סלמון אפוי עם צ'ימיצ'ורי - קל וטעים
תגובה נבחרת
"האמת? הסלמון אפוי שאני מכינה תמיד יוצא לי קצת יבש. לא ייאמן שאכלתי את זה ככה כל הזמן! הרוטב צ'ימיצ'ורי הביתי הזה מדהים! אין מה לא לאהוב"
ענבר
מתכון סלמון אפוי רך ועסיסי העטוף בתיבול צ'ימיצ'ורי פיקנטי ומשגע? אי אפשר לחשוב על ארוחת צהריים יותר מפתה מזו!
מתכון הסלמון אפוי צ'ימיצ'ורי שלנו קל בטירוף – כל אחד יכול לעשות את זה! אבל התוצאה? מנה שתגרום לכם להיראות כמו שפים מדהימים! עם שילוב טעמים משגע – פיקנטי, חמצמרי ואוממי, המשתלבים מושלם עם הדג העסיסי והרך. בקיצור, אתם חייבים לנסות את זה!
צ'ימיצ'ורי וסלמון אפוי זה שידוך משמיים, חובה להכניס את המנה הזאת לרשימת האהובות! והכי טוב? כל אחד יכול להכין אותה – גם מתחילים – ובפחות מחצי שעה!
אבל לא רק שמתכון זה טעים ומיוחד, אלא זו גם מנה בריאה. היא קלילה אבל משביעה ומלאה ברכיבים תזונתיים, מושלמת גם למי ששומר על המשקל.
מוכנים לאחד בין הטעמים של הצ'ימיצ'ורי לסלמון? בואו נתחיל!
למה אתם הולכים להתאהב
סלמון אפוי עם צ'ימיצ'ורי
- רוטב הצ'ימיצ'ורי הוא רוטב סופר טעים לא רק עם הסלמון! תשמחו שיש לכם קצת בצד או שתכינו קצת יותר. אפשר לזרוק אותו על סלטים, לטפטף על ירקות קלויים, לערבב אותו עם רטבים שמנתיים, למרוח אותו על תפו"א אפויים, ואפילו להשתמש בו בתור מטבל לירקות או צ'יפס.
- לא רק שסלמון אפוי זה טעים וקל להכנה, אבל הוא גם ממש בריא ומזין! מצד אחד, יש את הסלמון העשיר באומגה 3, סֵלֶן וויטמיני B. מצד שני, יש את כל הירקות והתבלינים שברוטב הצ'ימיצ'ורי.
- לא צריך לדאוג להכין תוספות מורכבות. הסלמון בצ'ימיצ'ורי כל כך עמוס בטעמים שאפשר פשוט לשדך אותו לאורז לבן ויש לכם ארוחה מלאה ומטריפה!
שורה תחתונה: מחפשים ארוחה טעימה, בריאה שתגרום לכם ללקק את הצלחת? אין מצב שלא מכינים מתכון הסלמון אפוי צ'ימיצ'ורי שלנו! מלא טעם, קל להכנה, ועם כל היתרונות של דגים וירקות.
כל מה שתצטרכו להכנת:
סלמון אפוי עם צ'ימיצ'ורי
לפני שמתחילים..תבדקו אם יש לכם את כל מה שנחוץ
שאלות נפוצות:
סלמון אפוי
האם אפשר להשתמש בחומץ תפוחים במקום חומץ בלסמי?
ברור, אבל לשים לב שחומץ התפוחים הרבה יותר חזק בטעם מחומץ בלסמי, אז צריך להשתמש בכמות קטנה יותר.
איך יודעים שהסלמון מוכן?
זמן אפייה של 30-35 דקות והסלמון אמור להיות מוכן לגמרי, אבל בשביל הוודאות ובשביל מידת העשייה שאתם אוהבים, תמיד אפשר לבדוק עם מדחום.
לדחוף את המדחום לחלק הכי עבה של הדג ולראות את החום שרוצים להגיע אליו (135 מעלות זה מדיום וול-דאן ו-145 זה וול-דאן לגמרי).
אפשר להשאיר את הסלמון עם עור?
זה תלוי במה שאתם אוהבים. מצד אחד, אפשר להשאיר את העור וזה מוסיף טעם ופריכות. מצד שני, כדאי להוריד אותו אם רוצים שהרוטב צ'ימיצ'ורי יספג טוב יותר בבשר הדג. תחליטו אתם!
טיפים לעוגה מושלמת:
סלמון אפוי
נשאר לכם צ'ימיצ'ורי בצד? מעולה!
מעבירים מה שנשאר לקופסה אטומה ושמים במקרר. שם זה יחזיק מעמד במצב טוב למשך 2-3 שבועות.
אפשרות אחרת זה להקפיא את הרוטב. במקפיא אפשר להשאיר אותו עד ל-3 חודשים.
לא משנה מה תבחרו, הטעם לא ייפגע. להיפך, טעמים בצ'ימיצ'ורי דווקא משתבחים עם הזמן!
גם אתם יכולים להכין בקלי קלות!
איך? צפו בסרטון והכינו לפי המתכון!
סלמון אפוי עם צ'ימיצ'ורי – קל וטעים
ציוד
המצרכים
לדג:
- פילה סלמון שלם (קצת פחות מקילו)
לרוטב צ'ימיצ'ורי:
- 1 צרור פטרוזיליה (שטוף ומנוקז)
- 1 צרור כוסברה (שטוף ומנוקז – אופציונלי)
- 1 פלפל אדום מתוק
- 1/2 פלפל ירוק חריף
- 7 שיני שום
- 1 בצל אדום בינוני
- ½ כוס שמן זית
- ⅓ כוס חומץ בלסמי
- 1 וחצי כפות אורגנו יבש
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
רוטב צ'ימיצ'ורי:
- קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה גס במעבד מזון (אם משתמשים) .
- חותכים את הפלפל האדום לחצי, מסירים את הליבה והגרעינים ופורסים לפרוסות בגודל בינוני.
- חותכים את הבצל האדום לפרוסות בגודל בינוני.
- קוצצים את הפלפל החריף לחתיכות בגודל בינוני.
- מוסיפים את כל הירקות הקצוצים והתבלינים למעבד המזון יחד עם שיני השום.
- סוגרים את המכסה וטוחנים בפולסים מספר פעמים עד שהמרכיבים מעורבבים היטב.
- מוסיפים את האורגנו היבש, המלח, הפלפל השחור, החומץ הבלסמי ושמן הזית לתערובת שבמעבד המזון. אם אין לכם חומץ בלסמי אפשר להשתמש בחומץ רגיל.
- מערבבים בפולסים מספר פעמים נוספות עד לוודא שהכל מעורבב היטב. לחלופין, אפשר להעביר את תערובת הירקות לקערה ולערבב ידנית עם אורגנו, מלח, פלפל שחור, חומץ ושמן זית.
- יוצקים את רוטב הצ'ימיצ'ורי לקערה נפרדת להגשה נוחה.
סלמון:
- מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס
- מייבשים את פילה הסלמון בעזרת מגבות נייר או נייר אפייה כדי להסיר עודפי לחות.
- מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
- בעזרת כף מורחים שכבה נדיבה של רוטב באופן אחיד על גבי פילה הסלמון.
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים את הסלמון למשך 30-35 דקות.
- מגישים לצד אורז לבן וניתן לקשט בפלחי לימון או שקדים פרוסים קלויים.