| | | | |

חצ'פורי אצ'רולי עם שלבי הכנה

מתכון מפורט להכנת מאכל נוסטלגי
בהשראת: מרי קוגן
ציון 5 על ידי דירוג אחד
מתכון חצ׳פורי אצ׳רולי

חצ׳פורי אצ׳רולי הוא מאפה גאורגי מסורתי בצורת סירה, עשוי מבצק רך ומלא בתערובת גבינות עשירה. המאפה נאפה עד להזהבה ומוגש חם, עם ביצה רכה במרכז המילוי.

המתכון הזה פשוט להכנה ומתאים לכל חובב גבינות. אז הפשילו שרוולים ובואו נכין!

ספר המתכונים של מרי קוגן

מתכון חצ׳פורי אצ׳רולי
צילום: מרי קוגן
מתכון חצ׳פורי אצ׳רולי
צילום: מרי קוגן
מתכון חצ׳פורי אצ׳רולי
צילום: מרי קוגן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון חצ׳פורי אצ׳רולי

חצ'פורי אצ'רולי עם שלבי הכנה

מתכון מפורט להכנת מאכל נוסטלגי
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: מרי קוגן

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 1 קילו קמח מנופה לפיצה ופוקצ׳ה ( עדיף טיפו 00)
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 500 מ״ל מים (+ 60 מ״ל חלב )
  • 50 מ״ל שמן זית
  • 40 גרם סוכר
  • 1 כפית מלח

מילוי:

  • 50 גרם חמאה (½ חבילה)
  • 20 מ״ל שמנת לבישול
  • 1 חבילה גאודה ( 200 גרם - מגורד)
  • 1 חבילה מוצרלה ( 200 גרם - מגורד)
  • 1 כפית סחוג (אם רוצים תיבול חריף )
  • חלמון (מעל כל אצרולי)

אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר עם וו לישה להכניס קמח (לנפות לפני) , שמרים וסוכר , להפעיל על מהירות איטית .
  • להוסיף את הנוזלים שהם החלב והמים , ההוספה בהדרגה ובאיטיות.
  • לאחר כחמש דקות פעולה של מיקסר, להוסיף את השמן זית והמלח.
  • במידה ומעוניינים להוסיף ביצה לבצק אז להוסיף בשלב של הנוזלים .
  • להמשיך עוד חמש דקות עבודה של הבצק במיקסר לאחר הוספת השמן והמלח.
  • להוציא את הבצק למשטח נקי , לקמח מעט את הידיים, וללוש כ 2 דקות עם הידיים.
  • ליצור כדור מהבצק, מעט לשמן בשמן זית או לקמח את הבצק.
  • להכניס לקערה, לרפד בניילון נצמד , לכסות במגבת ולהניח באזור הקריר בבית ( ההתפחה הכי טובה היא התפחה איטית ) .
  • לאחר כשעה לערך , לבדוק את הבצק, להוציא מעט אויר, שוב להניח לעוד שעה התפחה באזור קריר בבית.
  • להוציא את הבצק, להניח על משטח מקומח , לכסות בניילון נצמד ובמגבת,.

הכנת המילוי:

  • בסיר על אש נמוכה מאוד, להמיס חמאה ושמנת לבישול יחד להוסיף את הגאודה והמוצרלה, ניתן להוסיף גם חריף כף סחוג ירוק.
  • לערבב עד לאיחוד עם מטרפה, לדאוג תמיד לערבב ושהאש תהיה נמוכה.
  • לאחר שהחמאה נמסה והתערובת יחסית אחידה יש להוריד מהאש , להניח בצד.
  • את הבצק עם מעט קמח לרדד למלבן גדול דק ככל הניתן, לקרוץ עם קורצן עגול בקוטר של 10 ס״מ, עיגולים , לרדד מעט את העיגול , להניח במרכז העיגול מילוי , לגלגל מעט בכל צד של עיגול ולסגור את הקצוות, כך שתיווצר צורה של סירה.
  • לחמם תנור מראש לחום של 220 טורבו.
  • לרפד תבנית עם נייר אפיה, להניח כ6 אצרולים במרחק אחד מהשני ( יש תפיחה שוב בתנור).
  • למרוח עם מברשת אפיה תערובת של 2 חלמונים ומעט חלב ( לערבב אותם לפני) להבריש בקצוות .
  • אפיה ראשונה בשלב התחתון של התנור על טורבו 4 דקות ראשונות , 11 דקות נוספות רגיל - סה"כ 15 דקות .
  • אפיה שניה - להוציא מהתנור לפני, ליצור בור עם כפית , להניח חלמון מעל , להכניס ל 3 דקות טורבו, ואז לעוד 4 דקות רגיל סה"כ 7 דקות . אם אוהבים חלמון מעט חי להוציא לאחר 5 דקות.
  • לאחר ההוצאה למרוח בקצוות מעט שמן זית בתאבון.

הערות וטיפים

למילוי לא רצוי להוסיף מלח, מכוון שהגבירות מלוחות מטבען.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון חצ׳פורי אצ׳רולי
צילום: מרי קוגן

 

רק עוד דבר אחד אחרון!
 חצ׳פורי אצ׳רולי

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: חצ׳פורי אצ׳רולי מתכון מאת: Meri Kogan

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?