| |

מרק כתום מחמם וטעים ברמות

שילוב טעמים מענג ועשיר ביותר
בהשראת: לידר אלקובים
ציון 4.28 על ידי 11 דירוגים
מרק כתום

החורף כבר מעבר לפינה והגיע הזמן להפתנק על המרקים שיעבירו לנו את העונה בטעמים מנחמים ומחממים את הלב!

קבלו מתכון למרק כתום נדיר ומושלם המשלב טעמים של גזרים, בטטות, דלעת ועוד הרבה הפתעות בפנים, לקבלת חווית טעמים עשירה במיוחד.

מגישים בתוך לחמניה פריכה בטירוף ושחומה, ונהנים מארוחה משגעת ביותר שאף אחד לא יכול לעמוד בפניה!

מתכון באדיבות: לידר אלקובים

ספר המתכונים של לידר אלקובים

 

מרק כתום

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

מרק כתום

מרק כתום מחמם וטעים ברמות

שילוב טעמים מענג ועשיר ביותר
ציון 4.28 על ידי 11 דירוגים
לדרג
באדיבות: לידר אלקובים

המצרכים

  • 1 בצל (גדול)
  • 3 גזרים
  • 3 בטטות (קטנות)
  • 1 חתיכה דלעת (קלופה וחתוכה לקוביות (כ-500 גרם))
  • 1 תפוח אדמה
  • 3 שיני שום
  • 1 גבעול סלרי אמריקאי ((ללא עלים), קצוצים)
  • 4 גבעולי פטרוזיליה (לא חייב)

תבלינים:

  • 2 כפיות מלח (לפי הטעם)
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית כמון

אופן ההכנה

  • להכנת המרק - חותכים את הבצל ואת הירקות לקוביות קטנות. מתחילים בטיגון הבצל ואז מוסיפים את הירקות ואת השום.
  • מכסים את הירקות במים רותחים (להוסיף לפי הצורך), ומבשלים עד שהירקות מוכנים ורכים.
  • בעזרת מוט בלנדר ידני מועכים את הכל. לאחר מכן מוסיפים את התבלינים: מלח ,אבקת מרק עוף, פלפל שחור ,כמון .
  • לקערת לחמניה - חותכים את הראש של הלחמניה ומרוקנים אותה עד שנוצרה קערה עמוקה.
  • מהבפנים יוצרים קוביות של קרוטונים. מורחים את הכל בשמן זית ושום כתוש/חמאה מומסת ושום ומכניסים לתנור (מצב גריל)
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מרק כתום

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מרק כתום זה? אל תהססו לשאול!

מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: מרק כתום – לידר אלקובים

Similar Posts

2 Comments

  1. היי
    מה משקל חתיכת הדלעת? איזה סלרי, אם סלרי עלים אז כמה גבעולים, עם עלים או בלי עלים. כמה פטרוזיליה?

    1. היי ליאת, תמיד שמחים להבהיר את מה שלא ברור:
      חתיכת הדלעת קלופה וחתוכה לקוביות משקלה כ-500 גרם, סלרי הוא 2 גבעולים בלי עלים, ופטרוזיליה זה 4 גבעולים אבל אפשר בלי. בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?