אורז פרסי עם פול ושמיר
מתכון מושלם לתבשיל אורז פרסי עם המון ירוק ובריאות.
מתכון בריא, משביע, מזין ומעושר בכל טוב.
קל להכנה, מפתה, פוטוגני ברמות וטעים טעים טעים!
מנת הדגל של המטבח הפרסי שתקח אותכם בחזרה לימים יותר פשוטים.
אורז פרסי מטריף בצבעים מהממים עם המון ירק ופול. מושלם כמנה עיקרית, ארוחת צהריים או ערב מזינה ומשביעה. מתכון קל להכנה ויפייפה מבפנים ומבחוץ. בריאות, בריאות!
למה באמת כדאי לכם: אורז פרסי
- הכי בריא שיש: אורז פרסי איכותי עם המון ירוקים, תבלינים ופול שמזין ונותן מלא אנרגיות.
- מנה שפשוט כיף להסתכל עליה ואז לאכול אותה, וגם להפך.
- מטעם מסורתי מהמטבח הפרסי שכדאי שיהיה בכל בית.
- מתכון קל ומרשים ביותר להכנה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
אורז פרסי עם פול ושמיר
מתכון מושלם לתבשיל אורז פרסי עם המון ירוק ובריאות.
מתכון בריא, משביע, מזין ומעושר בכל טוב.
קל להכנה, מפתה, פוטוגני ברמות וטעים טעים טעים!
לדרג
המצרכים
לאורז:
- 3 כוסות אורז יסמין איכותית
- כף שמן
- 2 כפות מלח
- ¼ כוס שמן
- ½ כפית כורכום
- קורט מלח
- 2 תפוחי אדמה חתוכים לעיגולים
- 2 חבילות שמיר
- 2 חבילות פול
- כפית כמון
- ¼ כוס מים
אופן ההכנה
- לשטוף היטב עד שהמים יוצאים שקופים
- בסיר גדול להרתיח מים עם כף שמן ו2 כפות מלח (כמו בישול פסטה)
- שהמים רותחים להוסיף אורז ששטפנו ולבשל כ6 דקות ולסנן
- בסיר טפלון בלבד לשים רבע כוס שמן נחמם מעט ונוציא חצי ממנו לקערה
- נפזר חצי כפית כורכום ומעט מלח
- לסדר תפוח אדמה אדומה בתחתית הסיר בגודל 2 ס״מ
- נוסיף את האורז שעירבבנו עם 2 חבילות שמיר קצוץ ופול מקולף ומעט כמון
- ונחזיר לאש בגז הכי גדול בלהבה נמוכה ונכסה במגבת או כיסוי לאורז ונחכה כמה דקות עד שעולה אדים
- ברגע שיש אדים מוסיפים לשמן שהוצאנו רבע כוס מים רותחים ומעט מלח ונשפוך על האורז ונחזיר לאש שעה ועשר דקות
- נוריד מהאש ניתן לסיר להתקרר על השיש ונהפוך עם צלחת מתאימה
הערות וטיפים
ניתן להחליף פול לאפונה ירוקה
השמיר ופול צריך להיות יותר מהאורז בכמות
ניתן להוסיף מעט שמיר יבש
שמיר לשטוף היטב ולייבש ללא גבעולים
השמיר ופול צריך להיות יותר מהאורז בכמות
ניתן להוסיף מעט שמיר יבש
שמיר לשטוף היטב ולייבש ללא גבעולים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: אורז פרסי
האם אפשר להשתמש בפול בשקית? כן, אפשר להשתמש. |
האם צריך לבשל את הפול והאם יש תחליף? לא צריך לבשל אותו. כן, אפשר להחליף באפונה ירוקה. |
מהיכן ניתן להשיג את הכיסוי למכסה? ניתן להשיג את הכיסוי למכסה מהעמוד של דליה סיני. (קישור למטה). |
הבמה כולה שלכם:
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון
"הכנתי את המתכון שלך ..אין אורז יותר נדיר מזה תודה רבה "
אטל פרץ
גולשת בפייסבוק
"מטורפת על האורז עם השמיר ואפונה, חבל שילדיי לא אוהבים, מתבאסת להכין רק לעצמי, אלופה!!!"
Orly Giblua
גולשת בפייסבוק
"ממש גן עדן ירוק"
נחמה שיטרית
גולשת בפייסבוק
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: דליה סיני