סופלה שוקולד פרווה ב-5 מרכיבים
תגובה נבחרת
"לאבא שלי יש כבר תקופה בעיות עם חלב, והמתכון הזה היה פשוט מעולה בשבילו! השתמשתי בתבנית מאפינס והכנתי סופלה שוקולד קטנים לקינוח!"
וינדי
אחת הבעיות המרכזיות לאלה שרגישים ללקטוז בינינו זה שאי אפשר ליהנות מהרבה קינוחים פופולאריים בלי כאבי בטן.
אבל היום, התאמנו לכם אחד מהקינוחים הכי טעימים שיש כך שתוכלו ליהנות ממנו בנוחות ומבלי דאגות.
מתכון סופלה שוקולד פרווה שלנו עמוס בטעמים מתוקים שמפצים בגדול על הדבר האמיתי. בנוסף, הטעם שלו דומה מאוד לסופלה הרגיל והוא קל מאוד להכנה!
אז מוכנים לפנק את עצמכם בלי חששות? בואו נתחיל!
למה אתם הולכים להתאהב
סופלה שוקולד פרווה
- באמת שזה משחק מכריע בכל הנוגע לאכילת קינוחים פרווה. המתכון הזה מאפשר ליהנות מטעם עשיר של סופלה שוקולד בלי אי הנוחות שמוצרים שאינם פרווה מביאים.
- שימוש בשמן במקום חמאה מוסיף יותר לחות לקאפקייק. זה עוזר לסופלה להישאר רך וטעים לזמן ארוך יותר.
- עם מינימום מצרכים בסיסיים וצעדים סופר פשוטים, מתכון זה מאפשר אפילו לאופים מתחילים ליצור קינוח מגרה ומהמם.
- עם זמן אפייה של 10-12 דקות בלבד, תוכלו להגיש את הקינוח הזה טרי תוך זמן קצר לכל אורח לא צפוי!
שורה תחתונה: אם בא לכם מעדן אמיתי ומפנק שהוא גם פרווה, אז סופלה שוקולד מושלם זה הוא האחד בשבילכם! זה קל להכנה ולאפייה, עם טעם מושלם במיוחד שתשכחו שזה פרווה!
כל מה שתצטרכו להכנת:
סופלה שוקולד פרווה
לפני שמתחילים..תבדקו אם יש לכם את כל מה שנחוץ
מצרכים
5 מצרכים זה כל מה שאתם צריכים! אפשר לראות אותם בתמונה למטה.
אנחנו די בטוחים שיש לכם אותם כבר בבית, אז לא צריך ללכת לסופר היום (אולי רק בשביל השוקולד!)
להכנת בלילת הסופלה שוקולד
- תתחילו מלהמיס את השוקולד איך שבא לכם. אנחנו ממליצים על שיטת בן מארי – על סיר עם מים חמים, בקערה שנכנסת מעליה בלי שהיא נוגעת במים.
- בקערה נפרדת, טרפו את הביצים והסוכר יחד.
- עכשיו תוסיפו את השמן ואת הקורט מלח לביצים ולסוכר, ותערבבו שוב.
- לתוך תערובת הביצים, הסוכר והשמן, תוסיפו את השוקולד המומס ותערבבו בעדינות עד שהכל אחיד.
- לבסוף, תוסיפו את הקמח בהדרגה ותערבבו בעדינות עד שאין גושים.
- זהו! עכשיו כל מה שנותר הוא למזוג את התערובת לתבניות האפיה האהובות עליכם ולתנור!
טעויות נפוצות להימנע מהן: סופלה שוקולד פרווה
שימוש לא נכון בבן מארי
במתכון הזה, שיטה זו עוזרת לשוקולד ולשמן להתבשל בעדינות מבלי לרתוח. הטעות הראשונה בשיטה זו היא לאפשר למים לגעת בתחתית הקערה.
טעות קטנה זו עלולה לחמם את השוקולד מהר מדי ואולי בצורה לא אחידה בהתאם למיקום שלו, מה שמגביר את הסיכון שהוא ייגרע.
