|
קינוח כוסות טריקולד מרשים ומעניין שלא תאמינו כמה קל. מוס חגיגי וטעים בשלושה גוונים של אושר, שוקולד לבן, שוקולד חלב, ושוקולד מריר בשילוב מנצח, שמים בכוסות מרטיני ( או כל כוס שרוצים) ומדהימים את האורחים. טריקולד במתכון קל וברור שהכי כיף להכין ועוד כיף יותר להשאיר את כל מי שטועם בפה פעור!

 
מתכון באדיבות: מרי קוגן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון : קינוח כוסות טריקולד מושלם 

מצרכים 

300 גרם מטבעות שוקולד לבן
550 מ״ל שמנת מתוקה
250 מטבעות שוקולד חלב
200 גרם שוקולד מריר
4 כפיות שטוחות של ג'לטין
10 כפיות של חלב
500 מ"ל שמנת צמחית


אופן הכנה 

  • נמיס 300 גרם מטבעות שוקולד לבן עם 150 מ״ל שמנת מתוקה במיקרו בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת אחידה .
  • באותו אופן נמיס 250 מטבעות שוקולד חלב עם 200 מ״ל שמנת מתוקה
  • נמיס בפולסים קצרים במיקרו עד לקבלת תערובת אחידה.
  • נמיס 200 גרם שוקולד מריר עם 200 מ״ל שמנת מתוקה באופן הנ״ל
  • מומלץ שלכל תערובת של שוקולד להשתמש בכד מדידה כדי להקל על שפיכת המסה.
  • נניח בכוס 4 כפיות שטוחות של ג'לטין עם 10 כפיות של חלב ונערבב טוב ואז נשרה בצד למשך 20 דקות.
  • לאחר מכן נכניס למיקרו ונמיס 30 שניות ואז נערבב טוב , נחלק את כמות הג׳לטין לשניים , לתערובת של השוקולד הלבן יש צורך ביותר תערובת ג'לטין כך שחצי תערובת אחד נשפוך לתערובת של השוקולד הלבן , את החצי השני נחלק שוב לשניים נערבב חצי תערובת ג'לטין עם המריר והשני עם השוקולד חלב.
  • בכל תערובת יש לבצע את התהליך הבא: ניקח מעט מן השוקולד ונכניס לג׳לטין המומס נערבב וכך לפחות במשך שלוש פעמים עד שהג'לטין מאבד מעט מהחום , לאחר מכן נכניס לכל קערת שוקולד ונערבב , כמו כן יש להקציף 500 מל שמנת צמחית עד לקבלת מסה יחסית נפוחה אבל שתהיה מימית ופחות יציבה מקצפות לזילוף , גם את המסה הזאת יש לחלק לשלוש באופן שווה, לערבב עם כל תערובת בנפרד של שוקולד.
  • ניקח כוסות מרטיני, נשפוך ראשית את השוקולד החלב, נקפיא לעשר דקות עד להתייצבות , לאחר מכן תערובת שוקולד לבן, הקפאה לעשרים דקות , תערובת שוקולד לבן צריכה יותר הקפאה, האחרונה שכבה של שוקולד מריר, לאחסן בהקפאה.
  • במידה ורוצים את הכוסות מרטיני מקושטות בקצה, אז טרם המילוי של המוס, לקחת את הקצה של הכוס ונטבול מעט בשוקולד מומס ולאחר מכן נטבול בשוקולד טחון

שאלות ותשובות

שאלה: לכמה כוסות זה בערך?
תשובה: הספיק ל6 גדולות. 
שאלה: למה קצפת פרווה?
תשובה: לא חייבים.
שאלה: המתכון מתאים גם לעוגה מבחינת כמויות?
תשובה: כן לקוטר 24 אבל אם מחליטים על עוגה מומלץ להוסיף גם תחתית דקה.
שאלה: למי שאין מיקסר?
תשובה: אפשר להקציף ידני עם מקציף. 
שאלה: זה יהיה טעים גם פרווה?
תשובה: לדעתי ייצא בסדר פשוט להמיר למוצרים פרווה.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • מלי ארביב בן הרוש : "גם אני הכנתי לשבת יצא מוששש"

 
עוד מתכונים מבוקשים:

 
קינוח כוסות טריקולד

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *