עוגת קרמבו מיוחדת בקלי קלות
תגובה נבחרת
"איך יודעים שהעוגה מדהימה? ברגע שהילדים מתחילים לנגב את כל הקרם מהתבנית חחח, תודה על מתכון מעולה!"
עלמה
בא לכם משהו מתוק אבל לא רוצים להשקיע כל היום בהכנה? אז עוגת קרמבו קלה להכנה זו היא בול מה שאתם צריכים. ויודעים מה החלק הכי טוב? היא אפילו לא צריכה אפייה!
תשכחו מחימום מראש לתנור ודאגות מוגזמות לגבי טמפרטורות – אנחנו הולכים להכין יצירת אמנות אמיתית שבסופה תשאלו את עצמכם למה כל העוגות לא כל כך קלות. ויודעים מה עוד הכי טוב? שכל המרכיבים יש לכם אותם בבית כבר!
מוכנים? תפשילו שרוולים ובואו נבשל!
למה אתם הולכים להתאהב:
עוגת קרמבו
- עוגת קרמבו רק מצריכה מרכיבים בסיסיים. לא תצטרכו לדאוג לגבי מרכיבים קשים להשגה כמו שמן קוקוס או מחית שקדים. כל מה שצריכים זה קצת חלב, וניל, שוקולד וביסקוויטים.
- בלי אפייה בכלל, מתכון זה הוא מתכון שאי אפשר לטעות בו. אין סכנה של אפיית יתר או שיצא לא אפוי.
- אם גם לכם יש שן מתוקה, תשמחו לדעת שעוגה זו לא מתפשרת על המתיקות.. עם כל השוקולד, ביסקוויטים ווניל, עוגה זו היא חוויה קולינרית אמיתית!
שורה תחתונה: לא צריך להיות קונדיטור בשביל להכין עוגה מושלמת. עוגת הקרמבו היא עוגת העל בעולם הקינוחים, מכיוון שאי אפשר לטעות בהכנה, ואפשר להכין אותה ממרכיבים בסיסיים ובלי אפייה!
כל מה שתצטרכו להכנה:
עוגת קרמבו
לפני שמתחילים..תבדקו אם יש לכם את כל מה שנחוץ
שאלות נפוצות:
עוגת קרמבו
האם צריך כישורים מיוחדים בשביל מתכון זה?
לא, מתכון זה הוא מתכון ישר ולעניין ולא מצריך שום כישורים מיוחדים, אבל אולי ייקח לכם כמה זמן בפעם הראשונה.
כמה זמן לוקח להכנת מתכון זה?
ההכנה עצמה לוקחת בערך 40 דקות, וזה בנוסף לעוד 2-3 שעות מנוחה במקרר.
איזה טעם ומרקם אפשר לצפות ממתכון זה?
המתכון מניב עוגה רכה ומתוקה במיוחד. עם שוקולד בבסיס הביסקוויטים וגם בגנאש, העוגה הזאת תתן לכם מרקם שוקולדי, קרמי ומלא במתיקות.
טיפים לעוגה מושלמת:
עוגת קרמבו
טיפ #1
מומלץ להכין עם שוקולד מריר 60% כדי לקבל הטעם המושלם. אבל, אפשר גם שתשתמשו בשוקולד מריר המועדף עליכם, אבל תשים לב שיותר מ-70% יהיה יותר מדי מריר לעוגה.
טיפ #2
לא צריך להכין את קרם הווניל מאפס. אפשר להשתמש באינסטנט פודינג וניל ולהמשיך להקציף עד שמקבלים המרקם הנכון. אפשר גם להשתמש במטרפה ידנית!
טיפ #3
כדי לחסוך בזמן, מכינים קודם את הציפוי ונותנים לו להתקרר בזמן שמכינים את שאר חלקי העוגה.
איך לשמור על עוגת קרמבו מיוחדת זו
למזלנו, אפשר לשמור עוגה זו בקלות מבלי להרוס את הטעם והמרקם
במקרר
העוגה תישאר מושלמת במקרר למשך 3 עד 5 ימים. הסוד הוא לשמור אותה רחוק מאוויר על ידי עטיפה בניילון נצמד או לשים בתבנית או קופסא אטומה.
במקפיא
אפשר גם לשמור עוגת קרמבו לטווח ארוך במקפיא. היא נשארת בטעם ומרקם המקורי עד ל-3 חודשים במקפיא אם שומרים אותה בסביבה אטומה.
לאחר הקפאה, כדי להפשיר את העוגה אל תחממו אותה, אלא תוציאו אותה לילה לפני למקרר ובבוקר תמצאו אותה מופשרת ומוכנה לאכילה!
גם אתם יכולים להכין בקלי קלות!
איך? צפו בסרטון והכינו לפי המתכון!
ציוד
המצרכים
לתחתית:
- ביסקוויט פתיבר (שרוול וחצי, 375 גרם)
- שוקולד מריר 60% (2 חפיסות, 200 גרם)
- שמנת להקצפה (200 מ"ל)
לשכבת הקרם:
- שמנת מתוקה (2 חבילות, 500 מ"ל)
- אינסטנט פודינג וניל צרפתי (חבילה, 80 גרם)
- סוכר (2-3 כפות)
לציפוי:
- שוקולד מריר (חפיסה , 100 גרם)
- שמנת מתוקה (½ מיכל , 125מ"ל)
- שמן (כפית, אופציונלי, להברקה)
אופן ההכנה
לבסיס:
- בקערה שמים שוקולד מריר וקצפת וממיסים אותם יחד על אש נמוכה עד לקבלת גנאש חלק.
- טוחנים את הביסקוויטים למרקם של חול
- לאחר שטוחנים את הביסקוויטים, מערבבים אותם עם הגנאש עד לקבלת עיסה אחידה
- משטחים את העיסה בתבנית קפיצית עגולה בקוטר 26
למילוי:
- מקציפים את השמנת מתוקה למרקם הרצוי.
- מוסיפים את האינסטנט פודינג וניל תוך כדי הקצפה ואז מוסיפים את הסוכר וממשיכים בהקצפה.
- לאחר שמקבלים קצף יציב, מורחים אותות מעל לבסיס באופן אחיד שיכסה את הכל
- משאירים במקרר למשך 15 דקות בערך
לגנאש:
- על אש בינונית, ממיסים ביחד את השוקולד מריר ושמנת מתוקה. אפשר להוסיף קצת שמן לקבל גנאש מבריק וחלק יותר.
- לאחר שמקבלים גנאש אחיד וחלק, מורחים מעל לשכבת הקרם.
- שמים את העוגה לקירור למשך שעתיים עד שלושה. לאחר מכן מוציאים ומקשטים בשוקולד צ'יפס מעל (לא חובה)
אחלה מתכון
אבל זקוק להגהה. יש המון טעויות כתיב מביכות במתכון…