| | | | | | | | |

מתכון קוגל אטריות פיקנטי קל

פשטידת קוגל מסורתית בנוסח פיקנטי שכל מי שאוכל ממנה לא מפסיק לומר כמה שהיא טעימה.
בהשראת: גילה מוגמי
ציון 4.48 על ידי 23 דירוגים
קוגל

קוגל אטריות פיקנטי קל להכנה שכל בני הבית והאורחים יטרפו!

רגע לפני שחג השבועות מגיע, הגיע הזמן להכין את רשימת המאכלים שיככבו על שולחן החג.

קוגל הוא פשטידה פולנית שניתן להכין אותה בנוסחים שונים, אבל אצלי בבית יש דרישה חד־משמעית לנוסח הפיקנטי.

המתכון קל מאוד להכנה, טעים מאוד וישדרג לכם את שולחן החג שיהיה עמוס במאכלי גבינות, כך שמי שיתחשק לו מאכל עם קצת פחות גבינות, הקוגל בהחלט יעשה את העבודה.

ספר המתכונים של גילה מוגמי

 

קוגל פיקנטי
צילום: גילה מוגמי

למה באמת כדאי לכם: קוגל

    • יש כמה נוסחים להכין קוגל, אבל הנוסח הזה מנצח את כולם!
    • כל כך טעים שבני הבית והאורחים יטרפו את הפשטידה הזו לפני כל מאכל שתשימו על השולחן!
    • שולחן חג מושלם הוא שולחן עם אוכל מגוון והקוגל בחלט יעשה את העבודה בין המאכלים החלביים המסורתיים!

שורה תחתונה: אם אתם רוצים לגרוף מחמאות על המאכלים שתכינו לארוחת החג, הפשטידה הזו תעשה עבורכם את העבודה!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

קוגל

מתכון קוגל אטריות פיקנטי קל

פשטידת קוגל מסורתית בנוסח פיקנטי שכל מי שאוכל ממנה לא מפסיק לומר כמה שהיא טעימה.
ציון 4.48 על ידי 23 דירוגים
לדרג
באדיבות: גילה מוגמי

ציוד

2 תבניות אינגליש קייק

המצרכים

  • ¼1 כוס סוכר
  • 6 כוסות מים (רותחים)
  • 2 כפות פלפל שחור
  • 2 כפיות מלח (שטוחות)
  • 1 שקית אטריות דקו (לא דקיקות, מומלץ של אסם)
  • ¾ כוס שמן
  • 3 ביצים

אופן ההכנה

  • לקרמל בסיר סוכר עד השחמה מלאה.
  • לשפוך בזהירות 6 כוסות מים רותחים.
  • להוסיף פלפל שחור ומלח.
  • לאחר רתיחה להוסיף אטריות ושמן, לבשל עד ריכוך ולכבות את האש.
  • לערבב ולהשאיר לספיגת הנוזלים ולצינון קל.
  • מוסיפים ביצים ומערבבים היטב.
  • יוצקים לתבניות אינגליש קייק. לשטח ולהדק.
  • לשפוך לכל תבנית כ-1/2 כוס מים, לכסות בנייר אפיה ועליו נייר אלומיניום ולאפות כשעה ב–190 מעלות.
  • לאחר מכן להסיר את הכיסוי ולאפות כרבע שעה נוספת עד הזהבה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 


הבמה כולה שלכם:
קוגל
צילום: גילה מוגמי

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!

מקור: גילה ומשה מוגמי | עוגות, קינוחים פירות ועוד.. שירות משלוחים כמעט לכל הארץ | מוזמנים לעקוב באינסטגרם

Similar Posts

13 Comments

  1. שלום דבורה.
    הוספתי לכל תבנית חצי כוס מים כמו שכתבת, זה נראה יותר מדאי מים , התבנית ממש ממש מלאה…
    זה אמור להיות כך???

    1. היי מיכל,
      כן, אמורים להיות מספיק מים כדי שהאטריות תתבשלנה.
      נשמח לדעת איך יצא הקוגל ואם כמות המים השפיעה לרעה.

    1. היי דבורה!
      את האטריות מוסיפים לסיר שבו הכנו את הקרמל, אחרי שהוספנו מים והרתחנו.
      מקווים שהצלחנו לעזור, בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?