| |

עוגות שמרים מענגות עם מגוון מליות

איכות מדהימה עם טעם של קונדיטוריות
בהשראת: אריאלה גולדמן
ציון 4.15 על ידי 7 דירוגים
עוגות שמרים

תמיד התחשק לכם להכין עוגת שמרים איכותית כמו בקונדיטוריות אבל לא ידעתם איך להתחיל? אז מתכון זה הוא בול בשבילכם!

קבלו את המדריך המלא להכנת עוגות שמרים מענגות ונדירות במיוחד. המקבלות מרקם מדהים עם קראנצ'יות מושלמת במחוץ, וטעם מענג במיוחד.

עם מגוון אפשריות למילויים מפנקים, וכל מיני דרכים לעיצוב העוגות, תמיד תמצאו לכם את העוגה המושלמת במדריך זה. אז קדימה להכין!

מתכון באדיבות: אריאלה גולדמן

ספר המתכונים של אריאלה גולדמן

 

עוגות שמרים

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגות שמרים

עוגות שמרים מענגות עם מגוון מליות

איכות מדהימה עם טעם של קונדיטוריות
ציון 4.15 על ידי 7 דירוגים
לדרג
כמות 4 רולדות
באדיבות: אריאלה גולדמן

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

לראש עיסה:

  • 1 קובייה שמרים טריים (50 גרם)
  • ½ כוס חלב פושר

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • ¾ כוס סוכר
  • 4 ביצים L (בטמפ' החדר)
  • ¾ כוס חלב (פושר)
  • 1 כף מלח
  • 200 גרם חמאה (רכה מאוד בטמפ החדר)

למלית שוקולד עשירה: (כמות ל-4 עוגות)

  • 300 גרם שוקולד מריר (קצוץ)
  • 140 גרם חמאה

מלית קקאו: (כמות ל-2 עוגות)

  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפות קקאו
  • 1/2 כפית קינמון
  • 50 גרם חמאה

מלית נוטלה: (כמות ל-2 עוגות)

  • 3/4 כוס ממרח נוטלה

מלית חלבה-שוקולד: (כמות ל-2 עוגות)

  • 3/4 כוס ממרח חלבה
  • 50 גרם שוקולד מריר (מגורר)

מלית שוקולד נוגט: (כמות ל-2 עוגות)

  • 3/4 כוס ממרח שוקולד
  • 2-3 כפות אבקת נוגט (או מורחים מעל ממרח נוגט בשכבה דקה)

לזיגוג:

  • 1 ביצה - רק החלמון
  • 1 כף חלב

לסירופ סוכר:

  • 1/2 כוס (100 גרם סוכר)
  • 1/2 כוס (120 מ"ל מים)