תמיד וודאו שיש קצת מרווח בין המים לתחתית הקערה כדי לאפשר חימום עדין בעזרת אדים.
טעות נוספת כאן היא אי ערבוב תכוף מספיק. אי ערבוב של תערובת השוקולד יכול להוביל להמסה לא אחידה ונקודות חמות, בהן חלקים מהשוקולד עלולים להתחמם יתר על המידה בעוד שאחרים יישארו מוצקים.
מילוי יתר של הכוסות
נכון שהכוס נראית כאילו היא יכולה להכיל עוד קצת בלילה, אבל זה לא אומר שצריך להוסיף יותר!
אם תמלאו יתר על המידה את תבניות הסופלה שוקולד שלכם, יש סיכוי גבוה שהבלילה תגלוש מעל שולי הכוס ותיצור בלגן. זה רק ישאיר אתכם עם קאפקייקס מעוקמות והרבה ניקיון!
טעות זו עלולה גם להוביל לאפייה לא אחידה שבה החלק החיצוני נראה מוכן אבל הפנים עדיין לא אפוי לגמרי.
לבסוף, מילוי יתר של הכוסות יכול להקשות מאוד על קישוט הסופלה שלכם ולהפוך אותן ליפות כשהן מתפוצצות מהקצוות!
שימוש בביצים היישר מהמקרר
האם ידעתם שיש הבדל בין שימוש בביצים מהמקרר לבין ביצים בטמפרטורת החדר?
כשמשתמשים בביצים ישר מהמקרר, אתם מסתכנים ביצירת בלילה גושית וכבדה שיכולה להרוס את המרקם של הסופלה.
אז מה עושים כששוכחים להוציא את הביצים? הטריק הטוב ביותר הוא להפעיל להן אמבטיה חמה – אבל לא חמה מדי!
שימו את הביצים שלמות בקערה של מים פושרים או חמים והשאירו אותן למשך 5 עד 10 דקות לפני השימוש.
טריק נוסף הוא לשבור את הביצים לקערה ולהניח להן בטמפרטורת החדר למשך 10 עד 20 דקות. זה יכול לעזור לביצים לאבד קצת מהקור שלהן כשהן מחוץ לקליפה המגנה שלהן.
טיפים לשמירת סופלה שוקולד:
כך תשמרו על סופלה טרי כמו חדש!
קירור מוחלט
תנו לסופלה להתקרר לחלוטין בטמפרטורת החדר לפני האחסון. זה מונע היווצרות של דחיסה בתוך קופסת האחסון מה שעלול לגרום לסופלה להיות ספוגי.
עטיפה או כיסוי
לאחר הקירור, עטפו כל סופלה היטב בניילון נצמד או בנייר כסף כדי למנוע ממנו להתייבש.
קירור/הקפאה
אחרי שעטפתם את הסופלה, אפשר לאחסן במקרר או במקפיא.
מקרר : הניחו את הסופלה העטוף בתוך המקרר ואחסנו אותו למשך 3-4 ימים לכל היותר
מקפיא : אם רוצים לשמור את הסופלה לטווח ארוך יותר, אפשר להקפיא. סמנו את התאריך על האריזה ושמרו במקפיא למשך 2-3 חודשים לכל היותר.
הגשה
רוצים לחמם סופלה קפואה? זה קל! פשוט הוציאו סופלה אחד מהמקפיא וחממו אותו במיקרוגל במשך כדקה בערך. זמן החימום המדויק עשוי להשתנות בהתאם למיקרוגל שלכם. אחרי כדקה, הסופלה שלכם יהיה מוכן כמו חדש! למעשה כך מגישים סופלה במסעדות.
מאוד מתאים לצד..
התוספות המושלמות שישדרגו לכם את החוויה
גלידת וניל
גלידת וניל היא בחירה מנצחת ומומלצת ביותר! הטמפרטורה הקרה וטעם הוניל יוצרים ניגוד מקסים לעוגה החמה והאוורירית. אם אין לכם גלידה במקפיא, כדאי לרוץ לקנות כי בלעדיה מפסידים חצי מהחוויה!
