| |

עוגת פירות יבשים בחושה עשירה

עוגה מדהימה עם המון אגוזים שהכי מתאימה לשלב קצת בריאות ביחד עם המון מתוק.
בהשראת: צביה אורן
ציון 4 על ידי 5 דירוגים
עוגת פירות יבשים

עוגת פירות יבשים עשירה – כי בינינו אין על העוגות הבריאות ומושלמות שגם לא מתפשרות על הטעם ומקשטות לנו את היום בחגיגה של טעמים!

רוצים לשלב פירות בדיאטה? אגוזים בריאים? או שמתכוננים לט"ו בשבט? קבלו מתכון עוגת פירות יבשים שמתאימה כשמחפשים משהו ליד הקפה אבל לא מושחת מדי. עוגה עם פירות יבשים בטעמים משגעים בפנים והמון אגוזים בכל בסוגים השומרים על מרקם עשיר מנחם.

עוגה מקמח כוסמין קלה וקלילה שאפשר להכין בכל פעם שמתחשק פינוק בריא ולא מלא בטונות של סוכר, חובה לנסות!

 

ספר המתכונים של צביה אורן

עוגת פירות יבשים
צילום: צביה אורן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת פירות יבשים

עוגת פירות יבשים בחושה עשירה

עוגה מדהימה עם המון אגוזים שהכי מתאימה לשלב קצת בריאות ביחד עם המון מתוק.
ציון 4 על ידי 5 דירוגים
לדרג
באדיבות: צביה אורן

המצרכים

  • ½ כוס סוכר קנים (או סוכר רגיל)
  • 2 ביצים שלמות
  • ¾ כוס קמח כוסמין מלא (אפשר גם קמח תופח)
  • ½ - 1 כוס אגוזים (מעורבב מכל הסוגים)
  • ½ כוס פירות חתוכים לקוביות (מכל הסוגים שאוהבים)
  • 1 כוס מלאה פירות יבשים (מכל סוג שאוהבים)
  • 5 משמש אוזבקי (לא חובה)

אופן ההכנה

  • טוחנים את האגוזים גס וחותכים את הפירות לקוביות, ואז מערבבים את כל מרכיבי העוגה יחד עד לתערובת אחידה.
  • לוקחים תבנית אינגליש קייק ומשמנים בחמאה או מרגרינה, ושמים את כל הבלילה ואז מיישרים קו.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-180 מעלות עד להשחמה או עד שקיסם יוצא יבש.
  • אפשר למרוח על גב העוגה איזה סוג ריבה שאוהבים בעודה חמה, ומעליה אפשר להוסיף קליפת תפוז מגוררת.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 


שאלות נפוצות: עוגת פירות יבשים

אם קמח כוסמין ולא תופח, אין צורך להוסיף אבקת אפיה?
אני לא מוסיפה, אבל אפשר להוסיף חצי כפית.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת טו בשבט פירות יבשים

יום הולדת? יום חג ושמחה? או שיש אורחים בדרך וסתם בא לכם להרשים?

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: עוגת פירות יבשים בחושה – צביה אורן

Similar Posts

2 Comments

    1. היי ניצה,
      שמחים שיצאה טעימה. לגבי הדחיסות שלה, את יכולה בהחלט להוסיף קצת נוזלים ובנוסף לנסות בפעם הבאה לערבב כמה שפחות זמן. ערבוב יתר הוא אחד הגורמים העיקריים לעוגות דחוסות.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?