עשר דקות כדי שהפפריקה תטמע בשמן )
- להניח את הצד עם השמן על המחבת החמה , למרוח כעת גם את הצד השני , להניח מעל מכסה שיסגור על המחבת לתת לכל צד 7 דקות , הבשר יוצא מוכן WD והפיתה יוצאת קריספית בטירוף, אפשר לחתוך באמצע או לאכול ככה , לצד סלט.
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!