| |

עוגת סולת לוטוס עם שקדים

שילוב טעמים מענג עם מרקם חלומי
בהשראת: ז'קלין פדלון
ציון 4.34 על ידי 6 דירוגים
עוגת סולת לוטוס

מתים על עוגות הסולת ומחפשים לשדרג את העוגה האהובה עליכם במגוון טעמים רחב יותר? אז עוגה זו היא האחת בשבילכם!

קבלו מתכון לעוגת סולת בחושה ואוורירית המתקבלת ברכות מופלאה ומרקם חלומי הנמס בפה, עם שילוב טעמים של סולת עסיסי ופירורי לוטוס מפנקים, עם ציפוי מושחת של שקדים מולבנים מקורמלים.

משקים בסירופ מתקתק המשדרג את הטעם ברמות, ונהנים מעוגה מענגת ומשודרגת שאף אדם שפוי שיכול לעמוד בפניה!

מתכון באדיבות: ז'קלין פדלון

ספר המתכונים של ז'קלין פדלון

 

עוגת סולת לוטוס

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת סולת לוטוס

עוגת סולת לוטוס עם שקדים

שילוב טעמים מענג עם מרקם חלומי
ציון 4.34 על ידי 6 דירוגים
לדרג
באדיבות: ז'קלין פדלון

ציוד

תבנית קפיצית 26

המצרכים

  • 6 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 2 כוסות סולת
  • 1 כוס קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כוס קוקוס
  • 100 גרם פירורי עוגיות לוטוס

לסירופ:

  • 1 ½ כוסות סוכר
  • 2 כוסות מים

לציפוי:

  • 100 גרם שקדים מולבנים
  • ½ כוס סוכר

אופן ההכנה

  • נקציף את הביצים עם הסוכר למשך 10 דקות לא פחות, עד שנקבל קצף תפוח מאוד.
  • בקערה נפרדת נערבב את הקמח, אבקת אפייה, סוכר וניל, קוקוס, ופירורי עוגיות לוטוס ואז נוסיף ללא מיקסר לתערובת הביצים בתנועת קיפול ונוסיף גם את השמן ומיץ תפוזים.
  • נשפוך את התערובת לתבנית קפיצית מרופדת בנייר אפייה בתחתית וגם בדפנות בקוטר 26 ס"מ
  • נכניס לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 35 דקות בערך.
  • להכנת הסירופ - נשים על הגז את הסוכר והמים עד לקבלת סירופ מעט דביק ואז נשפוך על העוגה החמה
  • להכנת השקדים המקורמלים - קולים על הגז את הסוכר והשקדים ללא מים ונערבב עד לקבלת כרמל.
  • נשטח על מגש ונקרר לאחר מכן נשבור אותם עם הידיים ונניח אותם על העוגה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת סולת לוטוס

המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: עוגת סולת לוטוס עם שקדים – ז'קלין פדלון

Similar Posts

2 Comments

  1. מתכון גרוע! הכנתי אחד לאחד לפי המתכון הכנסתי לתנור ואפילו השארתי מעט יותר זמן מהנדרש ועדיין העוגה יצאה לא אפויה הכנסתי לעוד חצי שעה רק אז היא יצאה אפויה אבל קשה ולא אכילה. הכל הלך לפח! חבל מאוד!

    1. היי אלונה,
      תודה על התגובה שלך. שני דברים חשובים:
      1. כדאי לנסות שוב ולערבב בעדינות וכמה שפחות זמן את הבלילה.
      2. העוגה צריכה לצאת מהתנור קצת רטובה שכן היא מתייצבת לאחר האפייה (לא אמורה להיות בתנור יותר מ-45 דקות. אחרי הזמן הזה מכבים את התנור ומשאירים אותה בפנים להתקרר).
      בהצלחה בפעם הבאה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?