| | |

תבשיל עוף עם זיתים מרוקאי

רך ועסיסי במיוחד שמבשלים עם המון זיתים עם המון ירק המשדרג את הטעם ברמות!
בהשראת: שירן מלכה
ציון 4.86 על ידי 7 דירוגים
עוף עם זיתים מרוקאי

עוף עם זיתים מרוקאי – אם אתם מחפשים ארוחת צהריים שמתקתקים בקלות המקבלת טעם שמשאיר את כולם אוכלים מהסיר, אז הגעתם למתכון הנכון!

קבלו תבשיל עוף בזיתים רך ועסיסי במיוחד שמבשלים עם המון זיתים משגעים בלי מרירות יתר בנוסף להמון ירק המשדרג את הטעם ברמות.

תבשיל עוף מעולה לשבת שלא מצריכה השקעת כל היום במטבח, ובמקביל מניבה תוצאות מטריפות בטעם נהדר שמרשים גם את הילדים וגם את המבוגרים!

 

ספר המתכונים של שירן מלכה

עוף בזיתים
צילום: שירן מלכה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוף עם זיתים מרוקאי

תבשיל עוף עם זיתים מרוקאי

רך ועסיסי במיוחד שמבשלים עם המון זיתים עם המון ירק המשדרג את הטעם ברמות!
ציון 4.86 על ידי 7 דירוגים
לדרג
באדיבות: שירן מלכה

ציוד

סיר רחב / סוטאז'

המצרכים

  • 8 שוקיים
  • 2 קופסאות זיתים ירוקים (מגולענים - 1120 גרם)
  • 2 פלפלים אדומים ((גמבה))
  • 1 לימון (קטן חתוך לקוביות ללא קליפה)
  • 7 שיני שום
  • רסק עגבניות (100 גרם )
  • ½ צרור כוסברה
  • כף פפריקה אדומה מתוקה
  • כף כמון
  • כף מרק עוף
  • ½ כפית כורכום
  • 1 כפית מלח
  • 2 כוסות מים (רותחים)

אופן ההכנה

  • נרתיח את הזיתים בסיר עם מים וכפית מלח פעמיים - פעם ראשונה למשך 20 דקות, ואז נשפוך את המים ונשים חדשים שוב לעוד 20 דקות. נעשה זאת על מנת להוציא את המרירות של הזיתים.
  • בסיר נפרד מטגנים 2 פלפלים אדומים לרצועות במשך חמש דקות עד לריכוך וצריבה של הפלפלים.
  • קוצצים את השיני שום ומוסיפים לסיר ומטגנים ביחד עם הגמבה עוד דקה על מנת שהשום לא יישרף.
  • מוסיפים את הקוביות לימון ומטגנים עוד 2-3 דקות נוספות, מוסיפים את העופות ומשחימים אותם משני הצדדים.
  • להוסיף תבלינים - כף גדושה פפריקה, כף כמון, חצי כפית כורכום וכפית שטוחה מלח.
  • נערבב אותם טוב טוב בשמן שבסיר על מנת "לפתוח" אותם. לאחר מכן נוסיף את הזיתים ונערבב הכל יחד ואחר כך את הרסק עגבניות.
  • לאחר שהוא נהיה כמו פלסטלינה, ניקח כוס מים רותחים ונוסיף לתוכה כף גדושה מרק עוף ונשפוך לסיר.
  • משקשקים את הסיר ונוסיף עוד כוס מים רותחים, נוסיף כוסברה קצוצה ונבשל עם מכסה סגור למשך 40 דקות על להבה נמוכה.
  • לאחר 40 דקות נפתח את המכסה ונבשל עוד 20 דקות נוספות ללא מכסה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוף עם זיתים מרוקאי

מרתיחים את העופות קודם?
אין צורך להרתיח לפני, רק לצרוב אותם משני הצדדים.
אפשר להוסיף בצל?
עדיף שלא, רק שום מספיק.
אפשר להכין עם קציצות?
אין הגדרה מסוימת אפשר להכין עם קציצות בשר, עם עוף, עם פרגית.. אפשר הכל, אבל התבשיל המקורי שבטוח הולך בטעמים עם הזיתים זה העוף.
האם זה שזוף שחום מבישול על הגז?
נכון כמובן שגם סוג התבלינים משפיע.
כף כמון זה לא הרבה ?
לא כף שטוחה רגילה, לא גדושה.

 


הבמה כולה שלכם:
מתכון לעוף עם זיתים
צילום: אורנית קמחי

"מוכן לשבת – תודה רבה על המתכון!"
אורנית קמחי

עוף בזיתים
צילום: טובה פיקודה

"קבלייייי הכנתי לשבת בהשראתך התגעגעתי לטעם!"
טובה פיקודה

עוף עם זיתים מרוקאי
צילום: חלי חן לוגאסי

"הוספתי גם שומר יאמי!"
חלי חן לוגאסי

רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?