| |

חמין מקרוני ועוף מהיר לשבת

עם חלקי עוף עסיסיים, תפו"א רכים, וטעמים מופלאים - מתכון שמתאים בול לשבת קרה במיוחד!
בהשראת: אבי שריד
ציון 4.25 על ידי 16 דירוגים
חמין מקרוני

טברייני, מרוקאי, חלבי, מה זה משנה??. חורף בחוץ? קר בגוף? בואו להכין לשבת ולכל יום סיר חמין מקרוני מחמם ומהמם

חמין מקרוני מתכון שנראה סוף הדרך וטעים סוף העולם, ואם יש יום גשום במיוחד בחוץ, אז בכלל הוא יככב בכל בית ויציף אותו במהלך שעות הבישול הארוכות בניחוחות מפתים שיגרמו לכם לפתוח הסיר שוב ושוב רק כדי לטעום…

אז מה יש לנו כאן? חלקי עוף עסיסיים במיוחד, תפוחי אדמה רכים ושזופים, תיבול מופלא וארומטי ומעל הכל – מקרוני מהמם שעוטף את השלמות הזו כמו כתר חגיגי וטעים להפליא..

ספר המתכונים של אבי שריד

חמין מקרוני
צילום: אבי שריד

למה באמת כדאי לכם: חמין מקרוני

 

  • מתכון מושלם של חמין מקרוני שמתאים בול ליום גשום או שבת קרה במיוחד
  • חמין מקרוני מתכון שנראה סוף הדרך וטעים סוף העולם

שורה תחתונה: עוף עסיסי, תפו"א רכים, ומעל הכל – מקרוני שעוטף את השלמות הזו כמו כתר חגיגי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? חמין מקרוני

חמין מקרוני

חמין מקרוני ועוף מהיר לשבת

עם חלקי עוף עסיסיים, תפו"א רכים, וטעמים מופלאים - מתכון שמתאים בול לשבת קרה במיוחד!
ציון 4.25 על ידי 16 דירוגים
לדרג
באדיבות: אבי שריד

המצרכים

  • 6 חלקי עוף
  • 2 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות
  • כף פפריקה מתוקה
  • פלפל שחור גרוס
  • 5 שיני שום פרוסות
  • כף כף רסק עגבניות
  • 6 עגבניות קלופות וחתוכות
  • כפית סוכר
  • כפית מלח
  • מקרוני מספר 9
  • שמן זית

אופן ההכנה

  • נטגן את חלקי העוף ופרוסות תפוחי האדמה ונפזר עליהם פפריקה מתוקה ופלפל שחור גרוס. לאחר הטיגון נוציא לקערה .באותו הסיר נטגן שיני שום, ונוסיף רסק ועגבניות קלופות וחתוכות, סוכר ומלח. נבשל 10 דקות
  • בינתיים בסיר אחר נבשל את המקרוני כ-5 דקות, נסנן, נקרר, נוסיף לרוטב ונערבב היטב.
  • לוקחים סיר חדש, מניחים נייר אפייה ומעט שמן זית, נסדר את תפוחי האדמה , ומעל מעט מקרוני, מעל את העוף ומעל את המקרוני שנשאר.
  • נשים על המקרוני צלחת, נוסיף כוס מים חמים ונכניס לתנור על 110 מעלות ל-6 שעות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

הבמה כולה שלכם:

 

חמין מקרוני
צילום: אתי שחר

שאלות נפוצות: חמין מקרוני

למה מניחים את הסיר לתנור עם הצלחת בתוכו? כדי להדק את המקרוני. המשקל של הצלחת מצמיד אותו ויוצר יחידה הומוגנית, זה כמו ששמים בממולאים
לא קורה כלום לצלחת מהחום של התנור? לא
אפשר על פלטת שבת? במקור עושים את החמין הזה על פלטה אז אין בעיה
בכמה מים יש למלא את הסיר? כוס

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!

 


רק עוד דבר אחד אחרון! 

בחורף, סתיו או קיץ – לפעמים כל מה שרוצים זה להישאר במיטה, להתפנק עם אוכל מנחם, וזהו – כי מגיע לכם!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

 בא לכם עוד? עשרות מתכונים מנחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!

מקור: אבי שריד

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?