|

פיתות אמיתיות יותר טעימות משל מאפייה

מתכון נוסטלגי בהכנה קלה
בהשראת: אדה כהן
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
מתכון פיתות אמיתיות

פיתות ביתיות? למה לא? נמאס לכם מפיתות קנויות יבשות וקשות? רוצים ליהנות מפיתה טרייה, רכה וחמה היישר מהתנור? אז הגיע הזמן להכין פיתות ביתיות!

זה לא מסובך כמו שזה נשמע! קצת קמח, מים, שמרים ומעט סבלנות, תוכלו להכין פיתות רכות וטעימות שכל המשפחה תאהב. אז למה אתם מחכים?

ספר המתכונים של אדה כהן

מתכון פיתות אמיתיות
צילום: אדה כהן
פיתות ביתיות
צילום: אדה כהן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון פיתות אמיתיות

פיתות אמיתיות יותר טעימות משל מאפייה

מתכון נוסטלגי בהכנה קלה
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
לדרג
באדיבות: אדה כהן

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • ½ קילו קמח
  • 1 כף שמרים יבשים (שטוחה )
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 4 כפות שמן זית
  • ½1 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה

  • נערבב היטב את כל המצרכים מלבד השמן זית.
  • נוסיף את השמן זית והכוס וחצי מים פושרים ונעבד הכל היטב עד לקבלת בצק אחיד.
  • במידה והבצק דביק נוסיף לקמח.
  • נעטוף בניילון נצמד ונניח במקום חם כ45 דקות מנוחה.
  • לאחר המנוחה, נחלק את הבצק ל 10 יחידות עיגול.
  • נרדד עם מערוך כל יחידה לעיגול דק ונניח על סיר גריל כדקה וחצי על כל צד.

הערות וטיפים

למי שאין סיר גריל אפשר לאפות גם בתנור, אני אישית אפיתי בתנור ויצא מעולה מעולה !
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: פיתות ביתיות

כמה כוסות קמח זה חצי קילו?
שלוש וחצי כוסות.
מה זה סיר גריל?
זה סיר גריל, את יכולה גם לאפות בתנור יוצא נהדר!

 

מתכון פיתות אמיתיות
צילום: אדה כהן

רק עוד דבר אחד אחרון!
פיתות ביתיות

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: פיתות ביתיות מתכון מאת: אדה כהן

Similar Posts

4 Comments

    1. היי,
      האמת היא שקשה לדעת, כל טוסטר אובן זה שונה.
      בגדול, כדאי לאפות בטמפ' גבוהה למשך כמה דקות. כדאי ממש לעמוד ולהסתכל על הפיתות ולהוציא כשהן מתנפחות.
      בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?