אופן ההכנה

  • נכין את ראש העיסה - נערבב בקערה שמרים עם חלב, עד שהשמרים נמסים. ונניח ל-10 דקות, עד שמופיעות בועות.
  • נכין את הבצק - נשים קמח במיקסר עם וו לישה, וליצור שתי גומות. באחת שמים את ראש העיסה. בשנייה - סוכר, ביצים וחלב. נעבד במהירות נמוכה, עד שמתהווה בצק. נוסיף מלח וחמאה בהדרגה, ונעבד כ-5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ודביק.
  • נעביר את הבצק לקערה גדולה, נכסה בניילון נצמד, ונניח לתפוח כשעה עד להכפלת הנפח (או נעביר לתפיחה במקרר למשך הלילה)
  • נוציא את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות. נחלק ל-4 חלקים. נלטף כל חלק במעט קמח.
  • נניח למנוחה של 20 דקות. נרדד כל חלק למלבן בעובי 1 ס"מ ובגודל 40X45 ס"מ פחות או יותר. נמרח במלית הרצויה, ונגלגל לרולדה הדוקה. נתפיח בתבנית אינגליש קייק מקומחת כ-40 דקות, עד להכפלת הנפח.
  • נחמם תנור ל-180 מעלות על תוכנית אפייה רגילה.
  • נבריש את הבצק בחלמון מעורבב בחלב. נאופה כ-25 דקות. להמנע מאפיית יתר, רק עד שהעוגות שחומות וריחניות.
  • נבריש אותן בסירופ סוכר כשהן חמימות הישר מן התנור
  • לעיצוב עוגת שושנים - נכין רולדה. נפרוס כל רולדה ל-7-6 פרוסות בעובי 5-4 ס"מ. נעמיד את הפרוסות, כשצידן החתוך כלפי מעלה בצורת פרח על תבנית בקוטר 24 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה.
  • הפרוסות לא אמורות לגעת זו בזו, והן מתחברות רק במהלך התפיחה והאפייה. נתפיח ונזגג לפי ההוראות שצוינו במתכון. האפייה תיארך טיפה יותר – 35-30 דקות. היזהרו מאפיית יתר.
  • לעיצוב שבלולים אישיים - נכין רולדות. נפרוס כל רולדה ל-7-6 פרוסות בעובי 5-4 ס"מ. נעמיד אותן כשצידן החתוך כלפי מעלה, באופן מרווח מאוד על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • נכניס את הקצה למטה כדי שפיתוליו לא ייפתחו במהלך התפיחה והאפייה. נתפיח ונזגג לפי הוראות המתכון הבסיסי. נאפה 20-15 דקות בחום של 180 מעלות. אפשר להכין מראש, להקפיא עטופים ברדיד אלומיניום, ולחמם ב 180 מעלות (עטופים ישר מהמקפיא).
  • לעיצוב עוגת קראנץ - נתחיל ברולדת שמרים רגילה ואז נחצה כל רולדה לאורכה (כך שפיתולי המילוי חשופים). נפתל את שני החצאים לבורג ונניח בתבניות אינגליש קייק משומנות ומקומחות, נתפיח ואופים כמו שמצוין במתכון הבסיסי
  • לעיצוב עוגת בבקה - נחלק את הבצק ל-6 חלקים. נרדד כל חלק למלבן באורך 45 ס"מ וברוחב 20 ס"מ. נמלא ונגלגל לרולדה ארוכה וצרה יחסית. נפתל כל זוג רולדות לבורג. נניח כל בורג בתבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס"מ, משומנת ומקומחת. מתפיחים עד להכפלת הנפח. מזגגים בחלמון ואופים בחום של 180 מעלות 50-45 דקות.
  • להכנת מלית שוקולד עשירה - ממיסים 300 גרם שוקולד מריר קצוץ עם 140 גרם חמאה. מניחים להתקרר, עד שהתערובת מגיעה למרקם נוח למריחה.
  • למלית קקאו - נערבב 1/2 כוס סוכר עם 2 כפות קקאו ו-1/2 כפית קינמון. נחמם 50 גרם חמאה, עד שהיא רכה מאוד אך לא נמסה. נמרח את מלבן הבצק בחמאה ונפזר את תערובת הסוכר והקינמון מעל.
  • להכנת מלית נוטלה - נמרח 3/4 כוס ממרח נוטלה על מלבן הבצק
  • להכנת מלית חלבה-שוקולד - נמרח את הבצק ב-¾ כוס ממרח חלבה. נפזר 50 גרם שוקולד מריר מגורר מלמעלה.
  • להכנת מלית שוקולד נוגט - נמרח את הבצק ב-3/4 כוס ממרח שוקולד שאוהבים, ונפזר 2-3 כפות אבקת נוגט (או מורחים מעל ממרח נוגט בשכבה דקה)
  • להכנת סירופ סוכר - בסיר קטן נניח את הסוכר ומים, ונביא לרתיחה ונבשל עוד 2-3 דקות לקבלת תמידה אחידה. נבריש את העוגה בסירופ מיד בצאתה מן התנור.
  • לאחסון והגשה - נצנן את העוגות. נשמור את העוגות מכוסות בניילון נצמד בטמפרטורת החדר. הן לא נשמרות היטב, לכן מאחסנים בטמפ החדר רק ביום הראשון של האפייה ולאחר מכן מקפיאים.
  • להקפאה - בגלל כל העבודה וההשקעה הרבה, הכרוכה בהכנת עוגות שמרים, נכין לפחות 4 רולדות בכל פעם (זו הכמות שיוצאת מקילו אחד של קמח) ונקפיא.
  • אפשר להקפיא לפני האפייה - נקפיא את הרולדות המעוצבות לפני התפיחה השנייה. נפשיר במקרר למשך הלילה, ונתפיח כרגיל ואופים.
  • או אחרי האפייה - נאפנ את העוגות קצת פחות זמן (בערך 5 דקות). נצנן לחלוטין, נעטוף ברדיד אלומיניום ונקפיא. לפני ההגשה נחמם ב-180 מעלות במשך 10-7 דקות. החימום הסופי בתנור יסיים את האפייה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון עוגות שמרים זה? אל תהססו לשאול!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות שמרים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: עוג‎ות שמרים – אריאלה גולדמן

Similar Posts

One Comment

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?