פירות יער טריים
תוספת מעולה נוספת היא פירות יער טריים כמו תותים, פטל או אוכמניות. המתיקות והעסיסיות שלהם תאזן את המתיקות של הסופלה.
קצפת
טיפה של קצפת מוסיפה מרקם קל ואוורירי לסופלה שלכם. זו גם דרך נחמדה לעטר את הצלחת עם מינימום מאמץ. אפשר לנסות להוסיף תמצית וניל בזמן ההכנה כדי שהקצפת לא תצא בטעם תפל.
אם אתם לא בעניין של קצפת מקופסה, תמיד אפשר לקחת קערה ולהוסיף בה שמנת, סוכר לבן וקצת תמצית וניל ולערבב בעזרת מיקסר ידני.
קפה או תה
המשקה החם משתלב נהדר עם המרקם המנחם של העוגה ומשדרג את הטעמים שלה. וגם צריך משהו לחמם את הגוף ולנקות את כל השוקולד הזה מהשיניים אחרי כל ביס!
גם אתם יכולים להכין בקלי קלות!
איך? צפו בסרטון והכינו לפי המתכון!
סופלה שוקולד פרווה ב-5 מרכיבים
המצרכים
- 4 או 5 ביצים
- 2 חפיסות שוקולד מריר (200 גרם)
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- ¾ כוס קמח
- מלח (קורט)
אופן ההכנה
- שמים את השוקולד בקערה שיכולה לעמוד בחום. מוזגים מעל כוס שמן ומערבבים את הכול ביחד.
- מניחים את קערת השוקולד מעל הסיר בלי שהיא נוגעת במים (בן מארי)
- מערבבים את השוקולד כל כמה שניות עם מרית גומי עד שלא יהיו גושים.
- מוסיפים את הביצים והסוכר לקערה גדולה (אין צורך להפריד את החלמונים).
- מקציפים את הביצים עם הסוכר בעזרת מיקסר חשמלי במשך חמש דקות. אפשר לעשות את השלב הזה גם ידנית, אבל זה ייקח הרבה יותר זמן להגיע לאווריריות הרצויה. לכן, עדיף ללכת על המיקסר החשמלי.
- אחרי שמסיימים, שופכים את השוקולד המומס לקערה עם תערובת הביצים.
- ממשיכים לערבב הכול עם המיקסר החשמלי. מערבבים לכמה דקות או עד שרואים שכל החומרים אחידים לגמרי.
- מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי ערבוב ידני עם מטרפה כדי למנוע גושים.
- מוסיפים קורט מלח ומערבבים היטב עם המטרפה. ממשיכים לערבב את התערובת כל עוד רואים גושי קמח או מלח יבשים.
- עכשיו שהתערובת מוכנה, מוזגים בעדינות את הבלילה לתבניות הסופלה בעזרת כף. לא ממלאים את התבניות עד הסוף; צריך להשאיר קצת מקום לבלילה לתפוח.
- מקשטים כל סופלה עם כמה שוקולד צ'יפס – לבן, מריר או חלב!
- מחממים את התנור מראש ל-180 מעלות צלזיוס (350°F).
- מעבירים את תבניות הסופלה הקטנות לתנור ומשאירים אותן למשך 15 דקות בערך, בלי לגעת בהן. זה אמור להספיק כדי שהפנימי יהיה רך והחיצוני אפוי לשלמות.
- אחרי שהסופלה יוצאים מהתנור, אפשר להוסיף כדור גלידה מעל כל אחד, לקשט בתות שדה או תוספות אחרות
כל הזמן ניסיתי לעשות סופלה אף פעם לא יצא לי טוב הסופלה שבמתכון שננתם מעולה יצא לי מושלם וטעים טעים
תודה
היי רחל,
כיף גדול!!