| | | |

מתכון לקיש פטריות פשוט וקל

מתכון לקיש פטריות הוא המיזוג המנצח בין פטריות אגוזיות ועסיסיות, בצל שחום ומתקתק, רוטב שמנת עשיר ותחתית פריכה של בצק מופלא וקל להכנה. מושלם לכל אירוח חגיגי טעים ומרשים
בהשראת: חגית אלקבץ
ציון 4.44 על ידי 16 דירוגים
מתכון לקיש פטריות

כמו בספורט, גם באוכל – שילוב מנצח לא מחליפים, אלא מכינים שוב ושוב, כי תמיד יודעים שייצא מוצלח, טעים ומרשים!

ככה זה גם במקרה הזה של מתכון לקיש פטריות היוצר מיזוג חלומי ומענג בין פטריות עסיסיות בטעם אגוזי עמוק, בצל מטוגן, רך ומתקתק, מרקם שמנת עשיר וסמיך ותחתית מושלמת של בצק פריך.

לכל הטוב הזה תוסיפו גם הכנה פשוטה וקלה, חומרים מצוינים, מראה מפתה ופותח תיאבון – וקיבלתם מנה מושלמת לכל אירוח חגיגי, לחג שבועות טעים ומפנק וגם לכל פעם שרוצים מאפה שחום וטעים בטירוף שימלא את הבית בניחוחות משגעים

מתכון לקיש פטריות
צילום: חגית אלקבץ

ספר המתכונים של חגית אלקבץ


למה באמת כדאי לכם: מתכון לקיש פטריות

 

  • מנה מושלמת  של קיש פטריות שתתאים בול לכל אירוח חלבי חגיגי ולחג שבועות מפנק ומרשים
  • מיזוג מופלא של בצק פריך קל להכנה, פטריות עסיסיות, בצל מטוגן מתקתק, ומרקם שמנת עשיר
  • אפשר להכין מראש ולהפשיר בשעת הצורך, אפשר להחליף לכל ירק שאוהבים, אפשר לאכול גם קר!

שורה תחתונה: שילוב מנצח לא מחליפים, בטח כשמדובר במיזוג חלומי בין פטריות עסיסיות לבצל מתקתק

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? סרטון הכנה מא' עד ת' 

מתכון לקיש פטריות

מתכון לקיש פטריות פשוט וקל

מתכון לקיש פטריות הוא המיזוג המנצח בין פטריות אגוזיות ועסיסיות, בצל שחום ומתקתק, רוטב שמנת עשיר ותחתית פריכה של בצק מופלא וקל להכנה. מושלם לכל אירוח חגיגי טעים ומרשים
ציון 4.44 על ידי 16 דירוגים
לדרג
באדיבות: חגית אלקבץ

המצרכים

לבצק:

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כפית מלח
  • 150 גרם נטורינה קרה/ קוביות
  • ¼ כוס מים קרים
  • 1 כפית אבקת אפיה

לירקות:

  • 1 בצל גדול
  • סלסלת פטריות או יותר (אפשר להחליף בכל ירק שרוצים - ברוקולי, כרובית, רצועות גמבה, בטטה דקה, תרד, וכו')
  • 2 שיני שום

לרוטב:

  • 3 ביצים
  • 1 גביע שמנת מתוקה או צמחית לפרווה (250 מ"ל )
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית אגוז מוסקט

לפיזור למעלה:

  • גבינה צהובה מגורדת

אופן ההכנה

  • להכניס למעבד מזון את כל חומרי הבצק עד קבלת תערובת אחידה, ולשמור בינתיים במקרר
  • לטגן את הבצל, להוסיף את השום והפטריות עד להשחמה יפה, לערבב יחד את כל חומרי הרוטב.
  • להוציא את הבצק, לחורר מעט, להדק לתבנית עגולה 24-26 קוטר, ולאפות 15 דקות על 180 מעלות. להוסיף את התערובת הפטריות והבצל, לשטח מעט, לצקת את הרוטב ולהוסיף גבינה צהובה מגורדת. לאפות בתנור 25-30 דקות בחום 180.

הערות וטיפים

  • החומרים של קיש פטריות מתאימים לתבנית אחת יפה ומרשימה בקוטר 24-26
  • הקפידו על כמויות מדויקות, לא מעט מדי, לא הרבה מדי
  • אפשר - ומומלץ להכין מראש, לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא, ואפשר לגמרי לאכול גם קר!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
מתכון לקיש פטריות
צילום: חגית אלקבץ

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!

מקור: חגית אלקבץ

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?