בורקס טורקי גבינה ותרד

10 דקות עבודה בלבד ותהנו מבורקס מאוד מיוחד!
בהשראת: צחית חמו
ציון 4.43 על ידי 14 דירוגים
בורקס טורקי לפי המתכון של צחית חמו

בול כמו בטורקיה!

מתכון בורקס טורקי סופר קריספי וכמובן טעים ברמות, במילוי גבינה ותרד מעלף שכל מי שיטעם יאהב

והכי טוב? יקח לכם פחות מ-10 דקות להכין! (כאילו שחיפשתם עוד סיבות להכין חחח)  

המתכון הנהדר הזה שותף בקבוצה שלנו, ממליצים לכם בחום גם אתם להצטרף!

ספר המתכונים של צחית חמו

בורקס טורקי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

בורקס טורקי לפי המתכון של צחית חמו

בורקס טורקי גבינה ותרד

10 דקות עבודה בלבד ותהנו מבורקס מאוד מיוחד!
ציון 4.43 על ידי 14 דירוגים
לדרג
באדיבות: צחית חמו

המצרכים

  • עלי פילו
  • נטורינה

לבלילה:

  • 3 ביצים (1 חלבון בלבד)
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס סודה לשתייה (נוזלי)
  • ½ כוס חלב
  • 3 כפות יוגורט

למלית:

  • 400 גרם גבינה בולגרית קשה
  • 2 כוסות תרד טרי קצוץ דק

אופן ההכנה

  • את הבלילה נערבב עד למרקם חלק, את המלית נבחש עד לאיחוד.

...VI 17:20

  • נשמן עם מעט נטורינה את כל דפנות התבנית- מומלץ להשתמש בתבנית פיירקס מלבנית או אובלית בגודל 30x35 ס"מ (פחות או יותר).
  • נניח בתבנית 3 עלי פילו מופשרים, השוליים יבלטו החוצה, כ- 10 ס"מ.
  • מעל עלי הפילו יש לצקת ½ כוס מבלילת הביצים ונפזר באופן אחיד.
  • ניקח 3 עלים נוספים, נניח אותם כשהם מקופלים מעט, ושוב, יש לצקת מעליהם ½ כוס מבלילת הביצים.
  • נחזור על אותה הפעולה פעם נוספת - כך שיהיו 3 שכבות עלים. בשכבה הרביעית נפזר באופן אחיד את תערובת הגבינה ונשטח.
  • בשכבה הבאה, יש להניח 3 עלי פילו מקומטים על הגבינה ולצקת מעל ½ כוס מבלילת הביצים. לאחר מכן, נקפל פנימה את העלים שבלטו החוצה.
  • נניח עלה נוסף שהוא ישר, נהדק ונכניס את הקצוות בפינות כלפי מטה.
  • נוסיף לחלמון שהשארנו בצד כף גדושה של יוגורט- ונבחש ונמרח היטב מעל השכבה האחרונה.
  • בעזרת סכין חדה נחתוך לריבועים ונפזר שומשום (אפשר להוסיף גם מעט שומשום שחור).
  • נאפה בתנור שחומם מראש 180° מעלות, עד להשחמה- בערך 40 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

שאלות נפוצות: בורקס טורקי

האם אפשר להקפיא את הבורקס?
לא מומלץ להקפיא כי הוא רווי נוזלים, בהקפאה הם יהפכו לקרח והבצק פשוט יתפורר.
באיזה יוגורט להשתמש?
גביע יוגורט רגיל ללא מתיקות 1%-3%.

מה חושבים על: בורקס טורקי

"מאפה חגיגי טעים במיוחד, אלופה אמיתית, כישרון נדיר".
איריס
גולשת באתר

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מקור: צחית חמו

מוזמנים לבקר: הצפיחית של צחית

Similar Posts

2 Comments

  1. מתכון הכי מסובך ששמעתי של בורקס תרד עם גבינה. ולא שלא הבנתי למה מתכוון המשורר. אבל מתכון מעיק ומיותר מה זהההההה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?