עוגת שמנת ב-2 דקות עבודה
עוגת שמנת ב־2 דקות עבודה! מתכון עוגת שמנת שכבשה את הרשת! 2 דקות עבודה ואולי אפילו פחות.
אולי אתם מרגישים כמוני את השינוי באוויר לכיוון הסתיו, אבל עדיין חם מאוד ועדיין אנחנו מכינים מתכונים שיצננו לנו את היום. העוגה שהכי מצננת לי את היום זו עוגת שמנת שמכינים ב־2 דקות! כן, 2 דקות! כל כך קלה ומהירת הכנה שבלי לשים לב 'צמחה' לה עוגת שמנת אצלי בבית!
מתכון מושלם ביותר לעוגת שמנת מנצחת! קלה וזריזה, ללא הפרדת ביצים, ללא גבינה וללא מיקסר. תתכוננו להתמכר. חובה לנסות!
למה באמת כדאי לכם: עוגת שמנת ב-2 דקות
- עוגה אוורירית, קלה ומרעננת שתצנן לכם כל רגע ויום חמים!
- מתכון קל, ללא מיקסר וללא הפרדת ביצים ולוקח בדיוק 2 דקות עבודה!
- כל כך טעימה שלא תאמינו שהכנתם אותה ב־2 דקות!
- כל כך מושלמת שהיא תהיה עוגת הדגל שלכם בכל אירוח!
שורה תחתונה: רוצים לראות איך צומחת לכם עוגה בבית מבלי שעבדתם קשה? תכינו את העוגה הזו!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת שמנת ב-2 דקות עבודה
ציוד
המצרכים
- 1 שרוול פתי בר (250 גרם)
- 1 חבילה חמאה מומסת (100 גרם )
- 4 גביעי שמנת חמוצה של פעם (800 מ"ל)
- 4 ביצים
- 1 1/2 כוסות סוכר ((אפשר להפחית עד 3/4 כוס))
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
אופן ההכנה
- נטחן את הביסקוויטים ונערבב יחד עם החמאה המומסת ונשפוך לתבנית ונצמיד לתחתית שלה.
- נמרח חמאה או תרסיס שמן בצדי התבנית.
- נערבב את שאר המצרכים יחדיו ונשפוך על הביסקוויטים.
- נכניס לתנור לחום של 200 מעלות למשך 40 דקות.
- נוציא מהתנור וניתן לעוגה להצטנן מעט.
- נכניס למקרר לפחות ל-7 שעות או יותר טוב, ללילה שלם.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: עוגת שמנת ב-2 דקות
זה בלי שמנת מתוקה? ללא שמנת מתוקה. אם תרצי אפשר למעלה להוסיף שמנת מתוקה מוקצפת, אבל אני עשיתי בלי. |
מה שמת למעלה? כלום. ככה זה יוצא מאפייה. כמובן שאפשר לשדרג את זה בשמנת מתוקה מוקצפת…או סתם שוקולד לבן מומס. |
ללא מיקסר? לא!! זה הכיף. לערבב ככה עם כף או מערבל ידני כזה. לערבב טוב. |
רציתי רק לדעת אם יש לעוגה טעם חמצמץ מהשמנת ? או שזה לא מורגש? שום חמצמץ! הסוכר והפודינג עושים את העבודה. |
כוס וחצי סוכר רק בשביל שמנת? וגם בלי קמח? את יכולה להפחית עד 3/4 כוס סוכר כי הפודינג וגם הביסקויטים מתוקים. ללא קמח |
הבמה כולה שלכם:
"ווייי איזה טעימה לזלול פשוט לא התאפקתי למחר,
אחרי קרור של שעתיים וקונפיטורת דובדבנים של סנט דלפור!"
שגית אוחיון
"הכנתי בתבנית קפיצית מספר 24 ב 180 מעלות כשעה אפייה.
כיביתי את התנור והשארתי אותה עד התקררות!"
שושנה בר
"הכנתי אותה גם והוספתי פירות יער מעל יצא טעים!"
אלינור לוי
רק עוד דבר אחד אחרון!
הקפה של הבוקר הוא לא אותו דבר בלי פרוסה מתוקה ליד – מסכימים?
מקור: טליה שטיינגרט, מיכל מכירה ועיצוב פאות
עוגה מעולה❤️
היי אופירה,
שמחים שנהנית ממנה!!
איכס. כמה סוכר ושומן. שלא לדבר על חלב וביצים מחיות מעונות.
היי לי,
נשמח להציע לך מתכון לעוגת שיש טבעונית של עידית מרום 🙂
בהצלחה!
אפשר בלי הפודינג?
היי רווית,
אפשר להחליף בקורנפלור או עמילן טפיוקה, ולהוסיף מתיקות אם חסר.
בהצלחה 🙂
שלום
האם ניתן להחליף את הסוכר התחליף כגון סטיביה,???
היי רונה,
תמיד!
בהצלחה 🙂