| | | |

פילה סלמון אפוי ברוטב

מתכון מנצח למנת דג חגיגית
בהשראת: סוניה סאני בן הרוש
ציון 4.17 על ידי 12 דירוגים

מנת סלמון מושלמת לאמצע השבוע -מתכון פילה סלמון בתנור ברוטב מטמטם שחובה להכין. מתכון נפלא לדג האהוב עלינו, עם בשרו הורדרד וטעמו המשובח.

מתכון בקלי קלות לחובבי הסלמון בטריאקי שלוקח את הדג לשלב הבא עם רוטב טעים ומפנק. רוצו להכין!

ספר המתכונים של סוניה סאני בן הרוש

מתכון פילה סלמון
צילום: סוניה סאני בן הרוש

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

פילה סלמון אפוי ברוטב

מתכון מנצח למנת דג חגיגית
ציון 4.17 על ידי 12 דירוגים
לדרג
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 4 חתיכות דג סלמון נקי מעור
  • 3 כפות רוטב סויה בסגנון סיני
  • 2 כפות רוטב ספייסי צ'ילי של אסם (מהסידרה האסייתית)
  • 1 כף סילאן
  • 2 כפות טריאקי
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית שטוחה שמן שומשום (לא חובה אבל מומלץ לשדרוג הטעם)
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 כפית שטוחה צילי גרוס
  • ¼ כפית מלח
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
  • מיץ מחצי לימון

לקישוט:

  • 1 חופן כוסברה ופטרוזליה קצוצים

אופן ההכנה

  • נוריד את העור ונשרה עם מעט מלח ולימון לחצי שעה ונשטוף היטב.
  • בקערה נכניס את כל הרטבים והתבלינים ונערבב היטב (חוץ מהכוסברה והפטרוזליה).
  • נוסיף פנימה את הדגים ונעטוף כל חתיכה עם הרוטב ונשאיר אותם שם.
  • נכסה עם ניילון נצמד ונכניס למקרר לחצי שעה עד שעה לספיגת טעמים.
  • נעביר את הדגים לתבנית אפיה חד פעמי ונמזוג מעל את הרוטב.
  • נפזר מעל כוסברה ופטרוזיליה קצוצים.
  • נכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (רצוי טורבו) ונאפה כעשרים דקות עד שהדג אפוי והרוטב מצטמצם - לא לכסות את התבנית.
  • מומלץ לאחר עשר דקות של אפיה לקחת מהרוטב שבתבנית ולמזוג מעל הדג כך שהטעמים יספגו מכל הכיוונים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון פילה סלמון
צילום: סוניה סאני בן הרוש

 

רק עוד דבר אחד אחרון!

 פילה סלמון אפוי

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: פילה סלמון מתכון מאת: סוניה סאני בן הרוש

 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?